Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ντέμης ή χάος

Όποιες πιθανότητες υπάρχουν για να μείνει «ζωντανή» η ΑΕΚ εξαρτώνται από το αν τελικά θα στεφθεί από επιτυχία η προσπάθεια του Ντέμη Νικολαΐδη.
Η συνεύρεση ορισμένων σημαντικών για την ΑΕΚ προσωπικοτήτων, που έχουν την ευθύνη ή τη δυνατότητα να παίξουν σημαντικό ρόλο στα διοικητικά, λογικά δημιούργησε στους φίλους της «Ενωσης» μια μικρή έστω ελπίδα ότι κάτι μπορεί να προκύψει, προκειμένου να αποφευχθεί ο αφανισμός.

Εντούτοις, τα «Ποσειδώνια», για χάρη των οποίων αντάμωσαν πρώην ή νυν μέτοχοι και παράγοντες της «Ενωσης», ολοκληρώθηκαν και μαζί τους οποιαδήποτε προσμονή για κάτι καλό. Ο Νίκος Νοτιάς έφυγε από την Αθήνα όσο αθόρυβα ήρθε, χωρίς καν να του περάσει από το μυαλό. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ξεκάθαρο ότι δεν σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί με τις παρούσες συνθήκες και ο Πέτρος Παππάς έκανε κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να μπει ξανά στο παιχνίδι, αρνούμενος να ανταποκριθεί και στην έκκληση των υπαλλήλων της ΠΑΕ και να καλύψει ένα κομμάτι των χρημάτων που τους οφείλονται.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι οι όποιες πιθανότητες για να μείνει «ζωντανή» η ΑΕΚ  εξαρτώνται από το αν τελικά θα στεφθεί από επιτυχία η προσπάθεια του Ντέμη Νικολαΐδη. Αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα στην «Ενωση» θα το γνωρίζουν μετά τις εκλογές και το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί στη χώρα, ωστόσο κατανοούν ότι αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια του Ντέμη το μέλλον είναι κατάμαυρο. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιος να βάλει ρευστό στην ΠΑΕ, η «Ενωση» δεν μπορεί να ελπίζει σχεδόν σε τίποτα. Οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες, αρχής γενομένης από το άρθρο 44 (1,250 εκατ. ευρώ), και στη διοίκηση θεωρούν ότι τα όποια χρήματα από τα διαρκείας ή από πιθανές-προσδοκώμενες πωλήσεις ποδοσφαιριστών, είναι σχεδόν απίθανο να καλύψουν όλες τις «τρύπες» και το μπάτζετ της επόμενης περιόδου. sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: