Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η αγωνιστική της λογικής και του ...γέλιου!!

Η λογική λέει ότι περισσότερο αυτό το Σαββατοκύριακο θα θυμόμαστε τα συλλαλητήρια υπέρ της Ελλάδας που έγιναν σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και στην Νέα Υόρκη, παρά το αγωνιστικό διήμερο.
Η αγωνιστική της λογικής και του ...γέλιου!
Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς.
Αφενός γιατί όσο ποδοσφαιρόφιλος κι αν είναι κανείς, όταν μένει άνεργος, όταν χάνει καταθέσεις και συντάξεις, όταν η χώρα φλερτάρει με την χρεωκοπία σαφώς έχει πιο σημαντικά πράγματα να τον απασχολούν από τον Μακούν, τον Σιμάο και τον Κλάους Αθανασιάδη. Αφετέρου γιατί απλά δεν έγινε κάτι ούτε το Σάββατο, ούτε την Κυριακή που να μας... πέταξε από τις θέσεις μας!
Που να ήταν... εκτός προγράμματος. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Έστω και με πολλές απουσίες οι περισσότεροι δεν νομίζω να θεωρείτε και τεράστιο... επίτευγμα το «διπλό» του Παναθηναϊκού στην Κρήτη.

Όπως επίσης πολλοί έβαλαν τα σπίτια τους και έβγαλαν... μια κουζίνα και ένα καθιστικό με την νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου. Οι δυο τους άλλωστε εδώ και μήνες ήταν ξεκάθαρο ότι θα διεκδικήσουν και φέτος τον τίτλο και όλα δείχνουν ότι εύκολα ή δύσκολα μέχρι το ντέρμπι-ξεκαθάρισμα λογαριασμών της 18ης Μαρτίου στο ΟΑΚΑ δεν θα έχουν απώλειες! Μπορεί να μην... βάζουμε τα κλάματα από το θέαμα αλλά δεν νομίζω να μας ρωτάει και κανείς ούτε στο Ρέντη, ούτε στην Παιανία!
Όταν παίζονται τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ ισχύει το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»! Βέβαια όσο πλησιάζει η ώρα για εκείνο το ματς τόσο θα ανεβαίνουν και οι τόνοι εκατέρωθεν. Χρόνια ολόκληρα αυτά τα ζούμε. Απλά παλιότερα έβγαινε και καμιά επίσημη ανακοίνωση. Εσχάτως υπάρχει αυτή η... γελοιότητα των κύκλων!
Περισσότερο με ένα... κο κο κο πολυτελείας μοιάζει φυσικά, παρά με μια «αντρίκεια θέση» των δύο ομάδων που έχουν τεράστια ιστορία και κουβαλάνε μαζί τους εκατομμύρια κόσμο! Πάντως υπάρχει χρόνος ως τον... τελικό του ΟΑΚΑ! Από κει και πέρα το Σαββατοκύριακο δεν είχε κάτι άλλο άξιο αναφοράς. Στην Τούμπα δεν είχαμε νικητή, οπότε και... φωτιές δεν άναψαν στην Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, κέρδισε στα... δοκάρια αλλά αυτά δεν δίνουν βαθμούς.
Για την φαρσοκωμωδία με ΑΕΚ-ΟΦΗ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά! Απλά για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι σε ένα αστείο κράτος, έχουμε και αστείους φορείς. Η... κόντρα Μπιτσαξή-Λίγκας βγάζει περισσότερο γέλιο κι από αποκριάτικη μάσκα! Αν ντε και καλά θέλουμε να αναδείξουμε νικητές της αγωνιστικές μάλλον το... βραβείο μοιράζονται ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός!
«Διπλά» έκαναν και οι τρεις. Οι δύο πρώτοι μπορούν να ονειρεύονται Ευρώπη, ενώ οι Βοιωτοί από... τελειωμένοι που ήταν πριν μερικές αγωνιστικές τώρα θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους αν δεν παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα! Το καλό είναι ότι και πάλι θα... διανύσουμε ευρωπαϊκή εβδομάδα οπότε θα ξεφύγουμε και πάλι από την μετριότητα της Ελλάδας.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: