Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Forza Juve και... Ολίμπικο!!

Ο Μάξι Λόπες πάγωσε το Τορίνο στο 81' στέλνοντας το ματς στην παράταση, όμως η γκολάρα του Βούτσινιτς (2-2) πήγε την Γιουβέντους στον τελικό της 20ης Μαΐου στη Ρώμη.
Forza Juve και... Ολίμπικο!

Προβάδισμα με Καπιτάνο
Το μυαλό του Αλέκρι ήταν και στο Κύπελλο, αφού ρίσκαρε με τη συμμετοχή του Ιμπραΐμοβιτς στο βασικό σχήμα, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανεβάσει πυρετό. Οι ροσονέρι μπήκαν δυνατά, πίεσαν ψηλά με στόχο να αναγκάσουν τους γηπεδούχους να κάνουν το λάθος. Η Μίλαν προσπαθούσε τόσο από τον άξονα όσο και από τα αριστερά να αναπτυχθεί, ο Μεσμπά βοηθούσε Μουντάρι και Εμάνουελσον, ωστόσο η Γιουβέντους σωστά τοποθετημένη κρατούσε κλειστούς διαδρόμους.  Ο Σουηδός φαινόταν επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, πήρε λίγες προσπάθειες και μόλις σε μια (21') έγινε απειλητικός, αλλά το φαλτσαριστό σουτ έδιωξε ο Στοράρι.

Η «Μεγάλη Κυρία» δεν ρίσκαρε και όποτε έβλεπε ανοιχτούς χώρους έβγαινε στην επίθεση. Σε μια από αυτές, στο 25' ο Βούτσινιτς είχε καλό σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Αυτό ήταν και το πρώτο απειλητικό μήνυμα των γηπεδούχων, αφού στο 28' ήρθε το... χτύπημα. Λάθος του Μεσμπά, σέντρα του Λιχστάινερ και ο Ντελ Πιέρο πέρασε και τον Αμέλια πετυχαίνοντας το 1-0. Η άμυνα της Μίλαν είχε προβλήματα, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Πίρλο δεν μπόρεσε με σουτ να απειλήσει όπως ήθελε. Η Γιουβέντους είχε ανεβάσει ρυθμό, Βιντάλ και Πίρλο έδιναν ώθηση στην ομάδα τους, η οποία όμως έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 45' για να καθαρίσει την πρόκριση. Νέο λάθος της άμυνας της Μίλαν, σέντρα του Βούτσινιτς, κεφαλιά Βιντάλ, αλλά ο Ντελ Πιέρο δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά και να την σπρώξει στα δίχτυα.

Άλλη Μίλαν, μεγάλη ανατροπή!

Ο Αλέγκρι πέρασε στη θέση του «Ίμπρα» τον Μάξι Λόπες και η Μίλαν με το «καλημέρα» του β' μέρους έγινε αρκετά επιθετική, αλλά και πιο ουσιαστικά. Καλή κυκλοφορία, πίεση και γκολ στο 51', αφού στην μπαλιά τρύπα του Μεξές, ο Μεσμπά με εξαιρετική κεφαλιά ψαράκι ισοφάρισε σε 1-1. Η Γιουβέντους προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν σωστά τοποθετημένοι, είχαν κλείσει διαδρόμους και με την διαρκή πίεση κρατούσαν πίσω την αντίπαλό της. Ο Μουντάρι στο 65' δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ δυο λεπτά αργότερα η Γιουβέντους είχε καλή ευκαιρία με τον Βούτσινιτς, στην μοναδική καλή ευκαιρία του β' μέρους.

Ο Αλέγκρι πέρασε στο ματς τον Νοτσερίνο, αλλά και τον Ινζάγκι, η Μίλαν πίεζε ασφυκτικά και στο 81' ο Μάξι Λόπες με εξαιρετική προσπάθεια έστειλε το ματς στην παράταση πετυχαίνοντας το 2-1. Βέβαια, όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει, όμως τόσο ο Μποριέλο στο 86' όσο και ο Βούτσνινιτς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για τη Γιουβέντους.

Στις πέντε ευκαιρίες... ένα γκολ!
Το γκολ της Μίλαν δεν επηρέασε τη Γιουβέντους και στην παράταση η «Μεγάλη Κυρία» ήταν... καταιγιστική, αφού στα πρώτα πέντε λεπτά είχε... πέντε φάσεις και ένα γκολ!. Ο Αμέλια έβγαλε τα σουτ των Μαρκίσιο, Μποριέλο, πρόλαβε τον Τζιακερίνι πριν σκοράρει, ο Κάσερες ήταν άτυχος, όχι όμως και ο Βούτσινιτς, αφού με απίστευτο σουτ από τα 20 μέτρα πέτυχε το 2-2 και έστειλε τη Γιούβε στο Ολίμπικο και τον τελικό, μιας και στη συνέχεια η Μίλαν δεν βρήκε τον τρόπο να απειλήσει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: