Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη!!

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη!
Το ερώτημα για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου θα υπάρχει για πάντα. Ο Λιονέλ Μέσι όμως, μόλις στα 24 του χρόνια έχει σβήσει από την σκέψη αρκετών ποδοσφαιρόφιλων τους Πελέ, Μαραντόνα, Κρόιφ, Ζιντάν και αρκετούς άλλους.

Δίκαια ή άδικα ας το κρίνουμε αφού πρώτα δούμε τα πιο σημαντικά επιτεύγματά του, μετά από μόλις 6,5 χρόνια επαγγελματικής καριέρας!

Με το χατ-τρικ που σημείωσε απέναντι στη Γρανάδα άφησε δεύτερο στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, τον Σέζαρ Ροντρίγκεζ.

Πλέον μετρά 234 σε όλες τις διοργανώσεις και έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να αυξήσει τον αριθμό σε μεγέθη που δεν θα πλησιάζονται…

1.Το πρώτο του επίσημο γκολ
Είναι 1η Μαϊου του 2005. Ο Μέσι είναι 17 ετών, 10 μηνών και 7 ημερών. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Αλμπαθέτε στο «Καμπ Νου» και ο Αργεντινός θα σημειώσει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των Καταλάνών έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ροναλντίνιο.








2.Το πρώτο του χατ-τρικ σε ντέρμπι με τη Ρεάλ
Το «El Clasico» αποτελεί πάντα ένα ξεχωριστό ποδοσφαιρικό γεγονός για όλο τον πλανήτη. Ο Μέσι έχει σημειώσει αρκετά γκολ απέναντι στη Ρεάλ όμως το χατ-τρικ που σημείωσε τον Μάρτιο του 2007, ήταν το πρώτο για παίκτη των δύο ομάδων μετά από 12 χρόνια και ταυτόχρονα, το πρώτο δικό του απέναντι στη «βασίλισσα».







3.Αφού μπορεί ο Μαραντόνα, τότε μπορεί και ο Μέσι!
Το τέρμα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα απέναντι στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ στην ιστορία του αθλήματος. Τον Απρίλιο του 2007, σε ένα ματς απέναντι στη Χετάφε, ο Λιονέλ Μέσι, θύμισε κάτι από Ντιεγκίτο. Πήρε την μπάλα σχεδόν από το ίδιο σημείο στον αγωνιστικό χώρο, πέρασε έξι αντιπάλους και την έσπρωξε στην άδεια από τερματοφύλακα εστία!





4.Πάει για την πρωτιά στο Τσάμπιονς Λιγκ
Την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στη Λεβερκούζεν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου σε νοκ-άουτ αγώνα σκόραρε πέντε φορές. Φέτος είναι πολύ κοντά στο να σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ, που κρατούσε από τη δεκαετία του ’70 και άνηκε στον Γκερντ Μίλερ. Θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα βγει πρώτος σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές. Για την ώρα, προηγείται με 12 γκολ και τον ακολουθεί ο Μάριο Γκόμεζ της Μπάγερν.








5.Στα δύσκολα δηλώνει «παρών»
Με την εθνική ομάδα της Αργεντινής δεν τα έχει καταφέρει ακόμα αλλά έχει μπροστά του μέλλον με μεγαλύτερη πρόκληση το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βραζιλία. Όπου όμως τον χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα ήταν εκεί. Στους ημιτελικούς με τη Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στους δύο τελικούς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Ρώμη και Λονδίνο.



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: