Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Της «έκοψε» τη φόρα!!

Της «έκοψε» τη φόρα
Έφτασε η ώρα να θυμηθεί πως είναι να χάνεις η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η Μπράγκα επικράτησε με 2-1 των «λιονταριών» στο «Μουνισιπάλ», στο μεγάλο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Superliga και τα προσπέρασε στη βαθμολογία κατά τρεις βαθμούς, αφού οι δυο ομάδες ήταν ισόβαθμες πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Έτσι, οι φιναλίστ του Europa league βρέθηκαν οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπενφίκα και έξι από τη δεύτερη Πόρτο, οπότε βρίσκονται πιο κοντά στην τρίτη θέση από τους κυπελλούχους Ευρώπης του 1964.

Αντίθετα, οι πρωτευουσιάνοι θα προσπαθήσουν να «ρεφάρουν» τη συγκεκριμένη αποτυχία στα επόμενα ματς, ώστε να εξασφαλίσουν, τουλάχιστον, την τέταρτη θέση όσο πιο σύντομα γίνεται.

Οι νικητές ουσιαστικά, φαίνεται πως «καθάρισαν» την αναμέτρηση στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης, όταν και προηγήθηκαν με 2-0, έχοντας σαφή υπεροχή, χάρη στα γκολ των Μπαρμπόσα στο 51’ και Λίμα στο 64’. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων έφεραν προσωρινά αποτελέσματα στο 74΄, όταν μείωσαν με τον Καρίγιο στο 74', όμως, στη συνέχεια, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο.


ΜΠΡΑΓΚΑ: Κιμ, Εβέρτον, Ελντερσον, Ντουγκλάο, Μοσσορό (68' Λουίς Αλμπέρτο), Μπαρμπόσα (79' Καρλάο), Σαλίνο, Κουστόντιο, Ούγκο Βιάνα, Λίμα (87' Πάουλο Σέζαρ), Αλαν

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίτσιο, Ροντρίγκεζ, Ονιέγου, Εβάλντο, Ζοάο Περέιρα, Ινσούα (54' Καρίγιο), Σάαρς, Καπέλ, Ματίας, Ελίας (72' Αντρέ Μάρτινς), Σέμπα (68' Μποζίνοφ)


Πλησίασε κάπως τις ευρωπαϊκές θέσεις η Γκιμαράες, που νίκησε 2-0 στην έδρα της Ακαντέμικα, που έχασε τις τελευταίες της ελπίδες για να μπει στην πρώτη και ευρωπαϊκή πεντάδα. Δύσκολη νίκη για την Ολιανένσε, που επικράτησε με 2-1 της Μπέιρα Μαρ εντός έδρας και την προσπέρασε στη βαθμολογία. Εμεινε μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις η Νασιονάλ, παραχωρώντας 2-2 στη Λεϊρία, η οποία παρέμεινε στην προτελευταία θέση.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 13/1

Πάσος Φερέιρα-Μαρίτιμο 1-1
(63’ Μελγκαρέχο – 83’ Μπάμπα)

Σάββατο 14/1

Φεϊρένσε-Ζιλ Βιθέντε 0-0

Μπενφίκα-Σετούμπαλ 4-1
(24’ Νολίτο, 33’, 45’ Καρντόσο, 72’ Μάτιτς – 6’ Νέκα)

Πόρτο-Ρίο Άβε 2-0
(42’, 80’ Τζέιμς Ροντρίγκες)

Κυριακή 15/1 (18:00)

Νασιονάλ-Λεϊρία 2-2

Ολιανένσε-Μπέιρα Μαρ2-1

Ακαντέμικα-Γκιμαράες 0-2

Μπράγκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1


Η επόμενη αγωνιστική (16η):

Πόρτο-Γκιμαράες
Μπενφίκα-Ζιλ Βιθέντε
Ακαντέμικα-Λεϊρία
Πάσος Φερέιρα-Σετούμπαλ
Μπράγκα- Ρίο Άβε
Ολιανένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπέιρα Μαρ-Μαρίτιμο
Νασιονάλ-Φεϊρένσε

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: