Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Έμπλεξε πολύς κόσμος...

Μετά τα εμφυτεύματα στήθους και ελλαττωματικά εμφυτεύματα ισχίου...

Έμπλεξε πολύς κόσμος...
Εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς στον κόσμο μπορεί να έχουν εκτεθεί σε σημαντικά ποσοστά τοξικών μετάλλων λόγω ελαττωματικών εμφυτευμάτων ισχίου, μολονότι ο κίνδυνος αυτός ήταν γνωστός, προειδοποιούν έπειτα από κοινή τους έρευνα η Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ) και το BBC.
Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αποκαλύπτει επίσης ότι τα εμφυτεύματα ισχίου ASR που κατασκευάζονται από την DePuy Orthopaedics, θυγατρική της αμερικανικής Johnson & Johnson, τα οποία αποσύρθηκαν το 2009 από την αμερικανική και την αυστραλιανή αγορά, συνέχισαν να πωλούνται στη Γαλλία ως τον Ιούλιο του 2010.
"Το σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα ισχίου ASR θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητο αν η γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson δεν προέβλεπε να βάλει στην άκρη τρία δισεκατομμύρια δολάρια με την πρόβλεψη επικείμενων δικών", τονίζεται στο δημοσίευμα της Le Figaro.
Τα εμφυτεύματα ισχίου, όπως τα εμφυτεύματα στήθους, βρίσκονται μεταξύ των ιατρικών αναλωσίμων και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τα φάρμακα για την κυκλοφορία τους στην αγορά.
Τα εμφυτεύματα ASR έχουν την ιδιαιτερότητα να συνδέουν μέταλλο με μέταλλο και είναι πιο ανθεκτικά από τις άλλες ενώσεις με κεραμικό, αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι λόγω της τριβής απελευθερώνουν μεταλλικά ιόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: