Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΠΑΟ που αρέσει στον ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟ που αρέσει στον ΠΑΟΚ
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sday.gr για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ δείχνει να προτιμά τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ αντί του Ολυμπιακού.

Αν οριοθετήσουμε ως αφετηρία της προσπάθειας του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση της καλύτερης δυνατής θέσης στην πεντάδα, τον αγώνα με τον ΠΑΟ, τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Η προετοιμασία θα είναι λειψή, οι τραυματίες δεν είναι απόλυτα έτοιμοι και ο Μπόλονι δεν θα έχει στη διάθεσή του μια πλήρη ομάδα. 
 
Ο Ετο (κοίτα που ο Ετο έγινε… απαραίτητος) μένει εκτός σχεδίου, ο Ίβιτς δεν θα είναι 100% έτοιμος. 
 
Στην ουσία δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό από όσα προηγήθηκαν μέχρι τώρα, όσο ο ΠΑΟΚ έπαιζε σε δύο ταμπλό και προσπαθούσε να ανταποκριθεί εξίσου ικανοποιητικά. Στην Ευρώπη τα κατάφερε μια χαρά, μέχρι εκεί που φτάνουν τα ποδάρια του (όπως λένε οι παλιοί) και στην Ελλάδα, όχι ότι έθελξε, αλλά, τηρουμένων των αναλογιών και σε συνάρτηση με την αποψίλωση στην οποία υποβλήθηκε, δεν υποχώρησε από τις αρχικές εκτιμήσεις για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. 
 
Όλοι μας γνωρίζουμε και δεν χρειάζεται να καταθέσουμε δα να γίνει ολόκληρη τεχνική μελέτη, ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να τεθεί εκτός πεντάδας. Οτιδήποτε διαφορετικό το θεωρούμε παράλογο και ανοίγουμε το βλέμμα μας στον ελληνικό ποδοσφαιρικό ορίζοντα, αντικρίζοντας μια ομάδα που σκέφτεται σοβαρά να μπει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ. Σε αυτό το επίπεδο θα κάνει υπολογισμούς… Θα ήθελε να μπει στα πλέι-οφ με τον ΠΑΟ κι όχι με τον Ολυμπιακό, γιατί, όπως έχει αποδειχθεί, δεν τον… έχει. Θα ήθελε να έχει άμεσο αντίπαλο τον ΠΑΟ γιατί υπάρχουν περιθώρια ακόμη να αποδείξει ότι είναι το ίδιο ανταγωνιστικός και δεν υπολείπεται, όπως συνέβη με τον Ολυμπιακό. 
 
Δοθείσης της ευκαιρίας (δηλαδή, ο αγώνας με τον ΠΑΟ, την ερχόμενη Κυριακή), ο ΠΑΟΚ δεν παίζει σε ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Είναι σημαντικότερο από τον προηγούμενο αγώνα του πρωταθλήματος και εξίσου σημαντικός όσο και οι εναπομείναντες, αφού μέσα από αυτούς θα κερδίσει την καλύτερη θέση στην εκκίνηση των πλέι-οφ. 
 
Η διαφορά με τους πρωτοπόρους είναι τεράστια και δεν μπορούμε να συζητήσουμε για κάτι διαφορετικό, εκτός από ό,τι μπορεί να προκύψει στα πλέι-οφ.
 
Ίσως είναι υπερβολικό κι αυτό που κάνουμε, τοποθετώντας δηλαδή σχεδόν στο ίδιο επίπεδο ανταγωνισμού τον ΠΑΟΚ με τον ΠΑΟ (εφόσον βρεθούν στα πλέι-οφ), ενώ η υπάρχουσα βαθμολογική διαφορά, όπως διαμορφώνεται από τη μέχρι τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα, είναι απαγορευτική.
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: