Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

"Mission Possible" με Μασάδο!!

Το πρώτο που καλείται να κάνει ο Μανουέλ Μασάδο είναι να εμπνεύσει τους παίκτες.

"Mission Possible" με Μασάδο
Εποχή Μασάδο ξημερώνει από σήμερα για τον Άρη. Ο Πορτογάλος τεχνικός φοράει τις …φόρμες και πιάνει δουλειά στους "κίτρινους", με στόχο να αντιστρέψει την υπάρχουσα κατάσταση και να οδηγήσει την ομάδα στα πλέι οφ. Αυτόν τον στόχο, τουλάχιστον, έθεσε και ο ίδιος στην πρώτη τους γνωριμία το περασμένο Σάββατο.
Η αποστολή του Μανουέλ Μασάδο είναι δύσκολη. Αναλαμβάνει τον Άρη σε μία δύσκολη καμπή, με αγωνιστικά προβλήματα αλλά και οικονομικά που κακά τα ψέματα επηρεάζουν το κλίμα στα αποδυτήρια. Είναι ενήμερος για όλα όμως.
Από την άλλη, ο βίος του στην Πορτογαλία μας δείχνει ότι είναι… μαθημένος σε τέτοιες "επικίνδυνες αποστολές". Και συνήθως τα καταφέρνει. Αυτό ελπίζουμε ότι θα καταφέρει και στον Άρη, αυτό περιμένει η διοίκηση και ο κόσμος του.
Ο στόχος των πλέι οφ είναι δύσκολος. Δεν είναι ακατόρθωτος όμως. Υπάρχει χρόνος. Αλλά κακά τα ψέματα, ο χρόνος πιέζει τον Μασάδο και τον Άρη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες.
Ο 56χρονος τεχνικός είδε την ομάδα από την κερκίδα στα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο. Εχει μία πρώτη εικόνα για τις δυνατότητες του καθένα ξεχωριστά. Κράτησε πολλές σημειώσεις από αυτά τα δύο ματς που θα τον βοηθήσουν. "Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης", αποφάνθηκε στη διοίκηση.
Ο Γιάννης Κόντης και ο Γιάννης Μιχαλήτσος ανέλαβαν να του δώσουν περισσότερα στοιχεία για το ρόστερ και την ελληνική πραγματικότητα, ώστε η προσαρμογή του να είναι γρηγορότερη και ομαλή. Θα δει και dvd από τα φετινά παιχνίδια του Άρη.

Το πρώτο που καλείται να κάνει ο Μανουέλ Μασάδο είναι να εμπνεύσει τους παίκτες. Να "αναστηλώσει" το ηθικό τους που είναι ακόμη "τσαλακωμένο" από τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Αν το καταφέρει αυτό, θα μπορέσει να πάρει το 100% από τον καθένα. Επειτα, πρέπει να βάλει τάξη στα αποδυτήρια και να επιβάλει την πειθαρχία.
Να βάλει τους δικούς του κανόνες. Είναι απαραίτητο αυτό. Τη σφραγίδα του στο παιχνίδι της ομάδας θα την βάλει σταδιακά. Τη δεδομένη στιγμή, ο Μασάδο φαντάζει ως η τελευταία ευκαιρία και η τελευταία ελπίδα για να σώσει ο Άρης τη χρονιά. Χρειάζεται τη βοήθεια όλων, γιατί χρόνος υπάρχει. Οι πρώτοι που πρέπει να τον βοηθήσουν όμως, είναι οι παίκτες…
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: