Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Δεν έχει αλλάξει κάτι για τον Ντάνι Άλβες!!

Δεν έχει αλλάξει κάτι για τον Ντάνι Άλβες
Την άποψη ότι δεν έχει κουραστεί από την παρουσία του τα τελευταία χρόνια στην Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Ντάνι Άλβες, μιλώντας στην καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo». «Εάν τα πηγαίνεις καλά και κάνεις καλή δουλειά με τη φανέλα της ομάδας, τότε δεν είναι πολλά και δεν χρειάζεται να κλείσει ο κύκλος σου σε μία ομάδα», τόνισε ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ. «», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ντάνι Άλβες στην εφημερίδα «Mundo Deportivo»

Ποιες ήταν οι σημαντικότερες στιγμές σου αυτά τα τέσσερα χρόνια;

«Φυσικά θυμάμαι όλες τις επιτυχίες, αλλά νομίζω ότι η καλύτερη στιγμή μου ήταν όταν ήρθα σε αυτή την ομάδα και ήμουν με τόσους σπουδαίους ανθρώπους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ήταν σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Ποιο γκολ θυμάσαι πιο έντονα;

«Για εμένα εκείνο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν για το Κύπελλο Ισπανίας. Μετράει ο αντίπαλος, η ώρα που μπήκε και τη σημασία που είχε για την ομάδα».

Τι σου άφησε εσένα ο Γκουαρντιόλα ως προπονητής;

«Ο Γκουαρντιόλα είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει πολλά σε εμένα, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο και σε προσωπικό».

Είναι πολύ διαφορετικός από τον Τίτο Βιλανόβα;

«Νομίζω ότι ο Τίτο είναι η συνέχεια. Όλοι μέσα στην ομάδα ξέρουμε τη σημασία που έχει στην ομάδα, όπως και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, οι γιατροί, οι φροντιστές και τους φυσιοθεραπευτές».

Την προηγούμενη σεζόν δεν κατακτήσατε το πρωτάθλημα και το Champions League. Χρειάζεται να κάνετε αυτοκριτική;

«Ναι, δεν προσπαθήσαμε αρκετά για να πετύχουμε τους συγκεκριμένους στόχους. Χρειάστηκε να καταβάλουμε διπλή ή τριπλή προσπάθεια για να πάρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Όσον αφορά το μέλλον, είναι πολλά τέσσερα χρόνια σε μία ομάδα;

«Εάν τα πηγαίνεις καλά και κάνεις καλή δουλειά με τη φανέλα της ομάδας, τότε δεν είναι πολλά και δεν χρειάζεται να κλείσει ο κύκλος σου σε μία ομάδα. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα που δεν έχουν σχέση με τις επιτυχίες του παρελθόντος».

Τι να περιμένουμε από τον Άλβες;

«Στη νίκη όλοι μπορούν να σκεφτούν κάποια πράγματα, όμως στις αποτυχίες δεν ισχύει το ίδιο. Έχουμε κερδίσει τρία πρωταθλήματα και πολλά άλλα τρόπαια και φέτος αποτύχαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα ή το Champions League, κάτι που δεν έχει καμία αξία. Αυτή η φιλοσοφία σε φέρνει στην ελίτ του ποδοσφαίρου».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: