Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν είμαι ουρά του Ολυμπιακού!"

Ο Γιάννης Κόντης σε δηλώσεις του στον "Sentra 103,3 " σχολίασε την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, που εκδόθηκε λίγη ώρα νωρίτερα και κατηγορούσε τη Λίγκα για την αναβολή της ερχόμενης αγωνιστικής, ενώ τόνιΣε ότι ο Γόντικας του είπε σε τηλεφωνική συνομιλία πως η ΠΑΕ ΠΑΟ είναι αντίθετη.
"Δεν είμαι ουρά του Ολυμπιακού!"
Αναλυτικά μίλησε:
Για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Το τελευταίο που θα με κατηγορούσε ότι είμαι ουρά του Ολυμπιακού. Η πρόταση αποχής μπήκε από Άρη και συμφώνησαν όλοι. Την έχουμε ξανακάνει και δεν έχει αντιδράσει Παναθηναϊκός.
Όταν έγινε η ψηφοφορία πήρα Γόντικα στον τηλέφωνο, του είπα την απόφαση και ζητούσα συναίνεση αφού υπήρχε απόφαση. Όντως μου είπε ότι κατ'΄αρχήν διαφωνεί κι όταν του είπα ότι τα θέματα είναι πολλά που απαιτούν άμεση επίλυση έχω την εντύπωση ότι συναινεί και αυτό μετέφερα στο συμβούλιο. Το ίδιο βράδυ με πήρε τηλέφωνο και είπε ότι δεν είναι αυτά που είπα. Εγώ θεωρώ ότι εκείνη τη στιγμή άκουσα σωστά. Αν όχι αυτό οφείλεται σε παρανόηση.
Δεν υπάρχει ψήφος δια τηλεφώνου. Τον πήραμε για να τον ενημερώσουμε. Όποιος ψηφίζει παρίσταται στο συμβούλιο. Και όχι αν έλεγε δεν θα ήταν ψήφος.
Με ενοχλεί να σκέφτομαι ότι μια ΠΑΕ αντίθετη στα αιτήματα που μας ώθησαν να κάνουμε αποχή. Δεν με ενοχλεί να είναι αντίθετη σε άλλα θέματα, αλλά με ενοχλεί ότι εμπαιζόμαστε από τον ΟΠΑΠ ότι το ποδόσφαιρο βαδίζει στην καταστροφή».
Για τα χρέη των ΠΑΕ και το θέμα με την χορηγία του ΟΠΑΠ: «Να μην χαριστεί τίποτα σε καμία ομάδα. Δεν ζητάμε κάτι τέτοιο. Απλά το όποιο χρέος πρέπει να ρυθμιστεί σε δόσεις. Δυστυχώς η Super League έχει πρόβλημα στο επικοινωνιακό. Δεν έχει βγει ποτέ στον κόσμο να πει τι ακριβώς γίνεται. Να πει δηλαδή όταν πάρουμε την ανταποδοτική χορηγία του ΟΠΑΠ, δίνουμε τα 10 στην αστυνομία, 40 σε φόρους, εισιτήρια κι άλλα. Το κράτος παίρνει περισσότερα απ' όσα δίνει.
Τα χρήματα που χρωστάει ο πολίτης μπαίνει σε ρύθμιση. Οι ΠΑΕ δεν μπορούν να μπουν σε 24 δόσεις. Αν κάποια ΠΑΕ χρωστάει πολλά και δεν της δοθεί η δυνατότητα να πληρώσει θα διαλυθεί το ποδόσφαιρο.
Μιλάω για τις ΠΑΕ που κάνουν τρομερά ανοίγματα για άλλες που έκλεισαν. Τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσαν με τον τρόπο που λειτουργούν τον τελευταίο χρόνο».
Για τη στάση του Παναθηναϊκού που δεν συμφωνεί με την αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής, η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τη λύση προβλημάτων: «Θεωρώ ότι όλες οι ΠΑΕ θα έπρεπε να είναι ενωμένες στα αιτήματα. Απορώ πως μια ΠΑΕ έρχεται κόντρα στη λίγκα. Θα πρέπει να τεθεί συζήτηση το θέμα και ίσως να διαλυθεί και η λίγκα.
Μην μου πείτε ότι πιστεύετε ότι όλες οι ομάδες που παίρνουν 2,5 και 3 εκατ. ευρώ θα τα έπαιρναν από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Τα παίρνουν επειδή βγήκαμε μπροστά εμείς οι πέντε. Αλλιώς δεν θα έπαιρναν τίποτα αν δεν υπήρχε κεντρική διαχείριση».
Για τον Σιδηρόπουλο και τα παράπονα που έκανε ο Αρης για το χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Κάποτε ο Σταυρίδης έκανε σημεία και τέρατα και πήρε άριστα. Πάντως έχουν συμβεί και χειρότερα.Υπάρχει επίσης κι ένα καθαρό πέναλτι στον Νέτο στο χθεσινό ματς.
Μου κάνει εντύπωση ότι πάντα παραπονούμενος στα ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ο Αρης. Στο πρώτο ματς δεν έδωσε πέναλτι στον Γιάκομπ. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για δυο κάρτες...»
Για την επίθεση στον προπονητή τερματοφυλάκων και στον Γιαννιώτα: «Αυτοί που ήθελαν να διεξάγουν έναν αγώνα και είναι εντεταλμένοι να φυλάνε, γίνονται θεατές. Πως μπορεί να μπει ένας οπαδός από τα κάγκελα, να φτάνει στην φυσούνα, να έχουν κάμερες και τελικά να μην συλλαμβάνεται; Ενας ή δύο αλήτες δεν θα έπρεπε να συλλαμβάνονται;»
Για το νέο νόμο που προβλέπει μεγάλες ποινές για τις ΠΑΕ ακόμα και φυλάκιση των προέδρων: «Ένα από τα θέματα που απαίτησε η Super League είναι αυτό. Δεν θέλει κανένας να πηγαίνει φυλακή επειδή έγιναν επεισόδια σε μια καφετέρια στην Εθνική οδό. Πιστεύετε ότι οποιαδήποτε δύναμη ασφαλείας μπορεί να αποτρέψει επεισόδια;
Οι μεγάλες ΠΑΕ μπορούν να ανοίξουν πόλεμο με οπαδούς; Στον Αρη μέσα από διάλογο χωρίς πόλεμο, έχουμε καταφέρει να μην γίνεται τίποτα. Όχι μόνο δεν άνοιξε μύτη όταν κατέβηκαν 30.000 οπαδοί στην Αθήνα δεν έγινε τίποτα και σε όλη τη διαδρομή. Οι οργανωμένοι δεν είναι ζώα, μπορούν να διαφυλάσσουν το δικαίωμά τους να είναι οπαδοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: