Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Οταν οι ξανθιές έδιωξαν τη μπάλα!!

To FourFourTwo μιλάει με την έκπληξη του Μουντιάλ του 1986, Ζοσιμάρ, ο οποίος με το που έγινε διάσημος, παρασύρθηκε από χρήματα, δόξα και γυναίκες και κατέστρεψε την καριέρα του.
Πως κατάφερες από πρωτάρης με τη Βραζιλία σε Μουντιάλ, να γίνεις το αστέρι της στη διοργάνωση; Τι ακριβώς συνέβη;
«Η αλήθεια είναι πως ήμουν ένας άγνωστος παίκτης που έπαιζε στη Μποταφόγκο, η οποία βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν περίμενα ότι θα έπαιζα με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ. Αυτό συνέβη από σπόντα, καθώς ο Λεάντρο έπρεπε να αποσυρθεί από την ομάδα και έτσι με φώναξαν την τελευταία στιγμή, ώστε να συμπληρωθεί η αποστολή».
Και πως έγινε και βρέθηκες στην 11άδα;
«Οταν δεξιός μπακ Εντσον τραυματίστηκε στο γόνατο κόντρα στην Ισπανία, ο κόουτς Τέλε Σαντάνα ήθελε να βάλει στην θέση του τον μέσο Αλεμάο. Ωστόσο, δεν ήταν αυτή η κανονική θέση του Αλεμάο και δημιουργήθηκε πρόβλημα. Τότε πήρα το θάρρος και πετάχτηκα. Είπα στον κόουτς ότι αφού με πήρε στην αποστολή, δεν θα έχανε τίποτα να με δοκιμάσει».
Σκόραρες δύο υπέροχα γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια σου με την Εθνική κόντρα σε Βόρεια Ιρλανδία και Πολωνία. Εγινες σταρ σε μία νύχτα και ξαφνικά τα έχασες όλα. Τι πήγε στραβά;
«Απλά έχασα τον έλεγχο. Τη μία στιγμή ήμουν φτωχός και την άλλη πλούσιος, διάσημος και με ήξεραν όλοι. Τότε ήταν που από τα χρήματα και την αναγνωρισιμότητα έχασα τη συγκέντρωση μου στο ποδόσφαιρο. Υπέγραψα στη Φλαμένγκο, προσπαθώντας να κάνω μία νέα αρχή. Τότε όμως ήταν που άρχισα να γνωρίζω πολλές ξανθιές γυναίκες και οι προπονήσεις τελειώσαν. Οταν λοιπόν ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου, έχασα τα πάντα: χρήματα, δόξα, ακόμα και την επαφή με τα παιδιά μου».
Σε ποια φάση αποφάσισες ότι αυτό θα έπρεπε να αλλάξει;
«Τα πάντα άλλαξαν μετά από ένα ματς. Οταν έληξε, κάθισα στα αποδυτήρια και ήμουν πραγματικά ένα χάλι. Εκεί με βρήκε ο Ζορζίνιο, στον οποίο εξήγησα την κατάσταση και του είπα πως χρειαζόμουν βοήθεια, ότι θα σταματούσα το ποδόσφαιρο και ότι είχα ανάγκη μία δουλειά. Ο Ζορζίνιο κανόνισε να πιάσω αρχικά το πόστο του φροντιστή σε μία ακαδημία ποδοσφαιρική στο Ρίο και στη συνέχεια ανέλαβα δράση με τα παιδιά. Σταδιακά έπαιρνα τα πάνω μου».
Ο γιος σου είναι δεξιός μπακ σαν κι εσένα. Του έχεις δώσει συμβουλές για το πως να χειριστεί την καριέρα του;
«Είμαι βέβαιος πως εκείνος θα είναι καλύτερος από ότι υπήρξα εγώ. Του εξήγησα απλά ότι ως νέος θα πρέπει να αποφύγει τα δικά μου λάθη».



Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: