Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Από την ΑΕΚ(;) στη Γιουνάιτεντ!!

Το Νοέμβρη του 2010 ο Μίτσου ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ. Η δουλειά χάλασε για 200.000. Εκτοτε κάνει παπάδες και πλέον βρίσκεται στο στόχαστρο της Μάντσεστερ και της Εθνικής Ισπανίας.
Από την ΑΕΚ(;) στη Γιουνάιτεντ
Ηταν μέσα Γενάρη του 2010, όταν ο Γιώργος Τσακίρης (τότε και οι δύο ήμασταν στην «ΕΞΕΔΡΑ») μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε κάποιον Μίτσου της Θέλτα. Αφού εντοπίστηκε λοιπόν το νούμερο του με συνοπτικές διαδικασίες, του τηλεφώνησα. «Ναι, θα με ενδιέφερε να έρθω στην ΑΕΚ. Είναι αλήθεια πως έχω μιλήσει με τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος με ήθελε και όταν ήταν στη Σεβίλλη. Μακάρι να προχωρήσει το θέμα», ήταν τα σημαντικότερα απ' όσα μου είχε πει ο 23χρονος -τότε- Ισπανός.
Ηταν παντελώς άγνωστος σε όλους και το όνομα του έδωσε τροφή για χαβαλέ, καθώς ήταν ίδιο με εκείνο του γιατρού και πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού, Αργύρη Μίτσου. Ο Χιμένεθ όντως τον ήθελε σαν τρελός. Ο Μιγκέλ Πέρεθ Κουέστα εκείνη την περίοδο δεν έπαιζε καθόλου στην Θέλτα. Ορισμένοι πήγαν αμέσως να τον βγάλουν... σαπάκι. Λίγοι το έψαξαν για να διαπιστώσουν πως ο παραγκωνισμός του οφειλόταν στην απροθυμία του να ανανεώσει.
Η ΑΕΚ λοιπόν το προχώρησε και ζήτησε τιμή. Ο Μίτσου τότε (η Θέλτα ήταν και είναι στη Σεγούντα Ντιβισιόν) εισέπραττε μόλις 200.000 ευρώ ετησίως και η ομάδα του για τους εναπομείναντες έξι μήνες συμβολαίου, αξίωνε κοντά στις 250.000 ευρώ. Ο Μίτσου ήθελε περίπου τα διπλά. Οπότε η Ενωση με 600-650.000 θα τον έκανε δικό της. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΕ! Για την ακρίβεια δεν έδινε περισσότερα από 400.000 σε παίκτη και ομάδα.

Ετσι λοιπόν χάλασε. Για 200.000 η ΑΕΚ δεν πήρε έναν παίκτη, για τον οποίο κυκλοφορεί σήμερα δημοσίευμα σε Αγγλία και Ισπανία, πως βρίσκεται (μαζί με τον συμπαίκτη του Τίτο) στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε του έχει διαμηνύσει πως τον παρακολουθεί για την Εθνική Ισπανίας ενόψει EURO!

Τι είδε όμως ο Αλεξ Φέργκιουσον στον 26χρονο (αύριο έχει γενέθλια) μέσο; Ο Μίτσου πήγε τότε στη Ράγιο Βαγιεκάνο, την οποία αφού ανέβασε στην Πριμέρα, τώρα την έχει ήδη σώσει και της επιτρέπει να ονειρεύεται ακόμα και την Ευρώπη. Γιατί λέμε πως όλα αυτά τα έκανε εκείνος; Ο Μίτσου κάνει παπάδες. Εχει παίξει βασικός στις 26 εκ των 27 αγωνιστικών (2.418 λεπτά) και έχει σκοράρει 13 φορές, δίνοντας και τέσσερις ασίστ!

Και όλα αυτά στην παρθενική του σεζόν στα... σαλόνια της Ισπανίας. Φανταστείτε τι θα έκανε στην Ελλάδα, όπου -το ξαναλέμε- δεν ήρθε για 200.000 ευρώ. Για αυτό το ευτελές ποσό η ΑΕΚ έχασε ένα πολυεργαλείο (παίζει από αμυντικός μέσος ως επιτελικός) με πολύ μεγάλη αγωνιστική και μεταπολιτική αξία (η ρήτρα του ανέρχεται πλέον στα 4 εκατ.)! Αλλά πόσες τέτοιες ιστορίες υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο...
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: