Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η εκδίκηση των «Αετών»

Η Μπενφίκα απέκλεισε την Πόρτο και πέρασε στον τελικό του Πορτογαλικού Λιγκ Καπ, πληρώνοντας τους «Δράκους» με το ίδιο νόμισμα, ξεχρεώνοντας την ήττα του πρωταθλήματος.
Η Μπενφίκα επικράτησε με 3-2 την Πόρτο στο Εστάντιο ντα Λουζ και προκρίθηκε στον τελικό του πορτογαλικού Λιγκ Καπ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως στο ίδιο γήπεδο οι «Αετοί» είχαν ηττηθεί από τους «Δράκους» με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκορ που σήμερα επικράτησαν!
Η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ στο 4ο μόλις λεπτό με τον Μάξι Περέιρα, όμως η Πόρτο ανταπέδωσε με τον Λούτσο Γκονζάλες στο 8', που «έγραψε» το 1-1. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να γυρίσουν το ματς στο 17' με τον Μαγκαλά. Το χορταστικό πρώτο ημίχρονο όμως ολοκληρώθηκε με τους Αετούς να ισοφαρίζουν σε 2-2, με σκόρερ τον Νολίτο στο 43'.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο επιθετικοί, με τον Ζόρζε Ζέσους να περνάει στο ματς τους Γκαϊτάν και Καρντόζο, με τον διεθνή Παραγουανό άσο να σκοράρει στο 77' και να δίνει τελικά την νίκη στην Μπενφίκα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Πόρτο προσπάθησε να πιέσει για την εκ νέου ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε και η Μπενφίκα βρίσκεται πλέον στον τελικό του Λιγκ Καπ περιμένοντας τον αντίπαλο που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Μπράγκα με την Ζιλ Βιθέντε την Πέμπτη.
Οι συνθέσεις:
Μπενφίκα: Εντουάρντο, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Καπντεβίλα, Χάβι Γκαρσία, Βίτσελ, Μπρούνο Σέζαρ (56’ Γκαϊτάν), Αϊμάρ (72’ Σαβιόλα), Νολίτο, Νέλσον Ολιβέιρα (65’ Καρντόζο)
Πόρτο: Μπρασάλι, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Μανγκάλα, Αλβαρο Περέιρα, Ντεφούρ, Μουτίνιο, Λούτσο Γκονζάλες (63’ Τζ. Ροντρίγκεζ), Χουλκ, Σάντρο (85’ Ιτούρμπε), Κλέμπερ (72’ Γιάνκο)
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Τρίτη
Μπενφίκα - Πόρτο 3-2 (4' Μάξι Περέιρα, 42' Νολίτο, 78' Όσκαρ Καρντόσο / 8' αυτ. Χάβι Γκαρθία, 17' Μανγκαλά)

Πέμπτη
Ζιλ Βισέντε - Μπράγκα (22:15)

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: