Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Το Ντάτσουν έλειπε στα Γιάννενα!!

Η γελοιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει τελειωμό. Τα γεγονότα στα Γιάννενα με τον πάγο στο γήπεδο και την καθυστερημένη έναρξη της αναμέτρησης του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό, "φωνάζουν" για το πόσο πίσω είμαστε ως ποδόσφαιρο. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Το Ντάτσουν έλειπε στα Γιάννενα
Και δυστυχώς, ο συνεταιρισμός για το καλό του ποδοσφαίρου, που λέγεται SUPER LEAGUE, θα έπρεπε πάνω από όλα, να έχει λύσει όλα αυτά τα ζητήματα, από το να αναλώνεται σε κόντρες και διαξιφισμούς για τα χρήματα των τηλεοπτικών, την χορηγία του ΟΠΑΠ και τις διαιτησίες. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και τα σύγχρονα γήπεδα, για παίκτες και φιλάθλους, θα έπρεπε να είναι το Α και το Ω.

Μιλάμε, ότι οι ομογενείς, που παρακολουθούσαν τις τριτοκοσμικές εικόνες από τους Ζωσιμάδες, πρέπει να έπιασαν την κοιλιά τους από τα γέλια. Δεν θα πάω στην Ρωσία, την Ουκρανία, όπου διεξάγονται αγώνες, με θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω, από το -4, που έδειχνε το θερμόμετρο στα Γιάννενα. Δεν θα το κάνω ούτε για την Γερμανία, όπου οι υποδομές με το σύστημα θέρμανσης κάτω από τον αγωνιστικό χώρο, είναι απαιτούμενο ακόμη και στις ομάδες των μικρότερων κατηγοριών. Εκεί έχουν χρήματα θα πει κανείς. Αλλά όταν γίνονται ματς, με παρόμοιες συνθήκες στην Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Τσεχία, την Σερβία, που δεν βρίσκονται δα και σε τόσο καλύτερη οικονομική κατάσταση από την δική μας, τότε πρέπει όλοι να προβληματιζόμαστε. Διότι ακόμη και αν δεν υπάρχει η υποδομή των Γερμανικών γηπέδων, υπάρχουν τουλάχιστον τα μηχανήματα και οι τεχνικές, για να προλαμβάνονται τέτοιες καταστάσεις.

Εδώ τι είδαμε; Μετά τις περίφημες σκούπες στο Καραϊσκάκη, στο ματς της εθνικής ομάδας με την Νορβηγία, πριν λίγα χρόνια, είδαμε κάτι τύπους να προσπαθούν με άλλου είδους «σκούπες» να σπάσουν τον πάγο (!), αφού το ειδικό μηχάνημα λέει δεν μπορούσε να περάσει από την πόρτα. Μετά επιστρατεύτηκε το αυτοκινητάκι για την μεταφορά των τραυματισμένων παικτών, να περνά πάνω από το σημείο, προφανώς γιατί κάποιος εγκέφαλος θα είχε την φαεινή ιδέα, πως το βάρος του οχήματος θα κάνει δουλειά. Ας βάζανε τότε και έναν χοντρό επάνω, για να κάθονται καλύτερα στο χόρτο οι ρόδες. Μετά άρχισαν να τρέχουν στο σημείο διαιτητές και παίκτες, με τις τάπες. Δεν μπορεί, σου λέει, θα τον σπάσουν. Και στο τέλος το ματς ξεκίνησε, ορθά ή όχι, δεν θα το κρίνω εγώ από την τηλεόραση. Απλά διαπίστωσα, ότι για πρώτη φορά, ποδόσφαιρο (και από τους δύο) παίχτηκε στα 2/3 στο πλάτος του γηπέδου, γιατί όποιος πήγαινε προς τους πάγκους, έκανε το έλκηθρο. Είμαι σίγουρος, ότι ανάλογα με την οπαδική τοποθέτηση, θα ανάψουν οι συζητήσεις, για το αν έπρεπε ο Σπάθας να επιτρέψει την διεξαγωγή του. Αν έπρεπε να το διακόψει ή όχι και πότε. Για το «επεισόδιο» Λέτο, και το πόσο αυθόρμητη ή μη, ήταν η ενέργεια του. Οι παριστάμενοι στο γήπεδο, ξέρουν πολύ καλύτερα. Κάπου εκεί, έγραψα το κείμενο και αρνούμαι να συνεχίσω να σχολιάσω, ένα τέτοιο ματς

Όλα αυτά είναι ασορτί με την θλιβερή εικόνα του πρωταθλήματός μας…

ΥΓ Τώρα που το σκέφτομαι, ένα ΝΤΑΤΣΟΥΝ θα έκανε καλύτερη δουλειά, από το ιατρικό αυτοκινητάκι. Τραβάει στην ανηφόρα, δεν κωλώνει πουθενά, σε λάσπες και σε χιόνια, φέρνει εις πέρας την δουλειά! Με τις υγείες μας.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: