Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Οι διαφορές Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος εντόπισε τις αγωνιστικές διαφορές μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά και κάποιες λεπτές γραμμές στο δρόμο για τον τίτλο πρωταθλήματος που βάφτηκε πράσινος.
Διαμαντίδης παρών- Σπανούλης μετά το 1-2 απών!
'Ολοι περίμεναν και είναι λογικό, τον Διαμαντίδη να ξεφουσκώνει στα κρίσιμα τελευταία παιχνίδια, καθώς έπαιζε για δύο και για τρεις συμπαίκτες του, ενώ τα 35λεπτα συμμετοχής θα τον επιβάρυναν. Ο Σπανούλης βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ και στα επόμενα δύο ματς, εξαφανίστηκε! Μόνον silver alert δεν έβαλε ο Ολυμπιακός για τον V Span!
Η άμυνα του Γκιστ ήταν το κλειδί για την εξουδετέρωση του Σπανούλη, ωστόσο το πρόβλημα φάνηκε να είναι και ψυχολογικό. Προφανώς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη στον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ. Ακόμη και όταν μείωσε στους 8π ο Ολυμπιακός στον πέμπτο τελικό (79-71) έκανε χαλαρή πάσα που κόπηκε εύκολα από τον Διαμαντίδη. Δεν το πίστεψε δηλαδή! Με το ακριβό συμβόλαιό του, σίγουρα ο Ολυμπιακός και η διοίκησή του θα περίμεναν περισσότερα από το βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Αντίθετα, ο Διαμαντίδης ήταν σταθερός σε όλους τους τελικούς και βρήκε τρόπο να προσφέρει ακόμη και στον πέμπτο τελικό, όταν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έκανε δύο γρήγορα φάουλ. Με όλες τις αλλαγές που έγιναν στα γκαρντ, τα προβλήματα, ο Διαμαντίδης κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, έγινε ο ηγέτης του ΠΑΟ και στους τελικούς και έβαλε τη σφραγίδα του.
Λεπτή κόκκινη γραμμή
Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας το ματς μπολ στο σπίτι του, στο ΣΕΦ και έκανε τη χειρότερή του εμφάνιση. Έφτασε στην πηγή, γέμισε τη στάμνα και την έσπασε! Γιατί όταν έχεις δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο έχεις καταφέρει να φύγεις νικητής από το ΟΑΚΑ και αντί να κάνεις το 3-1 σε νίκες, δίνεις στον Παναθηναϊκό και μόνιμο πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια την ευκαιρία να ξαναπάρει το πλεονέκτημα έδρας, είσαι άξιος της μοίρας σου!
Και πράσινη στήριξη
Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε συμπαγής και δεν διαλύθηκε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο που έχασε το πλεονέκτημα. Ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό της ομάδας (θύρα 13 στο Κάραβελ κ.α.), η διοίκηση Γιαννακόπουλου στήριξε τον Αλβέρτη και τους παίκτες και η ομάδα πήγε ενωμένη να τα δώσει όλα στο ΣΕΦ και τα κατάφερε. Πηγαίνοντας στον πέμπτο τελικό με κατάμεστο το ΟΑΚΑ, είναι σαν να στέλνεις ένα έντομο προς τον ιστό της αράχνης!
Λερναία Ύδρα
'Οσοι περίμεναν κλειστό σκορ στον τελευταίο τελικό, βάσει των όσων είχαν δείξει οι αιώνιοι όλη τη χρονιά, έπεσαν έξω. Όσοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός δεν φτάνει σε τόσο υψηλό σκορ έπεσαν έξω. Αυτό συνέβη μάλιστα δύο φορές και στους δύο τελευταίους τελικούς, όπου ο ΠΑΟ εξέπληξε θετικά με το ότι έτρεξε και πέτυχε πολλούς πόντους. Στον πέμπτο τελικό μάλιστα έφτασε τους 53 πόντους στο ημίχρονο, έναντι 32 του Ολυμπιακού!
Στους πολύτιμους Διαμαντίδη και Λάσμε προστέθηκε και ο Γκιστ στους δύο τελευταίους τελικούς, ενώ κατά διαστήματα βοήθησαν οι Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις (περισσότερο στον πρώτο τελικό και τον πέμπτο), Κάρι και Ούκιτς. Και ο Φώτσης όταν μείωσε ο Ολυμπιακός στους 6π (74-68) στον πέμπτο τελικό, πέτυχε καλάθι και βολή! Αντίθετα, οι Ερυθρόλευκοι έχασαν στα τελευταία κρίσιμα ματς αυτό τον πλουραλισμό που είδαμε ακόμη και στην Ευρωλίγκα. Πού ήταν ο Σλούκας; Ο Μάντζαρης; Ο Σερμαντίνι έπαιξε λίγο. Ο man of the match του τρίτου τελικού Πέτγουέι, χάθηκε...Έμεινε με τον μονοδιάστατο Κόλινς να ψάχνει το δρόμο προς το καλάθι.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξελιχθεί μέσα από τους τελικούς, θαρρείς και ο Αλβέρτης κρατούσε άσους στο μανίκι του. Κλειδί βέβαια ήταν η αποθεραπεία του Γκιστ, που μόλις γύρισε γεμάτος ενέργεια, κάλυψε τα όποια κενά. Στον πέμπτο τελικό υπήρξε και έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα του Ολυμπιακού, όπου οι διάδρομοι θύμισαν αεροδρόμιο, στο πρώτο ημίχρονο, που κρίθηκε και το ματς.
Η κραυγή του Αλβέρτη
Ο τελικός των τελικών έληξε, το πρωτάθλημα βάφτηκε πράσινο και ο Φράγκι έβγαλε μία κραυγή. Ήταν το ξέσπασμα, ένα μεγάλο βάρος του είχε φύγει, καθώς κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της καρδιάς του στο απάνεμο λιμάνι. Θα φανεί ή όχι στη συνέχεια αν θα... δέσει, το σίγουρο είναι ότι οι δεσμοί του με το σύλλογο από όποιο πόστο κι αν έχει θητεύσει είναι ισχυροί. Έγραψε ήδη και την δική του ιστορία ως παίκτης και ως προπονητής, αυτό το χρυσό παιδί του Παναθηναϊκού. Ο τρόπος που έγινε η ανατροπή έδωσε μεγαλύτερη χαρά στον Αλβέρτη. Μην ξεχνάμε ότι ανέλαβε μεσούσης της σεζόν μετά το αντίο με τον Πεδουλάκη και η ευθύνη ήταν τεράστια.
Αν ο Παναθηναϊκός έχανε το πρωτάθλημα με πλεονέκτημα έδρας, θα ήταν το χειρότερο ξεκίνημα στη νέα καριέρα του Φράγκι!
ΥΓ. Ειδικά σε τελικούς θα πρέπει να καταργηθούν οι θέσεις κοντά στον αγωνιστικό χώρο. NBA  όπως φάνηκε από όλα όσα συνέβησαν με δηλώσεις, ανακοινώσεις, πράξεις, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: