Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Στο χόρτο και στα χιόνια...!!

Στην περίπτωση όμως του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα, είναι αλήθεια πως μίλησε πριν απ όλα η θέληση των ποδοσφαιριστών του Φερέϊρα, που έπαιξαν με το μάτι τους να γυαλίζει! Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.

Στο χόρτο και στα χιόνια...
Σπάνια τα κλισέ έχουν νόημα και αξία. Οι σχολιασμοί για ποδοσφαιριστές που «έχουν ψυχή» και «τα έχουν δώσει όλα», υιοθετούνται πολλές φορές από τους δημοσιογράφους για να μεγαλοποιήσουν την προσπάθεια που έφερε μία νίκη. Στην περίπτωση όμως του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα, είναι αλήθεια πως μίλησε πριν απ όλα η θέληση των ποδοσφαιριστών του Φερέϊρα, που έπαιξαν με το μάτι τους να γυαλίζει! Ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Πανιώνιο έκανε τους πράσινους στους Ζωσιμάδες να καταθέσουν την ψυχή τους και εάν στο τέλος τερματίσουν πρώτοι στη βαθμολογία, θα έχουν να θυμούνται αυτό το παγωμένο απόγευμα ως καθοριστικό.
Οι τακτικές και οι ρόλοι στο τερέν περνούν σε δεύτερη μοίρα βέβαια, όταν ο διαιτητής θεωρεί πως πρέπει ν' αρχίσει ένας αγώνας, στον οποίο κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Η απίστευτη απόφαση του «άρχοντα» να ξεκινήσει η αναμέτρηση δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο. Με τη μπάλα να γλιστράει πιο αργά, από τα πόδια των παικτών που έφευγαν «σφαίρα» στη διάρκεια της προθέρμανσης. Ούτε ο ίδιος ο Σπάθας δεν μπορούσε να περπατήσει, ελέγχοντας τον αγωνιστικό χώρο.
Ο Λέτο αντέδρασε φυσιολογικά στα πρώτα 15 λεπτά, ζητώντας από τους Γιαννιώτες να συμφωνήσουν να σταματήσει το παιχνίδι. Τι λες τώρα ; Ο Σπάθας εκεί! Μια χαρά τα βρήκε όλα και συνέχισε. Παρόλ αυτά ο Παναθηναϊκός δραπέτευσε με κινηματογραφικό σενάριο. Με γκολ- απόδραση του Κλέϊτον, ο οποίος σημειολογικά υπενθύμισε πόσο σημαντική και αθόρυβη είναι η δουλειά που κάνει στη διάρκεια της σεζόν. Ο Βραζιλιάνος έβαλε τέλος σ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Με 31 τελικές προσπάθειες! 18 του ΠΑΣ και 13 του Παναθηναϊκού. Ούτε στην Αγγλία. Οι οποίες προέκυψαν από τις απρόβλεπτες στιγμές στις οποίες οδηγήθηκαν αναπόφευκτα οι παίκτες των δύο ομάδων. Αναδεικνύοντας τους δύο τερματοφύλακες σε πρωταγωνιστές. Κι αν ο Κηπουρός- ακόμα και με ήττα- έβαλε στο ρεπερτόριό του μία μεγάλη εμφάνιση, ο Καρνέζης στο κρισιμότερο παιχνίδι της ζωής του, έγινε Κασίγιας, Φαν ντερ Σάαρ, Καν, Μπουφόν και Τσεχ μαζί! Δεν γίνεται στατιστικά να κάνεις τόσες αποκρούσεις, γλιτώνοντας τέσσερα γκολ, ναι 4.
Όμως ο Κερκυραίος γκολκίπερ λες και ήθελε να ξεχρεώσει τη γκίνια αμέτρητου μεγέθους από τη γκέλα με την ΑΕΚ πέρυσι στο κύπελλο και τον Ατρόμητο στην τρίτη αγωνιστική εφέτος. Τα ακονισμένα μαχαίρια περίμεναν τον μικρό και πάλι στη γωνία και η μαμά (Καρνέζη) ζούσε τη δική της αγωνία, όπως σε όλα τα εντός του ΟΑΚΑ δύο χρόνια. Έπαιζε δεν έπαιζε εκεί ήταν η γυναίκα. Τώρα θα κάθεται πιο άνετα...
Μάλλον δύσκολα θα ξαναβγεί απ τα δοκάρια, εκτός κι αν... Εκτός κι αν ο Φερέϊρα θελήσει να ξανα- δείξει ποιος είναι αφεντικό. Όπως έκανε στα Γιάννινα με Λέτο, Καπίνο, Ζέκα και Σπυρόπουλο, που έμειναν εκτός. (Ο Ζέκα άρρωστος, οι άλλοι όχι).
Ο νικητής του ματς είναι και πάλι ο Φερέϊρα. Ο «μάλλον φεύγει» του καλοκαιριού προπονητής, έχει καθίσει εκτός από τη γωνιά του πάγκου και στις συνειδήσεις όλων. Ήπιος , σοβαρός και αξιοπρεπής, μα πάνω απ΄ όλα δίκαιος. Κι όμως μπορεί και αμείβεται από τα αποτελέσματα του πιο λειψού Παναθηναϊκού των τελευταίων ετών. Δικό του δημιούργημα η απόδοση, δικό του και οι εκ περιτροπής ρόλοι των παικτών – κομάντο που έχει χτίσει. Στο χόρτο και στα χιόνια. Όπου κι αν θέλει η Superleague...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: