Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Πάνω από ποδοσφαιρικούς «γίγαντες» ο Μέσι!!

Πάνω από ποδοσφαιρικούς «γίγαντες» ο Μέσι! (video)
Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και πάνω από σπουδαία ονόματα, όπως των Κρόιφ, Μαραντόνα και Τσάρλτον. Αυτός είναι ο Λιονέλ Μέσι!

Όσα και να γράψεις, ό,τι και να πεις για αυτόν τον ποδοσφαιριστή είναι λίγο. Την Τρίτη, ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, αλλά οι απίστευτες επιδόσεις του συνεχίζονται και  μάλλον δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να τελειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα!
Είναι πλέον γνωστό. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Καταλανών με 234 γκολ, προσπερνώντας κατά δύο τον θρύλο της ομάδας, Θέσαρ Ροντρίγκες. Και αυτό σε ηλικία μόλις 24 ετών!

Ενδιαφέρον στην προκειμένη έχει να δούμε και τις ανάλογες επιδόσεις σπουδαίων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων μέχρι την ίδια ηλικία! Τι είχαν καταφέρει άραγε «γίγαντες» του αθλήματος στα 24 τους, όπως οι Γιόχαν Κρόιφ, Ντιέγκο Μαραντόνα, Ρονάλντο, Μπόμπι Τσάρλτον, Τιερί Ανρί και Τζορτζ Μπεστ;
Ξεκινάμε…
Στην ίδια ακριβώς ηλικία, ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, Ντιέγκο Μαραντόνα, είχε σημειώσει 196 γκολ. Όχι σε μία μόνο ομάδα, αλλά συνολικά στις Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα και στον πρώτο χρόνο στην Νάπολι!
Ο επόμενος κατάγεται από τη Βραζιλία, λατρεύουμε να τον αποκαλούμε «φαινόμενο» και μάλιστα οι περισσότεροι είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε με τα χρώματα των Καταλανών. Ο Ρονάλντο διέπρεπε σε όσες ομάδες αγωνίστηκε, όμως σε ηλικία 24 ετών είχε προλάβει να σημειώσει περίπου 80 λιγότερα γκολ απ’ όσα έχει πετύχει ο Μέσι. Ο παλαίμαχος, πλέον, άσος είχε σκοράρει 153 φορές, αγωνιζόμενος σε Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα και Ίντερ.
Πολύ κοντά στην επίδοση του Λίο βρέθηκε πριν από… κάμποσα χρόνια ο σπουδαίος Γιόχαν Κρόιφ. Ο Ολλανδός κατάφερε στα 24 να πανηγυρίσει συνολικά 229 φορές, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον Άγιαξ.
Στους πιο… πρόσφατους συναντάμε το όνομα του Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος επιθετικός, των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς εδώ και ένα χρόνο, σταμάτησε στα 226 γκολ στην  ίδια ακριβώς ηλικία. Όλα τα τέρματά του μέχρι τότε είχαν επιτευχθεί φυσικά με τη φανέλα της Άρσεναλ!
Μεταφερόμαστε στην Αγγλία. Ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον βρήκε δίχτυα 133 φορές μέχρι τα 24 του χρόνια, ενώ ο Τζορτζ Μπεστ 179!
*Για τον Πελέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος πόσα γκολ σημείωσε συνολικά. Υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες ως προς τον ακριβή αριθμό τερμάτων που έχουν καταγραφεί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: