Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο νέος «τσάρος»!!

Ο νέος «τσάρος»!
Στο όνομα του διαδόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών κατέληξε ο Λουκάς Παπαδήμος, μετά από ένα μίνι πολιτικό θρίλερ.

Ο «εκλεκτός» είναι ο έως τώρα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος αναλαμβάνει -έως τις εκλογές, νέος «τσάρος» της Οικονομίας.
Θα ορκιστεί στις 2:45 μ.μ. ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Εν τω μεταξύ, νέα σενάρια για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, βλέπουν σήμερα Τετάρτη το φως της δημοσιότητας.
Κυβερνητικές πηγές τις τοποθετούν 6 ή 13 Μαΐου, ενώ υπέρ της παράτασης της θητείας Παπαδήμου για ένα χρόνο, τάσσεται σε συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αλλαγή στάσης εν όψει εκλογών από διαγραμμένους βουλευτές. Ψήφισαν ΝΑΙ στην κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την επιστροφή τους.

Από το ΠΑΣΟΚ οι: Μιλένα Αποστολάκη, Χρήστος Κατσούρας, Θόδωρος Παραστατίδης, Χρήστος Μαγκούφης και Βασίλης Τόγιας.

Από τη Νέα Δημοκρατία οι: Γ. Βλάχος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κ. Γκιουλέκας, Μ. Τζίμας, Γ. Καρασμάνης, Γ. Βαγιωνάς και Κ. Παπασιώζος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

«Ο Φίλιππος Σαχινίδης γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης (Queens College) και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Έλαβε υποτροφία από το Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Μεγάλης Βρετανίας.

Την περίοδο 1991 -1994, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Σχολή Διοίκησης).

Είναι Τραπεζικό Στέλεχος. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Σημίτη.

Υπήρξε Πρόεδρος Επιτροπής «Απασχόληση: Κίνδυνοι, Προκλήσεις, Προοπτικές» και μέλος της Επιτροπής «Κράτος-Αγορά και Παροχή Δημόσιων Αγαθών», του ΙΣΤΑΜΕ.

Στις εκλογές του 2007 εξελέγη Βουλευτής Λάρισας. Την περίοδο 2007 – 2009 ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Γίνεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη Βουλευτής και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομικών.

Έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, στον περιοδικό τύπο και σε εφημερίδες.

Είναι παντρεμένος με τη Ράνια Καραγεώργου από το 1990 και έχει ένα γιο 18 ετών, το Δημήτρη
».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: