Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

«Έχουμε την ποιότητα»


ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ. «ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»Στα αίτια της ισοπαλίας με την Γεωργία και στις δυσκολίες του επόμενου αγώνα με την Κροατία αναφέρθηκε ο Φερνάντο Σάντος σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

«Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα (με την Γεωργία)», ισχυρίστηκε αρχικά ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός. «Αυτό που δούλευε στις προπονήσεις δεν υλοποιήθηκε στο γήπεδο. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ και αυτό μας έκανε νευρικούς και αγχωμένους και ήταν δύσκολο να ελέγξουμε το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο Σάντος που ανέλυσε την λογική με την οποία η «γαλανόλευκη» θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τους Κροάτες.

«Εναντίον της Κροατίας θα χρειαστεί να αμυνθούμε πολύ περισσότερο από όσο κάναμε απέναντι στην Γεωργία. Η δυσκολία μας έχει να κάνει με το πώς θα παραταχθεί η επιθετική μας γραμμή διότι οι αντίπαλοι μας φαίνετται πως βγάζουν εύκολα αντεπιθέσεις. Πρέπει να μάθουμε να οργανωνόμαστε καλύτερα και να καλύπτουμε σωστά τις ζώνες και τους χώρους. Με την Κροατία θα προσαρμοστούμε πιο καλά αλλά πρέπει να στήσουμε ένα πιο κοντινό πάσινγκ γκέιμ»

Για τον Πορτογάλο τεχνικό δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού μετά την ισοπαλία της Παρασκευής.«Οι παίκτες πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι: έχουμε την ποιότητα. Δεν είμαστε χαρούμενοι αλλά δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε. Πρέπει να διορθώσουμε τα αρνητικά και να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία αυτού του παιχνιδιού και είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση».

Ο Σάντος μίλησε και για τα θετικά που εντόπισε και στάθηκε στην συμπεριφορά της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Γεωργιανούς.«Στο δεύτερο ημίχρονο, δείξαμε επιθυμία και αποφασιστικότητα. Πήγαμε πρώτοι στην μπάλα και τους πιέσαμε. Αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες και θα μας χρειαστεί αυτή η νοοτροπία απέναντι στην Κροατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: