Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Οκκάς: «100% ΠΑΟΚ»

Δύο τίτλοι και πολλές όμορφες στιγμές θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της τρίχρονης παρουσίας του Γιάννη Οκκά στον ΠΑΟΚ όπως την περιγράφει ο ίδιος με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Ο 33χρονος επιθετικός μιλώντας στο “Αθλητικό Metropolis” αναφέρθηκε στα χρόνια που πέρασε στον «Δικέφαλο» του Βορρά, τους λόγους που αποχώρησε ενώ φανέρωσε την πίστη του ότι τα αποτελέσματα από το στοίχημα των «ασπρόμαυρων» να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στο τέλος θα τους δικαιώσουν.

Δεν παρέλειψε βέβαια να σχολιάσει και την προσπάθεια της Εθνικής Κύπρου να φτάσει στα τελικά κάποιας διοργάνωσης, επαινώντας το έργο του Άγγελου Αναστασιάδη, προϊόν του οποίου είναι και το πρόσφατο 4-4 επί της Πορτογαλίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ…

Για την εμπειρία του από τον ΠΑΟΚ: «Πέρασα πολύ όμορφα χρόνια της ζωής και της καριέρας μου στην Θεσσαλονίκη και μου λείπει πολύ. Πανηγύρισα δύο κύπελλα όμως δυστυχώς είχαμε πολλά προβλήματα τότε και πήρα την απόφαση να φύγω. Ουσιαστικά αναγκάστηκα».

Για την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Φενέρμπαχτσε: «Χαρήκαμε πολύ. Δεν το συζητώ. Όχι μόνο γιατί αντίπαλος ήταν η Φενέρμπαχτσε αλλά και γιατί ο ΠΑΟΚ πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είμαι 100% ΠΑΟΚ».

Για τα δικά του προγνωστικά στο στοίχημα του ΠΑΟΚ να κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα: «Ασφαλώς και πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος φέτος. Εγώ ξέρω γιατί το πιστεύω. Γιατί έχω παίξει σε αυτή την ομάδα. Ξέρω την τεράστια δυναμική που έχει ο ΠΑΟΚ. Ο κόσμος μπορεί να παρασύρει την ομάδα μέχρι την κορυφή. Έχει φοβερή δύναμη ο ΠΑΟΚ.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διατηρηθεί η ηρεμία στην ομάδα. Γιατί εγώ είδα και τα καλά του ΠΑΟΚ αλλά και τα προβλήματα που προέκυπταν τότε. Είχαμε πολύ καλή ομάδα όμως όλα αυτά δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να πάρει την φόρα που χρειαζόταν για να σταθεροποιηθεί στην κορυφή. Κάπου κολλούσε το πράγμα. Τώρα υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Σκοπός, συγκέντρωση και όχι καθημερινές γκρίνιες και μουρμούρες για τα χρήματα. Εύχομαι πραγματικά να πάνε καλά τα πράγματα».

Για το αν του έμεινε ένα μικρό παράπονο που έπαιξε τότε στον ΠΑΟΚ και όχι σε μία κατάσταση όπως την σημερινή: «Αν δεν υπήρχαν τότε αυτά τα προβλήματα σίγουρα δεν θα έφευγα από την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος που μπορεί να σου προσφέρει πολλά. Εγώ πανηγύρισα δύο κύπελλα στον ΠΑΟΚ και ένιωσα αν μπορώ να το πω την κορυφή. Είδα απίστευτα πράγματα και γι΄ αυτό είπα πως πέρασα πολύ όμορφα χρόνια.

Ναι, θα ήθελα να είμαι στον σημερινό ΠΑΟΚ με αυτή την κατάσταση όμως ο χρόνος δεν μπορεί να φέρει πίσω πράγματα ή να αλλάξει δεδομένα. Το θέμα είναι να πηγαίνει καλά ο ΠΑΟΚ, να χαίρεται ο κόσμος του που το έχει τόσο πολύ ανάγκη. Προσωπικά με βοήθησε πολύ η ομάδα αυτή και θα την αγαπώ για πάντα»

Για το ματς της Κύπρου με την Πορτογαλία και αν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει ότι θα έρθει ισόπαλο 4-4: «Ποτέ δεν θα μπορούσα φυσικά να το πιστέψω. Όμως η εξέλιξη του αγώνα μας έφερε σε αυτό το 4-4. Πιστεύω ότι γενικά μας άφησε μία γλυκόπικρη γεύση γιατί προηγηθήκαμε δύο φορές και ισοφαρίσαμε βέβαια στο τέλος. Όμως ξεκινήσαμε πολύ καλά και όταν σκοράρεις τέσσερις φορές εκτός έδρας, το πιο λογικό είναι να κερδίζεις. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια πάντως σε γενικές γραμμές ώστε να κρατήσουμε ψηλά την εθνική».

Για την παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της εθνικής τόνισε: «Το γεγονός και μόνο ότι βρίσκεται ήδη έξι χρόνια στον πάγκο λέει πολλά. Αυτό όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Κύπρο γίνεται πολύ σπάνια. Ο Βενγκέρ, ο Φέργκιουσον και ο… Ρεχάγκελ έμειναν τόσα χρόνια στις ομάδες. Ο κ. Αναστασιάδης έχει βάλει την σφραγίδα του σε αυτή την εθνική Κύπρου».

Για το αν η Κύπρος είναι έτοιμη για να βρεθεί σε μία τελική φάση πλέον διοργάνωσης είπε: «Και ποίος δεν θα το ήθελε κάτι τέτοιο. Όμως στην Κύπρο δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε έτσι. Οφείλουμε να έχουμε μέτρο στα όνειρα μας. Είμαστε μία μικρή χώρα που κάνει μία μεγάλη προσπάθεια. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».

Για την δική του πορεία στην εθνική, καθώς τον επόμενο μήνα, κόντρα στη Νορβηγία θα φθάσει τις 100 συμμετοχές υπογράμμισε: «Νιώθω τυχερός που δεν είχα τραυματισμούς και ήμουν πάντα κοντά στην εθνική τα τελευταία χρόνια».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: