Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος Κωστίκος-«Δεν έχει ταυτότητα ο ΠΑΟΚ»

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι η ομάδα του δεν έχει βρει ακόμα την ταυτότητά της από την αρχή της σεζόν. Αναφέρθηκε στο σημερινό ματς του Κυπέλλου αλλά και στο μέλλον του Δικεφάλου.
O Γιώργος Κωστίκος μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM 94,6

-Για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί:

«Δημιουργείται από διάφορα γεγονότα. Βεβαίως και υπάρχει μια δόση υπερβολής».

-Για τους στόχος του ΠΑΟΚ:
«Ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι να μη δεχθεί γκολ, γιατί έχει με το μέρος του το αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι. Βέβαια, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν πρέπει να επιδιώξει να πετύχει ένα γκολ πρώτος».

-Εάν η ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ:
«Καταρχάς, πρέπει να πούμε ότι δεν νοείται ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Είτε μιλάμε για την Τούμπα είτε για το Καραϊσκάκη. Τώρα, από τη στιγμή που είναι άδειο το γήπεδο υπάρχουν θετικά και αρνητικά.
Μπορούμε να πούμε πως ο κόσμος δεν θα είναι, για να πιέσει ψυχολογικά τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, όμως, μπορούμε να πούμε πως είναι θετικό και για τον ΠΑΟΚ, ίσως να είναι περισσότερο χαλαρός, κάτι που δεν αποκλείεται να τον ευνοήσει.
Βλέπουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και έχει λύσεις από παίκτες. Αυτό οφείλεται στον κ. Μαρινάκη, ο οποίος μπήκε ορεξάτος και έχει κάνει καλές επιλογές. Κι άλλοι έχουν μπει στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν έκαναν καλές επιλογές.
Βλέπουμε πως τα λεφτά δεν είναι το παν. Πρέπει να επιλέξεις τους κατάλληλους που -και αυτοί με τη σειρά τους- μπορούν να επιλέξουν σωστά με τη σειρά τους».


-Πώς διαχειρίζεσαι ένα τέτοιο παιχνίδι:
«Μεγάλο ρόλο παίζει η κατοχή. Αν ο ΠΑΟΚ δώσει τον δικό του ρυθμό και αν έχει την κατοχή, θα δημιουργήσει ανασφάλεια και ο Ολυμπιακοςδεν θα μπορεί να βγάλει επίθεση. Ο Ολυμπιακος θέλει γρήγορο ρυθμό».

-Το βασικό χαρακτηριστικό του ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν:
«Έχει περάσει πολλά κύματα. Δεν έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν μέχρι σήμερα. Έχει πολλούς τραυματισμούς, έφτασε στο σημείο να μην έχει αμυντικά χαφ και αναγκάστηκε να παίξει ο Τσουκαλάς, για παράδειγμα. Ακόμη κι έτσι παίρνει τα αποτελέσματα».

-Για τα οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ:
«Η εκτίμησή μου είναι πως ο ΠΑΟΚ θα βρει τη λύση. Ίσως να μην είναι η λύση που θέλει ή ονειρεύεται ο κόσμος, δηλαδή να έχει την ευμάρεια του Ολυμπιακού».

-Παίκτες που θα παίξουν ρόλο από κάθε ομάδα:
«Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλο παίκτη τον Γκαρσία, ο οποίος είναι και ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα. Ο Βιεϊρίνια και ο Σαλπιγγίδης παίζουν ρόλο, αλλά και η απουσία του Κοντρέρας.
Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακος σε όλες τις γραμμές έχει λύσεις. Σημαντικά σημεία είναι η απόδοση του Μιραλάς, η αποτελεσματικότητα του Πάντελιτς, ο Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή, ο Μέλμπεργκ, ο Τοροσίδης. Ο Ολυμπιακοςέχει παίκτες καλούς και με προσωπικότητα που ο κάθε ένας μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: