Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Φορτούνης: «Έχω πρόταση από την Ελλάδα, αποφασίζω τις επόμενες μέρες»

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε για το μέλλον του, τονίζοντας πως έχει προτάσεις από την Ελλάδα και θα αποφασίσει τις επόμενες 15 μέρες που θα συνεχίσει...
Από τα ονόματα που έχουν παίξει αρκετά για τον Ολυμπιακό, αλλά και τον ΠΑΟΚ, είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας μέσος, μίλησε στον «Arena FΜ», για το μέλλον του, τονίζοντας πως έχει κάποιες προτάσεις από Ελλάδα και Γερμανία και θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες, με προτεραιότητά του ωστόσο το εξωτερικό.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το πώς τον αντιμετωπίζει ο κόσμος στα Τρίκαλα: «Στην αρχή ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Είναι κάτι συνηθισμένο, όμως, πλέον, η δημοσιότητα για μένα και αντιμετωπίζω με πάρα πολύ  χαρά την αναγνώριση και το ενδιαφέρον του κόσμου».
Για την μη συμμετοχή του στην τελική αποστολή της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Από την στιγμή που ήμουν στην 30αδα είχα πάρα πολλές ελπίδες να είμαι στο Μουντιάλ. Δεν θέλω να κατακρίνω τον κ. Σάντος, έκανε τις επιλογές του και πιστεύει πως είναι οι σωστές. Εγώ συνεχίζω την δουλειά μου. Είναι παράξενο που θα δω το Μουντιάλ από την τηλεόραση, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια έχω συνεχείς συμμετοχές με την Εθνική. Έχω περάσει χαρές και λύπες στην Εθνική ομάδα. Θα δω τα παιδιά από την τηλεόραση εδώ στα Τρίκαλα όπου βρίσκομαι και τους εύχομαι καλή επιτυχία».
Για την Εθνική στο Μουντιάλ: «Θεωρώ πως το πρώτο παιχνίδι είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Με θετικό αποτέλεσμα κοιτάμε διαφορετικά τον όμιλο. Έχουμε πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχουμε παίξει δύο φιλικά και φαίνεται πως είμαστε σε καλό στάδιο, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Είμαι βέβαιος πως τα παιδία μπορούν να δώσουν ακόμα μια χαρά στους Έλληνες».
Για το κλίμα στην Εθνική: «Η  Εθνική ομάδα είναι μια οικογένεια. Αυτό το λέω και το πιστεύω. Πετύχαμε τον στόχο που ήταν να περάσουμε στο Μουντιάλ και ό,τι και να  καταφέρουν τα παιδιά, πλέον, είτε προκριθούν, είτε αποκλειστούν, είναι μεγάλη επιτυχία που είμαστε στη Βραζιλία. Ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και από εκεί και πέρα ό,τι γίνει θα το δούμε στη διαδρομή, όπως και το 2004 που ήταν όνειρο για όλους. Τότε ήμουν 12 χρονών. Το θυμάμαι σαν και τώρα. Είχα απίστευτη χαρά και πανηγύριζα μαζί με όλους στους δρόμους».
Για την άποψη των Γερμανών για την Εθνική Ελλάδας: «Από ότι έχω ακούσει έχω στην ομάδα μου υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην Εθνική Ελλάδας. Λένε πως έχουμε πάρα πολύ καλούς αμυντικούς και δύσκολα δεχόμαστε γκολ. Βέβαια, το γκολ πάντα δύσκολα το βάζαμε, αλλά ελπίζω να αλλάξει αυτό και να πετυχαίνουμε πολλά γκολ στην συνέχεια. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν επιθετικές ικανότητες, όπως ο Σαμαράς και ο Μήτρογλου. Πρέπει να βγει μια χημεία στην μεσοεπιθετική γραμμή με αυτοματισμούς, νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε».
Για την βελτίωση του στην Γερμανία: «Από τότε που πήγα στην Γερμανία προσπαθώ και έχω βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου και στην τακτική μου παιδεία».
Για τον όμιλο της Εθνικής: «Η Ακτή είναι μια καλή ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες που παίζουν σε κορυφαία πρωταθλήματα. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Η Ιαπωνία είναι πολύ καλή ομάδα, γρήγορη με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στην Μπουντεσλίγκα. Η Κολομβία πληγώθηκε που δεν έχει τον Φαλκάο αλλά πάλι έχει μεγάλη ποιότητα με τον Τζάκσον Μαρτίνεζ και άλλους πολλούς».
Για το μέλλον του: «Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με την Κάιζερσλαουτερν. Η ομάδα δεν μπόρεσε να ανέβει στην Μπουντεσλίγκα,  βγήκε τέταρτη. Κοιτάω το μέλλον και πιστεύω πως θα ήταν καλό και για την ομάδα μου να με παραχωρήσει. Του χρόνου θα είμαι ελεύθερος και θέλω η ομάδα να πάρει κάποια χρήματα, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης. Θέλω να ανταποδώσω την ευκαιρία που μου έδωσε και να πάρει κάποιο κέρδος η τωρινή μου ομάδα από την μεταγραφή μου. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Ελλάδα και από ομάδα της Θεσσαλονίκης και από την Γερμανία. Μιλάω με τον μάνατζερ μου για την καλύτερη επιλογή».
Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Με τον κ. Σαββίδη έχουν μπει όλα σε μια σειρά, η ομάδα στοχεύει συνεχώς προς τα πάνω και σίγουρα είναι μια πολύ καλή προοπτική για κάθε ποδοσφαιριστή. Δεν θέλω να αναφέρω λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα, απλά ξέρω πως υπάρχουν προτάσεις από κάποιες ομάδες στην Ελλάδα και θα τις εξετάσω».
Για τις πιθανότητες επιστροφής του στην Ελλάδα: «Στόχος μου είναι να παραμείνω στο εξωτερικό αν έχω μια καλή πρόταση. Θέλω να εξαντλήσω τις πιθανότητες να παραμείνω στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα εξετάζω όλες τις προτάσεις και του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή για εμένα. Θα έχω αποφασίσει  μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει μελλοντική ομάδα, νεαρούς ποδοσφαιριστές που προσπαθεί να προωθήσει, έναν υπέροχο κόσμο που τον στηρίζει πάντα, ενώ ο νέος προπονητής του είναι Έλληνας και βοηθάει τα Ελληνόπουλα. Σε όλα τα επίπεδα ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα μπροστά».
Για την εμπειρία του στο γήπεδο της Τούμπας: «Έχω παίξει δύο φορές με τον Αστέρα στην Τούμπα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα και βοηθούν την ομάδα τους πολύ».
Για εμπειρία του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Με πήραν και έπαιξα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού από 12 έως 14 χρονών και μετά επέστρεψα στα Τρίκαλα. Και από τον Ολυμπιακό έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον και το σκέφτομαι».
Για την προσέγγιση από τον ΠΑΟΚ το 2010: «Πριν πάω στον Αστέρα Τρίπολης είχα μια συνάντηση με τους εκπρόσωπους του ΠΑΟΚ, με ήθελαν πάρα πολύ, αλλά είχα πρόταση από τον Αστέρα και προτίμησα να πάω εκεί. Ήμουν στα 18 μου και πίστευα πως ο Αστέρας θα μπορούσε να με βοηθήσει να κάνω βήματα στην καριέρα μου. Δεν ήθελα τότε να πάω σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα που θα παίζω για να κάνω σιγά – σιγά βήματα».
Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Είναι ένας πολύ πετυχημένος προπονητής, έχει απίστευτη εμπειρία από τον ελληνικό ποδόσφαιρο και  θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, γιατί ο κόσμος τον θέλει και είναι όλα θετικά γύρω του».
Για τις προτάσεις που έχει από την Μπούντεσλιγκα: «Έχω κάποιες προτάσεις, αλλά δεν θέλω να αναφέρω περισσότερα πράγματα».
Για το ποσό που τον κοστολογεί η Κάιζερσλαουτερν: «Παλαιότερα ήταν μεγαλύτερο, αλλά τελειώνει το συμβόλαιο μου το ερχόμενο καλοκαίρι και θα ήθελε να με δώσει για να πάρει κάποια χρήματα. Τώρα είναι διαφορετικό το ποσό».

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: