Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Γερμανίας!!

Ποιος νοιάζεται για την... επίθεση. Η Γερμανία είναι ξανά από τα φαβορί και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα Πάντσερ.




ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Από τις πιο επιτυχημένες και παραδοσιακές εθνικές ομάδες στον πλανήτη. Η Γερμανία έχει χάσει δύο μόλις τελικές φάσεις Μουντιάλ. Εκείνες του πρώτου το 1930 στην Ουρουγουάη και του 1950 στην Βραζιλία, όταν και ήταν τιμωρημένη. Την τροπαιοθήκη της κοσμούν τα τρόπαια του 1954 (στην Ελβετία), του 1974 (εντός έδρας) και του 1990 (στην Ιταλία). Τα πάντσερ έχουν και 4 χαμένους τελικούς (1966, 1982, 1986 και 2002), ενώ από τα 16 Μουντιάλ, στα οποία έχουν δώσει το παρών έχουν μείνει εκτός ημιτελικών μόλις στα 6 από αυτά! Στο προηγούμενο Μουντιάλ είχαν μείνει στην 4η θέση.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιόακιμ Λεβ
Όταν το 2004 ο Γίργκεν Κλίνσμαν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γερμανίας, έπεισε τον Γιόακιμ Λεβ να τον ακολουθήσει και να γίνει βοηθός του. Μαζί άλλαξαν τελείως το στυλ των Πάντσερ και μόλις ο πρώτος αποχώρησε μη ανανεώνοντας το συμβόλαιό του το 2006, ο Λεβ τον διαδέχτηκε. Ο 54χρονος τεχνικός μοιάζει. ακούνητος στην καρέκλα του, οδήγησε ένα νεανικό ρόστερ στην 4η θέση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010, στην 3η θέση του Euro 2 χρόνια αργότερα και συνεχίζει. Από τους πιο αξιοσέβαστους τεχνικούς στην Γερμανία, αυτή τη φορά το έργο του μοιάζει λίγο πιο δύσκολο λόγω των αρκετών απουσιών.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μάρκο Ρόις
Από αυτή τη Γερμανία είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον. Το ταλέντο μεσοεπιθετικά είναι τεράστιο, όμως τα βαρόμετρα είναι λίγα. Λαμ και Σβάινσταϊγκερ είναι οι ηγετικές φιγούρες και κάνουν αναμφίβολα τη διαφορά, όμως μεσοεπιθετικά σε αυτό το Μουντιάλ έφτασε η ώρα του Μάρκο Ρόις να λάμψει. Ο μέσος της Ντόρτμουντ προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, την πιο παραγωγική της καριέρας του, είχε ηγετικό ρόλο στους Βεστφαλούς και τώρα καλείται να δείξει ανάλογα στοιχεία και με την Γερμανία. Ειδικά από την στιγμή που η απόδοση του Μεσούτ Οζίλ έπεφτε όσο πλησιάζαμε στο τέλος της σεζόν.
ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Κάθε φορά ο στόχος είναι η 4άδα και από εκεί. βλέπουμε. Άλλωστε, είπαμε, οι Γερμανοί μένουν ελάχιστες φορές εκτός ημιτελικών και όταν αυτό συμβαίνει η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έκπληξη. Τα προβλήματα αυτή τη φορά είναι αρκετά, στην επίθεση με την απουσία του Μάριο Γκόμες ακόμη μεγαλύτερα, στην άμυνα μία από τα ίδια, ενώ στη μεσαία γραμμή οι απουσίες αρκετές. Η ποιότητα και η εμπειρία είναι εκεί, όμως το μετάλλιο είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται υπέρβαση.
ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ: Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Ποντόλσκι, Οζίλ, Ρόις, Κλόζε

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: