Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

«Χρυσάφι για πρόκριση»

Το πριμ που θα μοιραστούν οι διεθνείς μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 2 εκατ. ευρώ.
Η ΕΠΟ και οι ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν έρθει σε καταρχήν συμφωνία για το πριμ που θα λάβουν οι διεθνείς, αν η ομάδα περάσει στην επόμενη φάση. Κι επίσης καθόλου δεν αποκλείεται να πάρουν οι παίκτες κάποιο μπόνους (έστω και μικρότερο από αυτό της πρόκρισης) για την περίπτωση που η ομάδα αποκλειστεί στις λεπτομέρειες και... την παλέψει μέχρι τέλους την πρόκριση.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε και με βάση όσα έχουν ισχύσει μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις, οι παίκτες θα πάρουν λογικά ένα ποσοστό κοντά στο 50% από τα χρήματα που θα έρθουν από την ΟΥΕΦΑ. Δεν ξέρουμε αν θα είναι ακριβώς τόσο ή αν θα είναι π.χ. 45%, ξέρουμε όμως ότι κάπου εκεί θα κυμανθεί το πράγμα.

Συνεπώς το πόσα ακριβώς χρήματα θα πάρουν θα καθοριστεί από δω και πέρα με βάση τη συνολική συγκομιδή βαθμών, δηλαδή από το αν π.χ. η Εθνική προκριθεί με απολογισμό 4 βαθμών ή αν θα κάνει δύο νίκες και θα περάσει επί παραδείγματι με 7 βαθμούς. Συνολικά τα μπόνους είναι 1 εκατ. ευρώ για κάθε νίκη, μισό εκατ. ευρώ για κάθε ισοπαλία και δύο εκατ. ευρώ για πρόκριση στην οκτάδα. Δηλαδή λογικά το μίνιμουμ πριμ (μίνιμουμ συγκομιδή βαθμών για πρόκριση με βάση τη λογική θεωρούμε τους 4 βαθμούς) χοντρικά θα είναι κάπου στο 1,7 εκατ. ευρώ και το μάξιμουμ (αν περάσουμε με 7 βαθμούς) θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ! Κι αυτό γιατί στο μάξιμουμ συγκομιδής βαθμών (7) το μπόνους της ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ μαζί με την πρόκριση θα ανέλθει στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Συμπερασματικά, το μεγαλύτερο δυνατό ποσό που διεκδικούν οι διεθνείς με υπόθεση πρόκρισης στα προημιτελικά είναι κάπου κοντά στα 2,2 εκατ. ευρώ. Εχουμε και λέμε λοιπόν: πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το μίνιμουμ πριμ για πρόκριση, πάνω από 2 εκατ. ευρώ το μάξιμουμ. Ενδιαφέρον...

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η πρώτη και σημαντικότερη κουβέντα μεταξύ Πιλάβιου και αρχηγών είχε γίνει επί αυστριακού εδάφους, όταν είχε πάει εκεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ για να δει το φιλικό με τη Σλοβενία.

Εκεί έγινε η πρώτη και βασικότερη συζήτηση. Τότε δεν βγήκε προς τα έξω, αλλά χθες -σε συνέχεια ενός αποτελέσματος που κρατάει ολοζώντανη την Εθνική στο παιχνίδι της πρόκρισης- μπορέσαμε να μάθουμε πώς έχουν τα πράγματα στο θέμα του πριμ.

Ούτως ή άλλως υπάρχει για τους ποδοσφαιριστές το μεγάλο κίνητρο της διάκρισης για να δώσουν χαρά στον ελληνικό λαό, και επιπλέον υπάρχει το έξτρα κίνητρο που έχει να κάνει με τα σημαντικά οικονομικά οφέλη που θα έχουν οι παίκτες σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: