Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αγουέρο: «Δεν πίστευα ότι έβαλα τέτοιο γκολ» (vid)

Ο Σέρχιο Αγουέρο μιλάει στο FourFourTwo για το εκπληκτικό γκολ που έβαλε με την Ιντεπεντιέντε το 2005.
Οι οπαδοί της Ιντεπεντιέντε δε θα ξεχάσουν ποτέ τις 11 Σεπτεμβρίου του 2005. Εκείνη τη μέρα, έγιναν μάρτυρες αυτού που όλοι στον σύλλογο χαρακτηρίζουν το καλύτερο γκολ όλων των εποχών.
Ο Σέρχιο Αγουέρο, σε ηλικία μόλις 17 ετών, είχε γράψει ιστορία στο ντέρμπι της Αβεγιανέδα με ένα σόλο 13 δευτερολέπτων, που οδήγησε στο 4-0 επί των αιώνιων αντιπάλων. Ο Αργεντίνος το θυμάται καλά.
«Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω εκείνη τη μέρα. Το ματς ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει πριν το μεσημέρι για λόγους ασφαλείας και έπρεπε να ξυπνήσουμε πολύ πρωί. Το στάδιο ήταν γεμάτο. Βρισκόμασταν με 3-0 μπροστά στο σκορ με ένα χατ τρικ του Φρούτος. Στο 37’ πήρα την μπάλα πίσω από το κέντρο, έκανα την πρώτη ντρίμπλα και ξέφυγα από τον Βιτάλι.
Ήμασταν δύο εναντίον δύο στη συνέχεια και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα μπορέσω να κάνω την πάσα στον Φρούτος. Ήταν, όμως, καλά κλεισμένος. Μπροστά μου ήταν ο Ντιέγο Κρόσα. Πήγαινε προς τα πίσω και περίμενε. Έτσι, συνέχισα να τρέχω.
Όταν βρέθηκε στην περιοχή, δεν υπήρχαν ανοιχτοί χώροι. Προσπάθησα να κάνω προσποίηση, όμως ο Κρόσα ήταν πανέξυπνος και γρήγορος και δεν την «έφαγε». Έτσι, προσπάθησα και δεύτερη και τελικά αποφάσισα να σουτάρω με το αριστερό, πριν με μπλοκάρει».

«Όταν είδα την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, έβγαλα την μπλούζα μου, για να δείξω ένα T-shirt, που έγραφε: «Για σένα Εμιλιάνο», στη μνήμη του φίλου μου Εμιλιάνο Μολίνα, που είχε πεθάνει πρόσφατα σε τροχαίο δυστύχημα. Ήταν πολύ συγκινητικό.
Όταν ξαναείδα το γκολ στην τηλεόραση το ίδιο βράδυ, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το είχα βάλει. Ότι είχα κάνει τέτοια κούρσα. Ήταν το τέλειο ντέρμπι και το πρώτο μου γκολ επί της Ρασίνγκ.
Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε να μην περιμένω πολύ πριν βρω την ευκαιρία να σουτάρω με το δεξί. Έτσι, δεν είχα προπονηθεί πολύ στο να κάνω σουτ με το αριστερό όταν ήμουν σε μικρή ηλικία. Και εκείνη τη μέρα βρήκα την ευκαιρία να του πω πόσο δίκαιο είχε».




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: