Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο καλύτερος επιθετικός (vids)

Σπάει τα κοντέρ ο Χούντελααρ και αφού είναι πίσω μόνο από τους -μεσοεπιθετικούς- Μέσι και Ρονάλντο είναι φέτος ο κορυφαίος. Διαβάστε για τα ρεκόρ και τουςαριθμούς του.
Ο καλύτερος επιθετικός (vids)
Εκανε το «μπαμ» στον Αγιαξ, πήρε μεγάλη μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης, φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν, όπως βρήκε τον παράδεισό του στο Γκελσενκίρχεν. Λίγο πριν αρχίσει η σεζόν είχε δηλώσει ότι θα είναι ευχαριστημένος αν φτάσει σε διψήφιο αριθμό γκολ, όμως ο Κλάας-Γιάν Χούντελααρ σκορπάει φέτος τον πανικό στα γήπεδα της Bundesliga...

Προσαρμόστηκε και... σκοτώνει!
Η περσινή πρώτη του σεζόν στην Σάλκε και στην Μπουντεσλίγκα αποδείχθηκε χρονιά... προσαρμογής, με τον Χούντελαρ να τελειώνει με μόλις - για τα δικά του στάνταρ - 13 γκολ σε 35 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έμεινε στην 25η θέση των σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με 8 γκολ (και 1 ασίστ) σε 24 παιχνίδια. Φέτος, όμως, όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο με τον Χούντελαρ να είναι πραγματικός... killer, να έχει ήδη 20 γκολ (και 5 ασίστ) σε 24 παιχνίδια, ενώ το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι το έχει καταφέρει κάνοντας τον ίδιο αριθμό σουτ με πέρσι, 2,9 μέσο όρο ανά παιχνίδι! Ο 28χρονος επιθετικός βρίσκεται πίσω στον πίνακα των σκόρερ μόνο από τον Μάριο Γκόμες, που έχει βρει δίχτυα 22 φορές.

Πίσω μόνο από Μέσι-Ρονάλντο
Υψηλή θέση στη λίστα με τα μεγάλα κανόνια της Ευρώπης έχει ο Χούντελααρ, ο οποίος είναι στο Νο3 με τους παίκτες με τα περισσότερα γκολ με σύλλογο και Εθνική ομάδα. Στην πρώτη θέση δεν γινόταν να είναι άλλος από τον Λέο Μέσι, με τον Αργεντινό να έχει 59 (!), ενώ δεύτερος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 48. Ο Ολλανδός έχει βάλει 43 τεμάχια και αφήνει πίσω στον αντίπαλό του στην Bundesliga, Μάριο Γκόμες που είναι στα 39, αλλά και τον συμπατριώτη του και αρχηγό της Αρσεναλ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, που έχει 37. Οσον αφορά τα γκολ που έχουν προέλθει από τα πόδια του, είναι και σε αυτή την κατηγορία τρίτος στον κόσμο. Πρώτος είναι πάλι ο Μέσι αφού έχει σε 52 αγώνες 59 γκολ και 28 ασίστ, ο Ρονάλντο έχει σε 47 ματς 48 γκολ και 13 ασίστ, με τον Χούντελααρ να είναι στα 43 γκολ τις 13 ασίστ σε 44 παιχνίδια.

Κορυφαίος όλων των εποχών στην Σάλκε
Ο Κλάους Φίσερ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Σάλκε με τα 182 που πέτυχε σε 305 εμφανίσεις από το 1970 μέχρι και το 1981, επίδοση που τον κατατάσσει στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Μπουντεσλίγκα πίσω από τον Γκερντ Μίλερ. Ο Χούντελαρ κατάφερε να ξεπεράσει τον μεγάλο Γερμανό, έστω και για μία σεζόν, καθώς μέχρι τώρα το ρεκόρ των 34 γκολ του Φίσερ έμοιαζε... απλησίαστο. Ο Ολλανδός, όμως, έχει βαλθεί να αφήσει το όνομά του στην ιστορία των Μπλε και έχει ήδη 38 γκολ σε όλες τις διοργάνωσεις σε ισάριθμα παιχνίδια, σπάζοντας το... στοιχειωμένο ρεκόρ που κρατούσε από τη σεζόν 1976-77! Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην «Βέλτινς Αρένα» έχει πετύχει 51 γκολ και έχει μοιράσει και 15 ασίστ πριν καν ολοκληρώσει τη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα.

Πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ
Η Σάλκε μπορεί να μην έχει την πλουσιότερη ευρωπαϊκή ιστορία, όμως και το Κύπελλο UEFA έχει κατακτήσει το 1997 και συνεχή παρουσία στην Ευρώπη έχει τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά μέχρι το παιχνίδι με την Βικτόρια Πλζεν τον περασμένο Φεβρουάριο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της στα ευρωπαϊκά κύπελλα ήταν ο Έμπε Σαντ με 10 γκολ σε 31 παιχνίδια από το 1999 μέχρι και το 2006. Ο Χούντελαρ είχε ήδη πιάσει τον Δανό στα 10 γκολ και στο παιχνίδι με τους Τσέχους έκανε χατ τρικ για να τον ξεπεράσει, με τον 28χρονο άσο να έχει φτάσει τα 18 γκολ σε 16 αγώνες και να γράφει ιστορία!

Χατ τρικ και... ιστορία
Στο πέρασμά του φέτος έχει γαζώσει ουκ ολίγες άμυνες και ειδικά κόντρα σε κάποιες έκανε όργια. Ο διεθνής επιθετικός έχει ήδη κάνει 5 χατ τρικ, κόντρα σε Τένινγκεν (4 γκολ, κύπελλο), Κολονία (πρωτάθλημα), Ελσίνκι (4 γκολ, προκριματικά Europa League), Πλζεν (Europa League), Τβέντε (Europa League), ενώ έπιασε έναν θρύλο του παρελθόντος. Ο Χούντελααρ έγινε ο δεύτερος παίκτης όλων των εποχών -μετά τον Ζοσέ Αλταφίνι- που πετυχαίνει 3 χατ τρικ στην Ευρώπη σε μία σεζόν, όπως και ο δεύτερος Ολλανδός -μετά τον Ρόι Μακάι (Μπάγερν-Αγιαξ 4-0)- που κάνει χατ τρικ κόντρα σε ολλανδική ομάδα.

Τον... χρυσώνει για τον κρατήσει
Ο Ολλανδός έχει περάσει από κορυφαίες ομάδες στον πλανήτη όπως η Ρεάλ και η Μίλαν, όμως δεν κατάφερε να στεριώσει. Τώρα, όμως, έχει ξαναβρεί τον εαυτό του και ήδη το ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει αυξηθεί κυρίως από Αγγλία... μεριά. Το συμβόλαιό του με τους Γερμανούς φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι του 2013, όμως εκείνο που παροτρύνει τους επίδοξους μνηστήρες είναι η ρήτρα αποδέσμευσής του, που φτάνει στα 20 εκατ. ευρώ και δεν είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 14 που ξόδεψε η Σάλκε για να τον αποκτήσει το 2011.

Η διοίκηση της ομάδας ήδη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις για την επέκτασή του θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, με τα ρεπορτάζ από την Γερμανία να κάνουν λόγο για πρόταση που θα αγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ το χρόνο με τα μπόνους! Πρόταση που ακόμη και κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες θα δυσκολευτούν να ισοφαρίσουν. Όσο για το που θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνει αυτό; Η ιστορία με την εμπλοκή της χορηγού της Σάλκε Gazprom στην περίπτωση του Μανουέλ Νόιερ πέρσι και την επιθυμία της να μείνει στο Γκελζενκίρχεν ο νυν γκολκίπερ της Μπάγερν με το... αζημίωτο βέβαια είναι γνωστή σε όλους όσους ασχολούνται με την Μπουντεσλίγκα.
πηγή: sportdog.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: