Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Τα 65 εκ. ευρώ του Βαλβέρδε!!

Ο Ολυμπιακός έχει μόνο κέρδη από την παρουσία του Βαλβέρδε, που δεν μεταφράζονται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και σε περίπου 65 εκ. ευρώ!
Τα 65 εκ. ευρώ του Βαλβέρδε
Με τον Ολυμπιακό να έχει στα χέρια του το πρωτάθλημα και να επιδιώκει απόψε στο Καραϊσκάκη να κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, το ενδιαφέρον σιγά σιγά θα πέφτει όλο και πιο πολύ στην παραμονή ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε και την επόμενη σεζόν στο μεγάλο λιμάνι.
Απάντηση στο τι θα αποφασίσει ο Ισπανός τεχνικός δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή, με τον ίδιο τον Βαλβέρδε άλλωστε να μη δείχνει πως έχει κατασταλάξει ή ακόμη και πως «γέρνει» προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Το ότι ο Μαρινάκης θέλει να κρατήσει τον Βαλβέρδε δεν χρειάζεται καν να γίνει κουβέντα. Είναι δεδομένη η επιθυμία του ισχυρού άνδρα της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να... δέσει στο λιμάνι τον Ισπανό τεχνικό, που άλλωστε έχει προσφέρει τα μέγιστα στον πειραϊκό σύλλογο, οδεύοντας για το τρίτο του πρωτάθλημα σε τρεις σεζόν και διεκδικώντας το δεύτερο του Κύπελλο.
Συν τοις άλλοις, ο Βαλβέρδε κατάφερε φέτος να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη κυρίως με την εξαιρετική παρουσία της ομάδας σε Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και Γιουρόπα Λιγκ, με μεγάλες νίκες και «χρυσές» βραδιές για την ομάδα, δίνοντάς της ευρωπαϊκή ταυτότητα, σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον.
Αν ο Βαλβέρδε θα είναι αυτός που θα επιδιώξει τη νέα σεζόν να πάει ακόμη πιο ψηλά και να βελτιώσει περισσότερο τον Ολυμπιακό θα το γνωρίζουμε στο άμεσο μέλλον, το σίγουρο είναι πως από την παρουσία του Βαλβέρδε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόνο κέρδη να μετράνε. Κέρδη που μέσω της πολύ καλής ομάδας που δημιούργησε ο Ισπανός τεχνικός, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν μεταφράζονται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και σε περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ!
Η ισχυρή ομάδα που δημιούργησε από το καλοκαίρι του 2010, όταν επέστρεψε στον Πειραιά, μπόρεσε να βγάλει στο γήπεδο σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα «θέλω» του Βαλβέρδε, με αποτέλεσμα να γίνει η φετινή πολύ καλή πορεία της ομάδας, που μεταφράζεται ως ευρωπαϊκό «πακέτο» σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που θα μπουν άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ. Ακόμη πιο σημαντική είναι και η επικείμενη κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, καθώς ο Ολυμπιακός γνωρίζει πως θα έχει 15 εκατομμύρια ευρώ μίνιμουμ έσοδα από την επόμενη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και από εκεί και πέρα θα είναι στο χέρι του να τα αυξήσει, όπως έκανε φέτος.
Επίσης, ίσως το πιο σημαντικό, δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο πολύ εκτινάχθηκε το ρόστερ του Ολυμπιακού και η υπεραξία που παρουσιάζουν σχεδόν όλοι οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Παίκτες που πριν ξεκινήσει η σεζόν δεν ήταν καν στην πρώτη γραμμή των «ερυθρόλευκων», παίκτες που κοστολογούνταν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν ανεβάσει κατά πολύ την αξία τους.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Φέτος ο Ολυμπιακός μπορεί τελικά να μην κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, όμως μπόρεσε να φτιάξει μια ευρωπαϊκή ταυτότητα αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στα περισσότερα παιχνίδια σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Ο Βαλβέρδε πήγε στα δύσκολα και δικαιώθηκε βοηθώντας με αυτό τον τρόπο και οικονομικά τον σύλλογο, καθώς η ομάδα του εκτίναξε με τις νίκες στην Ευρώπη και τις προκρίσεις τα έσοδα απο την UEFA. Περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ θα μπουν άμεσα μέχρι το τέλος της σεζόν στα ταμεία της ΠΑΕ από την UEFA σε συνδυασμό με τα έσοδα από τα εισιτήρια, ποσό ρεκόρ για ελληνική ομάδα.
ΤΟ «ΧΡΥΣΑΦΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ
Ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση των τριών διοργανώσεων και, παρότι βγήκε άδοξα από τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, είναι έτοιμος να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που ήταν άλλωστε και ο βασικός του στόχος. Με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μπορεί να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης και τη νέα σεζόν αλλά και να έχει εξασφαλισμένα έσοδα 15 εκατομμύρια ευρώ από τη συμμετοχή του και μόνο στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ. Εσοδα που μπορεί κάλλιστα να αυξήσει, πόσο μάλιστα στο ενδεχόμενο που ο Βαλβέρδε μείνει στην ομάδα και συνεχίσει το έργο του. Ακόμη όμως και αν δεν μείνει ο Ισπανός, είναι δεδομένο πως υπάρχει ένας ισχυρός κορμός και γερές βάσεις, με σωστό διάδοχο κιόλας, που θα ενισχύσουν την προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποδώσει ακόμη καλύτερα.
«ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ» ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΑΛΜΑΤΩΔΗ Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ»
Τον περασμένο Ιανουάριο υπήρξαν και προτάσεις αλλά και επίσημες κρούσεις απο ευρωπαϊκές ομάδες για παίκτες του Ολυμπιακού, όμως αποφάσισε να πει «όχι» σε όλες και εισέπραξε τα πρώτα σημαντικά κέρδη από την πολύ καλή του ευρωπαϊκή πορεία αλλά και συνολικά από την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Βαλβέρδε, αξιολογώντας και αξιοποιώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ του. Βεβαίως, στην πορεία θα υπάρξουν στιγμές που όπως αγοράζει έτσι και θα πουλήσει παίκτες ο Ολυμπιακός και σε αυτό θα έχει ήδη εισπράξει την υπεραξία των παικτών του από τη φετινή παρουσία της ομάδας. Ειδικά παίκτες όπως οι Μέγερι, Μανιάτης, Χολέμπας, Αμπντούν, Φουστέρ, που ήρθαν με λίγα χρήματα και πλέον κοστίζουν κάποια εκατομμύρια ευρώ μέσα από τη δουλειά στου Ρέντη και τη δική τους δουλειά.
Ο Ολυμπιακός όμως οφείλει πολλά στον Βαλβέρδε και στην υπεραξία παικτών όπως οι Μιραλάς, Τζιμπούρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, καθώς ο Ισπανός τους ανέδειξε ακόμη περισσότερο και τους εκμεταλλεύτηκε για το καλό της ομάδας με τον καλύτερο τρόπο. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Χολέμπας, που πλέον κοστολογείται στα 2,5 εκατ. ευρώ, κοστίζοντας μερικές χιλιάδες ευρώ στη μεταγραφή του, αλλά και ο Μιραλάς με τον Ολυμπιακό να πληρώνει κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, αλλά να ξέρει τώρα πως μπορεί κάλλιστα, αν θελήσει, να βρει διπλάσια και παραπάνω χρήματα στην αγορά για τον Βέλγο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: