Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Βρύζας, τα νούμερα και η μπάλα!!

Aναλαμβάνοντας την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας εγκλωβίστηκε στα νούμερα. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.
Ο Βρύζας, τα νούμερα και η μπάλα
Από την πρώτη ημέρα ασχολήθηκε με ισολογισμούς, έσοδα-έξοδα, χρέη, οικονομικούς διευθυντές, γενικές συνελεύσεις και λοιπές οικονομικές διαδικασίες. Το ξέρει -και το παραδέχεται- ο Βρύζας, ότι αυτός που ήταν αφοσιωμένος επί... 25 ώρες το 24ωρο στο να φτιάχνει το κλίμα της ομάδας (με πολλούς και διάφορους τρόπους) απομακρύνθηκε από τα αποδυτήρια. Ηταν κάτι που έγινε ίσως και αναγκαστικά...
Από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και από το Γιουρόπα Λιγκ, το κλίμα μέσα και γύρω από την ομάδα χάλασε. Το βλέπουν όλοι. Το αισθάνονται. Κανείς δεν ασχολείται με την μπάλα, τους αγώνες της ομάδας και το... παιχνίδι. Το αντιλαμβάνεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ο οποίος βέβαια δεν είναι κάποιος νέος στον ΠΑΟΚ ή κάποιος τυχαίος στο ποδόσφαιρο.
Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι η ομάδα με τον ΠΛΕΟΝ ποδοσφαιρικό πρόεδρο στην ΠΑΕ. Τα βλέπει όλα, τα αντιλαμβάνεται, ξέρει τι γίνεται, προφανώς έχει και πολλές λύσεις στο μυαλό του, αλλά εξακολουθεί να μένει εγκλωβισμένος στα εταιρικά θέματα και όχι στα ποδοσφαιρικά. Αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το ότι προσπαθεί να βάλει μία τάξη σε μία ΠΑΕ που έχει να ξεπεράσει σημαντικά προβλήματα.
Επειδή όμως το πιο μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο είναι η απομάκρυνση του κόσμου από το γήπεδο, η λύση (για την επιστροφή του, έστω και σε ένα ποσοστό) ΔΕΝ πρόκειται να δοθεί μέσα από οποιαδήποτε οικονομική επιτυχία.
Μόνο η ομάδα και τα αποτελέσματά της μπορούν να φέρουν κόσμο στο γήπεδο (αυτός ο κόσμος θα φέρει μετέπειτα και έσοδα) και αυτό ΔΕΝ γίνεται να μην τον καταλαβαίνει ο πρώην ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας.
Μετά και τα τελευταία σημάδια κορεσμού της ομάδας, ο Βρύζας που ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ οφείλει να επέμβει. Οφείλει να ασχοληθεί... Τώρα, αλλά και πολύ περισσότερο -μετά, προς το καλοκαίρι- όταν θα πρέπει να δημιουργηθεί η νέα ομάδα. Αυτή που υποχρεούται να δώσει νέο όραμα στον ΠΑΟΚτσή.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: