Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Υπόσχεση επανόρθωσης από Ταπούτο

Ο Αρης υπέστη ντροπιαστική ήττα στο Αλεξάνδρειο από τη Γκέτινγκεν κι ο Χρήστος Ταπούτος υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει με τους συμπαίκτες του να... ρεφάρουν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ. Ο φόργουορντ των «κιτρίνων» φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μ' Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις» του Aris FM και μίλησε για...

...τη ήττα από τη Γκέτινγκεν: «Εγώ προσωπικά δυσκολεύτηκα πολύ να κοιμηθώ. Ειλικρινά δεν ξέρω τι έγινε χθες. Με τον τραυματισμό μου έχασα λίγο το παιχνίδι και για 10 λεπτά δεν είχα επαφή με αυτό. Είναι ανεπίτρεπτο να παίζεις στο Αλεξάνδρειο, με μια ομάδα υποδεέστερη από την δικιά μας ,να δέχεσαι μέσα σε πέντε λεπτά είκοσι πόντους και να χάνεις τον αγώνα. Τώρα πρέπει να τρέξουμε και να κυνηγήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

...τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδος: «Δε νομίζω πως έχουμε λάθος νοοτροπία. Απλά, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι θέμα συγκέντρωσης. Πολλές φορές το μυαλό μας ,ειδικά σε παιχνίδια που κερδίζουμε με μεγάλη διαφορά, δεν είναι συγκεντρωμένο όσο πρέπει, δεν είμαστε αφοσιωμένοι 100% στο τι πρέπει να κάνουμε και πώς θα τελειώσουμε γρήγορα το παιχνίδι. Είναι, βέβαια, λογικό όταν κερδίζεις με μεγάλη διαφορά να χαλαρώνεις. Επειδή, όμως, έχουμε κάνει και άλλες φορές το ίδιο λάθος ξανά και ξανά θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο. Σίγουρα ο κόσμος στεναχωριέται , πληγώνεται και κάνει κριτική. Το σημαντικότερο, όμως, όταν χάνουμε τέτοια παιχνίδια είναι ότι αδικούμε τους ίδιους μας τους εαυτούς κι είναι κρίμα για αυτή την ομάδα, διότι έχουμε κι ικανότητες και ταλέντο. Φυσικά δουλεύουμε, προσπαθούμε και μοχθούμε μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι πολλές φορές κάνουμε παιδαριώδη λάθη τα οποία είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Αν δεν έχουμε το μυαλό μας συγκεντρωμένο σαράντα λεπτά σε ένα παιχνίδ,ι αυτό το φαινόμενο θα επαναλαμβάνεται συνέχεια και δε θα μπορούμε να βρούμε λύσεις».

...την προσέλευση του κόσμου στο Αλεξάνδρειο: «Γενικά έχω γκρινιάξει αρκετές φορές για την μικρή προσέλευση του κόσμου. Αν το δω τελείως αντικειμενικά κι σαν απλός  φίλαθλος δίνω πολλά ελαφρυντικά στον κόσμο. Κι εγώ θα αγανακτούσα και δε θα ερχόμουν να παρακολουθήσω μία ομάδα που δεν είναι αξιόπιστη αγωνιστικά. Υπάρχει πίκρα ,προβληματισμός ειδικά για τα λίγα άτομα που έρχονται πιστά σε κάθε παιχνίδι και μας στηρίζουν. Χθες υπήρχαν και κάποιες αντιδράσεις, οι οποίες είχαν μικρή έκταση, που θεωρώ ότι ήταν απόλυτα δικαιολογημένες. Εγώ προσωπικά νιώθω άσχημα απέναντι σε αυτό τον κόσμο που, από την αρχή της χρονιάς, του έχουμε δώσει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Από την μεριά μας οι παίκτες Θα δίνουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο, αλλά καμιά φόρα αυτό δεν φτάνει και δεν ξέρω τι πρέπει να αλλάξει για να βρει το δρόμο της η ομάδα. Σε μία ομάδα και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Καμιά φορά δε βλάπτει να κάνουμε αυτοκριτική. Από εκεί και πέρα επειδή αρκετές φορές μετά από μια ήττα έχουμε μιλήσει μεταξύ μας κι έχουμε πει ότι πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις αυξομειώσεις στην απόδοση μας. Βέβαια, η ομάδα μετά από ήττες δείχνει καλό πρόσωπο, για ένα ή δύο ματς όμως. Αυτή τη φορά πρέπει να βάλουμε ένα  οριστικό τέλος».

...το προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία (5/2): «Είναι ένα σημαντικό κι ιδιαίτερο παιχνίδι για όλους μας και νομίζω είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπούμε στο γήπεδο και να δώσουμε την ψυχή μας, γιατί σε τέτοια παιχνίδια μόνο αυτό μετράει. Είναι θετικό για εμάς ότι παίζουμε χωρίς κόσμο. Από εκεί και πέρα πρέπει τα ξεχάσουμε όλα, να μπούμε μέσα και να παίξουμε σαν σκυλιά να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα. Από μόνο του, όπως είπα, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο. Για εμάς όμως είναι ιδιαίτερο και για το λόγο ότι έχει έρθει μια άσχημη ήττα ,η αρνητική  κριτική από τον κόσμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο να δείξουμε ποιοι είμαστε . Το συγκεκριμένο παιχνίδι εγώ το θεωρώ ως ευκαιρία, γιατί μια καλή εμφάνιση και νίκη στην έδρα στου ΠΑΟΚ μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα και στον κόσμο. Ο Αρης θα κοιτούσε αν παίζει ο Παπαδόπουλος, αν λεγόταν Λάρισα ή Τρίκαλα, χωρίς να θέλω να προσβάλω αυτές τις ομάδες, και δεν τον ενδιαφέρει αν στον ΠΑΟΚ παίζει ο Παπαδόπουλος ή ο Κόμπε Μπράιαντ. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πάει και να κερδίσει τον αγώνα. Τίποτα άλλο».

...τη σχέση της ομάδος με τον κόσμο: «Στεναχωριόμαστε πολύ που πικραίνουμε τον κόσμο μας. Ξέρουμε ότι υπάρχει γκρίνια. Το να συνεχίσω να λέω να στηρίξουν την ομάδα είναι δεδομένο. Εμείς πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο και να δίνουμε την ψυχή μας. Παίζουμε στον Άρη και πρέπει να παίζουμε για τον Άρη. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ούτε ποιος είναι ο προπονητής ούτε αν έχει κόσμο στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να ασχολούμαστε με την δουλεία μας, να παίζουμε για τη φανέλα που φοράμε για να μπορέσει ξανά ο κόσμος να μας αγκαλιάσει, να μας πιστέψει και να ξαναρθεί στο γήπεδο. Αυτό είναι το ζητούμενο της ομάδας. Εμείς οι ίδιοι τον γλυκάναμε στην αρχή, αλλά εμείς τον πικραίνουμε κιόλας. Από σήμερα πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο, να αφήνουμε όλα τα προβλήματα μας έξω από αυτό, να είμαστε δεμένοι και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε γιατί μέχρι στιγμής δεν το έχουμε κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: