Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Το μεγαλύτερο έγκλημα… που έμεινε ατιμώρητο!!

Με αφορμή το προχθεσινό παιχνίδι κυπέλλου και τον μοιραίο συμβολισμό του (θύτης και θύμα να αντιμάχονται) σε συνάρτηση με τα πυρακτωμένα συναισθήματα οργής των γηπεδούχων να πυρπολούν στην κυριολεξία την περριρέουσα ατμόσφαιρα του αγώνα, οι μνήμες και οι σκέψεις μοιραία επιστρέφουν εκεί που έμειναν καθηλωμένες, έντρομες και παγωμένες εδώ και λίγα χρόνια. Επιστρέφουν στον «χρόνο» και στον «τόπο» ενός εγκλήματος που δικαιολογημένα και χωρίς υπερβολή έχει καταγραφεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σαν το ειδεχθέστερο από όσα διαπράχθηκαν μέχρι τώρα.
Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας

Ήταν επόμενο λοιπόν ο προχθεσινός αγώνας του Καυταντζογλείου να αναβιώσει μνήμες συγχρόνως και να προκαλέσει ακραία συναισθήματα, χωρίς όμως να υπάρξουν και ανάλογες αντιδράσεις. Αυτές αποφεύχθηκαν, χάρη στην εξαιρετικά ψύχραιμη συμπεριφορά των κυανόλευκων οπαδών. Έχει περάσει αρκετός χρόνος από τότε που οι «μαφιόζοι» συνωμότησαν και αποφάσισαν και πέτυχαν την εν ψυχρώ εκτέλεση του γηραιού. Στην διάρκειά του ήρθαν στο «φως» άπειρες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις συνοδευόμενες από οπτικοακουστικά (και όχι μόνο) ντοκουμέντα, τα οποία αναφερόντουσαν με εξαιρετικά διαφωτιστικές λεπτομέρειες στον ρόλο που διαδραμάτισαν οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της θεσμικής ποδοσφαιρικής κτηνωδίας οι οποίοι επιχείρησαν να εξοντώσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να αδειάσει η θέση για ένα από τα πλέον «πιστά» παραρτήματα του πακιστανικού συστήματος. Υπάρχουν πλέον αποκαλύψεις με ονοματεπώνυμα. Με συγκεκριμένες αναφορές σε πρωταγωνιστές, κομπάρσους, αλλά και στους ρόλους τους.

Τα περί σχετικής ευθύνης ανθρώπων του Γηραιού εκ των πραγμάτων και εκ των αποκαλύψεων αποκαλύφθηκαν φαιδρά επιχειρήματα ήσσονος σημασίας μπροστά στο τερατούργημα που διαπράχθηκε προμελετημένα και πάνω απ’ όλα ανέντιμα. Η «παράγκα» με την εγκληματική της οργάνωση έστειλε στην κόλαση τον Ηρακλή, καταβαραθρώνοντας ολόκληρη την κυανόλευκη οικογένεια. Την οποία και υποχρέωσε να βιώσει έναν πραγματικό Γολγοθά που όμοιου του δεν έχει επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αμέτρητες πληγές, αστείρευτος πόνος, αγωνίες, θυσίες, μια ατέλειωτη βασανιστική περιπέτεια. Για ποιον λόγο; Γιατί έτσι το ήθελαν οι νταβατζήδες και οι δυνάστες του χώρου. Κορυφαίοι πρωταγωνιστές της συνωμοσίας εις βάρος του γηραιού, όπως αποδείχθηκε υπήρξαν θεσμικοί παράγοντες (ΕΠΟ) και ο αφέντης τους. Οι περισσότεροι φιλοξενούνται σήμερα στο πόρισμα Κορέα και κατηγορούνται για εγκληματική δραστηριότητα. Μέσα στις σελίδες του πορίσματος, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που έχουν άμεση σχέση με την περιπέτεια του Ηρακλή. Στοιχεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να οδηγηθούν κάποια στιγμή ενώπιον της δικαιοσύνης, όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την ανήθικη και άθλια συνωμοσία.

Ο Ηρακλής σήμερα υγιέστατος και έχοντας ηγέτη έναν σοβαρό και ισχυρό επιχειρηματία, είναι σε θέση (και πρέπει) να ανοίξει τον φάκελο της τραγωδίας του. Ο κύριος Παπαθανασάκης, έχει την δυνατότητα να το κάνει. Οι συνωμότες θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί και να πληρώσουν για την τεράστια ηθική και υλική ζημία που προξένησαν. Το αποδεδειγμένα μεγαλύτερο έγκλημα της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου δε θα πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Υ.Γ. Η εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας, αλλά και η συγκλονιστική συμπαράσταση του κόσμου απέναντί της, ήταν μια απάντηση στον ανήθικο τρόπο και στους ανέντιμους που επιχείρησαν να εξοντώσουν τον Ηρακλή. «Χίλια χρόνια Ηρακλής» η μυριόστομη ιαχή που βροντοφώναξαν προχθές το βράδυ οι αλύγιστοι μαχητές και υπερασπιστές του ιστορικού αλλά και πολύπαθου συλλόγου. Ας το έχουν υπόψη τους από εδώ και πέρα μερικοί.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: