Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Μπαρτζώκας: «Αποτυχημένη η χρονιά…»

Όταν τελειώνει η χρονιά και ο Ολυμπιακός μένει χωρίς τίτλο, τότε σίγουρα το πρόσημο είναι αρνητικό, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Στήριξε τον Σπανούλη ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Μπαρτζώκας: «Αποτυχημένη η χρονιά…»
Αποτυχημένη χαρακτήρισε τη σεζόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό και την απώλεια του πρωταθλήματος, που άφησε τον Ολυμπιακό χωρίς κάποιο τίτλο.

Ο κόουτς των Πειραιωτών στάθηκε στη σημασία της ήττας του ΣΕΦ, που… τσαλάκωσε την ψυχολογία των παικτών του, ενώ στήριξε τον Βασίλη Σπανούλη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ομάδα έχει χτιστεί γύρω από αυτόν λόγω των όσων έχει πετύχει».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Πολύ κουραστική χρονιά με τόσα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Ξεκινούν τον Αύγουστο οι παίκτες και παίζουν τόσα πολλά ματς μέχρι και σήμερα. Νομίζω ότι ψυχολογικά ήταν φανερό πως μας επηρέασε η ήττα στο ΣΕΦ. Στο πρώτο μέρος είχαμε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όταν κάναμε προσπάθεια να γυρίσουμε στο ματς ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε από το -20. Χρειαζόταν απόδοση 40 λεπτών.

Η χρονιά μας ήταν πολύ δύσκολη. Παίξαμε το Κύπελλο στην έδρα του αντιπάλου, παίξαμε στα πέντε παιχνίδια τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ευρωλίγκα και σήμερα λόγω της τιμωρίας μας απ’ την αρχή της σεζόν δεν είχαμε το πλεονέκτημα για το πρωτάθλημα. Το τι έγινε στο ΣΕΦ... αποφάσισε για τη σειρά. Θα κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, ξανά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Ερωτηθείς για τον Βασίλη Σπανούλη, απάντησε: «Αποφάσισα να στηρίξω τον Σπανούλη όσο μπορούσα και αυτό όφειλα να κάνω. Αυτή η ομάδα χτίστηκε γύρω του λόγω των όσων έχει πετύχει. Ήμουν μαζί του πριν το ματς, κατά τη διάρκεια αυτού και τώρα».

Δεν θα ήθελα να μιλήσω για αδικία. Έπρεπε να κάνουμε κάτι καλύτερο σαν ομάδα στο πέμπτο παιχνίδι. Θέλω να μιλήσω μόνο για μπάσκετ. Όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον Γκιστ στο ΣΕΦ, όλοι είπαν για τη σημασία αυτής της απουσίας. Πέρσι παίξαμε χωρίς Μάντζαρη, Λο, αλλά τότε κανείς δεν τα είπε αυτά και μιλούσαν για… σκούπες. Κάθε σειρά είναι μια διαφορετική ιστορία, διαφορετική ομάδα. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο… σύμπλεγμα. Αυτό νιώθω και πιστεύω.

Η χρονιά είναι αποτυχημένη. Φυσικά και είναι όταν δεν έχεις κατακτήσει τίτλους. Αλλά πρέπει να δούμε τις συνθήκες, γιατί φτάσαμε κοντά στο να τα καταφέρουμε και στις τρεις διοργανώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: