Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Έγκλημα και… ατυχία!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το διαιτητικό έγκλημα στην Τούμπα και την συνέχεια για τον Άρη.
Έγκλημα και… ατυχία
Όταν πριν το παιχνίδι τα σημειώσαμε για τον Σιδηρόπουλο επιχειρήθηκε από αρκετούς να μειωθούν τα γραφόμενα, αλλά ξεφτιλίστηκαν από τα όσα (ΔΕΝ) είδε ο Δραμινός κάτοικος Ωραιοκάστρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου!
Η προσπάθεια να καλυφτούν οι… πράξεις του άξιου τέκνου της ελληνικής διαιτησίας φαίνεται ξεκάθαρα σήμερα. Άλλοι δεν σχολιάζουν καν στην πρώτη τους σελίδα την φάση του Κρέσιτς (να πουν βρε αδερφέ ότι δεν είναι κόκκινη), άλλοι προσπαθούν να πιαστούν από μία αποστροφή του λόγου ενός… διαιτητοπατέρα για να πουν δεν είναι κόκκινη κι άλλοι το ρίχνουν στην αγωνιστική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ.
Και φυσικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον ΑΡΗ στο παιχνίδι, είχε δυο δοκάρια και περισσότερες ευκαιρίες. Ήταν καλύτερος όμως για δυο λόγους. Ο ένας ήταν εμφανέστατα ο Σιδηρόπουλος που επέτρεψε στον Τσιρίλο να κάνει τάκλιν με τα δυο πόδια και να μην παίρνει ούτε κίτρινη, τον Γιάννου να κλωτσάει το Νέτο και να σφυρίζεται απλά φάουλ, ανύπαρκτη κάρτα στον Καζναφέρη στο 5΄, ανύπαρκτη κάρτα στον Λαζαρίδη (με αποτέλεσμα στο 25 οι δυο στους 4 της άμυνας να έχουν κάρτα και ο Μασάδο να αναγκάζεται να γυρίσει πίσω το Νέτο), ανύπαρκτη κίτρινη σε Ουμπίντες, την καθαρή κόκκινη στον Κρέσιτς, αλλά στο τέλος και το πέναλτι του Νέτο.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ενώ όντως ο ΑΡΗΣ είναι τυχερός στην φάση των δοκαριών (ενώ ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη ή στο Ούντινε ήταν ψυχωμένος!!!), είναι πολύ άτυχος με τους τραυματισμούς των δυο παικτών που έκαναν άνω- κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ και το παιχνίδι από το 55 και έπειτα. Ο ΑΡΗΣ ήταν εξαιρετικά άτυχος καθώς το σχέδιο του Μασάδο αυτό ακριβώς περιελάμβανε. Να κρατηθεί το μηδέν στο πρώτο μισό του αγώνα και με συγκεκριμένη ενίσχυση της επιθετικής γραμμής να χτυπήσει η ομάδα για το διπλό στο δεύτερο ημίχρονο.
Θα του έβγαινε βέβαια αν απλά και μόνο ο διαιτητής σφύριζε ότι έπρεπε, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και κατά κάποιο τρόπο αποδόθηκε δικαιοσύνη στην φάση με το δοκάρι του Αθανασιάδη λόγω της κατάφορης αδικίας ειδικά στην φάση του Γιαννιώτα.
Και για να τελειώνουμε με την συγκεκριμένη φάση. Όχι μόνο είναι σε προφανή θέση για γκολ ο Γιαννιώτας ( αν θέλετε δείτε και την φωτό κι ας την δει και ο κ. Βασιλάκης, εκτός αν δεν είναι goal αυτό που φαίνεται πίσω από τον Κρέσιτς), αλλά όπως είπε και ο κ. Βαρούχας σήμερα (και συμφώνησε και ο Βασιλάκης αν και προσπαθούσαν μετά να μας πείσουν ότι διαφωνεί) ο Κρέσιτς πρέπει να αποβληθεί γιατί είναι αντιαθλητικό παιχνίδι χωρίς πρόθεση να βρει μπάλα.
Η αλήθεια είναι ότι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα είναι μόνο ο ΠΑΟΚ, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις τους. Ο ΑΡΗΣ έχασε δυο πολύτιμους βαθμούς και πλέον αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν οι παίκτες του ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ είναι 6 νίκες στα τελευταία 8 ματς από τα οποία τα 5 είναι εντός έδρας. Και επειδή (και) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΑΡΗΣ, πρέπει να κερδίζει η ομάδα και τους διαιτητές.
Υ.Γ.1 Στον αγώνα με τον Σπάθα που ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε φάση σαν του Γιαννιώτα, ούτε πέναλτι του Νέτο και το παιχνίδι ήταν 2-0 για ποιο ακριβώς λόγο διαμαρτύρονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δυο χρόνια τώρα, αφού δεν έκαναν ούτε σουτ;
Υ.Γ.2 Είναι εμφανέστατο ότι ο κ. Σιδηρόπουλος δεν έβγαλε καμία κάρτα στον ΠΑΟΚ γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναικό. Να βγει μετά ο Σάββας να δώσει κι άλλα συγχαρητήρια στον φίλο σωματείο του ΠΑΟΚ και να κράξει τον ρέφερι. Να αποβάλει πχ Γκαρσία και Νέτο στο τέλος, έστω κι αν για μία ακόμα φορά ο… επαναστάτης ύπουλα χτυπάει γροθιά στο στομάχι.
Αλλά έπρεπε ο Νέτο να είναι καραγκιόζης και να μην αντιδράσει και να πέσει κάτω σφαδάζοντας. Δεν μάσησε όμως έστω κι αν ο συνάδελφος που μετέδιδε το παιχνίδι είδε μόνο αυτόν να αντιδρά. Το ίδιο και ο Βασιλάκης τον οποίο διόρθωσε ο Κόντης στον αέρα για να… δει ότι πρώτος χτυπάει ο Γκαρσία.
Υ.Γ.3 Έφτασαν στο σημείο να αναφέρονται σε μένα οι οπαδοί του συμπολίτη σε ανακοίνωση και μάλιστα με τους χαρακτηρισμούς του «κολλητού τους» εφιάλτη της αρειανής οικογένειας. Όλα κατανοητά παιδιά, αλλά να λέτε ότι ο Σιδηρόπουλος είναι Παναθηναικός (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Κράτησα και τις υπογραφές για παν ενδεχόμενο...
Υ.Γ.4 Δυστυχώς και ο Γιώργος Μπίκας απέδειξε ότι δεν έχει το θάρρος και την θέληση να αλλάξουν κάποια πράγματα. Χαμηλός, αλλά όχι για παραπομπή ο βαθμός στον Σιδηρόπουλο.
Υ.Γ.5 Οι παίκτες του ΑΡΗ δεν μάσησαν ούτε λεπτό από τις βλαχομαγκιές και άλλα διάφορα που επιχειρήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα. Για τον καθυστερημένο που χτύπησε τον προπονητή τερματοφυλάκων, περιμένω τον αθλητικό δικαστή και την προβλεπόμενη ποινή βάσει ΚΑΠ. Κατά τα άλλα… Μπρούνο νομίζω να κατάλαβες ότι πλέον πέρασαν τα χρόνια και είναι καλό συγκεκριμένους παίκτες του ΑΡΗ να τους αποφεύγεις μετά το ματς και να μην τους προκαλείς.
Υ.Γ.6 Όταν ο κ. Μπόλονι πάει στον τέταρτο και του λέει FUCK OFF και δεν αποβάλλεται αυτό συμβαίνει γιατί ο Στυλιάρας ήταν συμμαθητής του Κωνσταντινέα στα αγγλικά ή συνέβη κάτι άλλο;
Υ.Γ. 7 Αν η βουτιά του Σαλπιγγίδη ήταν στο 69 και όχι στο 9 θα την έδινε πέναλτι ο βοηθός. Το συνηθίζουν άλλωστε οι βοηθοί στο συγκεκριμένο γήπεδο.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: