Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Βάλε ένα διπλό (τίτλου;) με πάγο!!

Από πολλές απόψεις η νίκη του ΠΑΟ στους παγωμένους "Ζωσιμάδες", ήταν ίσως η σημαντικότερη απ' όλες ως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα. Μέχρι και "διπλό τίτλου" μπορεί να αποδειχθεί!

Βάλε ένα διπλό (τίτλου;) με πάγο!
Κατ' αρχήν, ο Παναθηναϊκός προερχόταν από ένα διάστημα κοιλιάς τον τελευταίο καιρό. Αγωνιστικά, δηλαδή, δεν θύμιζε την ομάδα που είδαμε μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Επίσης, οι "πράσινοι" είχαν πολλές απουσίες στο βασικό σχήμα, έστω και εκ των πραγμάτων, αφού ο Ζεσουάλδο έπρεπε κάποια στιγμή να αποφορτίσει τους μόνιμους βασικούς.
Με Ιωαννίδη, Μπίαρσμιρ, αλλά και με Καρνέζη που έχει παίξει ελάχιστα ματς φέτος, όπως βέβαια και με Βιτόλο, Μαυρία, Τοτσέ, που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ενδεκαδάτοι ως τώρα.
Πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα το πρώτο βιολί της ομάδας, ο Λέτο, που μπήκε στην επανάληψη για να βοηθήσει, έχοντας ήδη στην πλάτη του μια κίτρινη από το α’ μέρος για την διαμαρτυρία!
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, μπήκε φοβισμένα στο ματς. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος. Και ρόλο έπαιξαν τα γεγονότα με τον αγωνιστικό χώρο και τον Σπάθα πριν την έναρξη. Πόσες φορές, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρίας στο ημίχρονο;
Όλο αυτό το κλίμα μόνο ευνοϊκό δεν ήταν για τους πράσινους. Ο ΠΑΣ ήταν παθιασμένος κι έχανε ευκαιρίες ειδικά στο α’ μέρος, ο ΠΑΟ είχε απουσίες φοβερές, το κλίμα είχε γίνει μπαρούτι λόγω Σπάθα - τερέν, ενώ και ο αγωνιστικός χώρος ήταν τραγικός.
Επίσης, ο Άγγελος Αναστασιάδης μελέτησε πολύ καλά το παιχνίδι κι έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Φερέιρα. Αν δεν ήταν ο Καρνέζης, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.
Γι' αυτό λέμε ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μια πολύ μεγάλη νίκη, ίσως την μεγαλύτερη της σεζόν ως τώρα. Ένα διπλό πιθανόν τίτλου! Σε ένα παιχνίδι που όλα ήταν εναντίον του κατάφερε να κερδίσει έναν αξιόλογο αντίπαλο που διψούσε για το τρίποντο περισσότερο από ποτέ!
Κι έτσι ο Παναθηναϊκός κράτησε την διαφορά στο -4 από τον Ολυμπιακό και μπορεί να βρεθεί πρώτος αν βέβαια κερδίσει τα δυο παιχνίδια που εκκρεμούν.
Οι "πράσινοι", μάλιστα, έχουν σχετικά βατό πρόγραμμα τώρα μέχρι τα τρία μαζεμένα ντέρμπι κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, δηλαδή εκεί που θα κριθούν πολλά, μπορεί και όλα!

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: