Τα λόγια είναι περιττά. Ο Λίο Μέσι έκανε ακόμη ένα χατ τρικ, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Γρανάδα 5-3, και ο Αργεντίνος... μάγος είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Καταλανών!
Λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι υπήρχε η αίσθηση ότι ο Μέσι χρειάζεται άλλα 4 γκολ για να φτάσει τον Θέσαρ Ροντρίγκεθ στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την Μπαρτσελόνα, όμως οι Καταλανοί αποφάσισαν να ψάξουν το θέμα και χθες (19/03) ανακοινώθηκε ότι χρειάζεται μόλις 1. Την έρευνα ανέλαβε το Κέντρο Σπουδών και Εγγράφων των μπλαουγκράνα, που ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα και φυσικά ο Μέσι είναι από σήμερα (20/03) ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 233 γκολ!
Κουένκα, Τσάβι, Μέσι
Οι Καταλανοί είχαν να χάσουν στην έδρα τους για 50 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και 31 στην Πριμέρα Ντιβισιόν και ήταν αναμενόμενο ότι η Γρανάδα θα αποτελέσει... εύκολη λεία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μπασόρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, με τον Μάρτινς να κάνει το πρώτο σουτ, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα ανέλαβαν αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 4'. Ο Κουένκα έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, έβγαλε την σέντρα και ο Μέσι έσωσε ασίστ με το κεφάλι στον Τσάβι, που σκόραρε με ωραίο σουτ στην κίνηση. Αυτό ήταν το 10ο γκολ του 32χρονου μέσου στο πρωτάθλημα φέτος, που τον ανέβασε στη 2η θέση των σκόρερ της Μπάρτσα πίσω από τον Μέσι (!) και η 22η ασίστ του Αργεντίνου στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις!
Στο 27' ήρθε η στιγμή που όλοι περίμεναν στο «Καμπ Νόου» (μέχρι την επόμενη)... Ο Κουένκα έκανε και πάλι την προσπάθεια από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στα σώματα και στρώθηκε... λουκούμι στον Μέσι, ο οποίος με ωραίο πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα αρχικά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του. Το 2-0 ήταν γεγονός, όπως και το ότι ο 24χρονος.... μάγος πέτυχε το 232ο γκολ του με την Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις σε 314 εμφανίσεις, πιάνοντας στην πρώτη θέση τον Θέσαρ Ροντρίγκεθ! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 32ο γκολ του στην Πριμέρα φέτος, ξεπερνώντας την περυσινή του επίδοση (31), που ήταν και η καλύτερή του μέχρι σήμερα, και ενώ όλη η Γρανάδα έχει πετύχει 24... Όπως ήταν φυσικό οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αμυνθούν μαζικά στη συνέχεια - πριν πιέσουν ξανά ψηλά μετά το 30' - με τους Άλβες και Σάντσες να έχουν καλές στιγμές για το 3-0.
Χατ τρικ και... ιστορία!
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τους μπλαουγκράνα να έχουν ρίξει πολλές ταχύτητες, να χάνουν τεράστια ευκαιρία με τον Μέσι στο 53' και πάλι μετά από προσπάθεια του Κουένκα και την Γρανάδα να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι στο 55' με κεφαλιά του Μάινθ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Καταλανούς, ο Μπενίτεθ έκανε εκπληκτική κούρσα από αριστερά, ο Άλβες προσπάθησε να τον σταματήσει άγαρμπα από πίσω, τον ανέτρεψε εντός περιοχής και ο Τεϊσέιρα έδωσε το πέναλτι στο 62', με τον Σικέιρα να κάνει το 2-2 και να τιμωρεί τη νωθρότητα της Μπαρτσελόνα! Ο Τιάγκο πήγε να απαντήσει άμεσα στο 64', όμως το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ, όμως 2' αργότερα ήρθε η στιγμή που ο Μέσι πέτυχε το δεύτερό του γκολ στο παιχνίδι μετά από εκπληκτική ασίστ του Άλβες και έμεινε μόνος στην κορυφή των σκόρερ της Μπάρτσα με 233 γκολ, ισοφαρίζοντας και την καλύτερη επίδοση της καριέρας του, φτάνοντας από τώρα τα 53 γκολ στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις!  Ο Τέγιο έκανε το 4-1 στο 81' και το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ποιος άλλος; Ο Μέσι έκανε ακόμη ένα χατ τρικ στο 86' για το γκολ νούμερο 234! Οι φιλοξενούμενοι στο τέλος κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι με τον Σικέιρα να κάνει το 5-3 στο 89' και την Μπαρτσελόνα να φτάνει στη νίκη 5-3 και να μειώνει, έστω και προσωρινά, τη διαφορά από την Ρεάλ στο -5.

*Το ρεκόρ αφορά τα επίσημα ματς, καθώς σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της Μπαρτσελόνα τα 369 γκολ του Παουλίνο Αλκάνταρα σε 357 ματς αφορά και φιλικά.







Έχασε την ευκαιρία η Οσασούνα
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για την 29η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν, η Οσασούνα είχε 3 σερί νίκες στο «Ρέινο Ντε Ναβάρα» και υποδέχθηκε την Χετάφε με σκοπό να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στο όνειρο της εξόδου στο Champions League. Οι Βάσκοι, όμως, δεν τα κατάφεραν, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν και να μοιράζονται από ένα βαθμό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, όμως έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Μογιά, που με τις αποκρούσεις του κράτησε το μηδέν σε δύο ευκαιρίες του Νίνο και μία του Ραούλ Γκαρθία. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τον υψηλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους Μαδριλένους να φτάνουν κοντά στο γκολ με τους Ντίας και Λασέν, με τον Νίνο να χάνει την τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος και τον Μογιά να του λέει και πάλι «όχι». Η εικόνα στο δεύτερο μέρος άλλαξε με τους γηπεδούχους να πιέζουν για το γκολ της νίκης, τον Μογιά να... κατεβάζει ρολά, τους Νίνο, Λαμά και Ραούλ Γκαρθία να χάνουν ευκαιρίες και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.


πηγή: gazzetta.gr