Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ένας στο «καμίνι» κι ένας στον πάγο!!

Ένας στο «καμίνι» κι ένας στον πάγο
Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης είναι φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, αλλά θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν την Τρίτη κάτω από ειδικές συνθήκες. Οι «μπλε» του Λονδίνου δοκιμάζονται στο καμίνι του «Σαν Πάολο» απέναντι στη Νάπολι, ενώ η «βασίλισσα» παίζει στην παγωμένη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης 19:00

Μετά από δίμηνη απραξία, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται στην παγωμένη Μόσχα και το «Λουζνίκι» τη Ρεάλ Μαδρίτης που φιλοδοξεί να συνεχίσει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Ο Λεονίντ Σλούτσκι πέραν της φυσικής ανετοιμότητας της ομάδας του καλείται να αντιμετωπίσει και τις απουσίες των τιμωρημένων Μαμάεφ και Ναμπάλκιν, ενώ πλέον δεν υπολογίζει στον Βάγκνερ Λοβ που πωλήθηκε στη Φλαμένγκο και αμφίβολοι είναι οι Κεϊσούκε Χόντα και Μαρκ Γκονζάλες. Πρόβλημα υπάρχει και στη θέση του γκολκίπερ, καθώς ο Ακινφέεφ είναι τραυματίας και ο Γκαμπούλοφ πωλήθηκε στην Ανζί. Βασικός θα είναι ο Τσεπτσούγκοφ και στον πάγκο θα βρίσκεται ο 16χρονος Ρεβιάκιν.

Η «βασίλισσα» μετά το 4-0 επί της Σανταντέρ το Σάββατο διατηρείται στο +10 από την Μπαρτσελόνα στην Primera Division και οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του τίτλου. Η αποστολή βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στη Μόσχα (συνάντηση -12 βαθμούς) και ο Ζοσέ Μουρίνιο άφησε στη Μαδρίτη τους Ντι Μαρία, Ντιαρά και Αλτιντόπ. Στόχος της ομάδας είναι να συνεχίσει το νικηφόρο σερί μετά το 6/6 στη φάση των ομίλων.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετρά τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες συνολικά απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η Ρεάλ έχει τρεις ισοπαλίες, τέσσερις ήττες και δύο νίκες επί ρωσικού εδάφους, τις τελευταίες μάλιστα στις δύο πιο πρόσφατες επισκέψεις της στη χώρα.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει παίκτη στο όριο των καρτών. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Μπιόρν Κάουπερς.

Νάπολι-Τσέλσι 21:45

Δύο ομάδες που δυσκολεύονται να κερδίσουν θέση για το επόμενο Champions League αναμετρώνται για τους «16». Η Νάπολι μετά τη μεγάλη νίκη της στην έδρα της Φιορεντίνα με 3-0 σκαρφάλωσε στην έκτη θέση. Η δε Τσέλσι, ισόβαθμη με την Άρσεναλ στην τέταρτη θέση της Premiership, ήρθε το Σάββατο ισόπαλη 1-1 με την Μπέρμιγχαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για το Κύπελλο συνεχίζοντας τις προβληματικές εμφανίσεις.

Η ομάδα της νότιας Ιταλίας, που είναι αήττητη στα δέκα τελευταία ευρωπαϊκά της ματς ως γηπεδούχος, θα στερηθεί μόνο τις υπηρεσίες του τραυματία Ούγκο Καμπανιάρο. Ο Βάλτερ Ματσάρι ποντάρει πολλά στην ατμόσφαιρα του κατάμεστο «Σαν Πάολο» και τον επιθετικό οίστρο του Έντισον Καβάνι. Στον αντίποδα, ο Αντρέ Βίλας Μπόας γνωρίζει πως πιθανώς στις αναμετρήσεις με τη Νάπολι να παίζεται το μέλλον του στον πάγκο της Τσέλσι. Ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Τζον Τέρι, που προέρχεται από σχεδόν ένα μήνα απουσίας από τα γήπεδα λόγω τραυματισμού.

Η Νάπολι μετρά μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι σε αγγλικές ομάδες ως γηπεδούχος, ενώ η Τσέλσι έχει μόλις μία νίκη και από τρεις ισοπαλίες και ήττες επί ιταλικού εδάφους.

Στο όριο των καρτών για τη Νάπολι είναι οι Μάτζιο και Αρόνικα και για την Τσέλσι οι Μεϊρέλες και Λουίς. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.

* Οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 14 Μαρτίου.

* Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» ολοκληρώνεται την Τετάρτη με τους αγώνες Μαρσέιγ-Ίντερ και Βασιλεία-Μπάγερν.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: