Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Προσκύνημα στα... αστέρια!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό και το πού κρίθηκε το πρωτάθλημα! Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής της πέμπτης και τελευταίας μάχης σ' αυτή την δραματική σειρά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πήρε το πρωτάθλημα ΚΑΙ ΠΑΛΙ λοιπόν και το πήρε γιατί ήταν καλύτερος και σ' όλη την διάρκεια της σεζόν και στην συγκεκριμένη σειρά των πέντε αγώνων.
Κι αυτό είναι η ουσία και σ΄αυτό αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Οτιδήποτε άλλο ακουστεί και συζητηθεί για την συγκεκριμένη σειρά αγώνων, θα είναι απλά για κατανάλωση. Και το λέμε αυτό, γιατί ξέρουμε ότι πολύ δύσκολα σ' αυτή την χώρα κάποιος παραδέχεται την εμφανή ανωτερότητα του αντιπάλου του και συνήθως προτιμιέται ο δρόμος της... επικοινωνιακής προσπάθειας απάντησης σε όσα έγιναν στο παρκέ.
Το κερασάκι στην τούρτα για τον Παναθηναϊκό, ήταν ότι επί της ουσίας το πρωτάθλημα το πήρε εκεί ακριβώς που του ζητούσαν οι οπαδοί του. Μέσα στο... ΣΕΦ δηλαδή. Σήμερα απλά επισφράγισε και μάλιστα με τρόπο που δεν αφήνει αμφισβητήσεις αυτό που με εκπληκτικό τρόπο και κόντρα σε όλα τα δεδομένα, πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική. Την νίκη δηλαδή και την αρπαγή του πρωταθλήματος από τον ΟΣΦΠ μέσα στο σπίτι του.
Αυτό ήταν το μεγάλο του επίτευγμα, αυτή ήταν η πολυπόθητη... ηδονή για τους οπαδούς του και μάλιστα όπως ήρθαν τα πράγματα, ηδονή ακόμα μεγαλύτερη και από την σκούπα ενός 3-0 όπως ζητούσαν επίμονα από τον Αλβέρτη και τους παίκτες του στο ξεκίνημα αυτής της πεντάδας των αγώνων.
Σήμερα ο Παναθηναϊκός, απλά απέδειξε ότι εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη και ώριμη ομάδα, για να πετάξει έτσι χωρίς λόγο στα σκουπίδια, την τεράστια προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης που έκανε στο ΣΕΦ.
Κάτι που ο αντίπαλός του, έδειξε ότι δεν διαθέτει και δεν έχει ακόμα το μέταλλο να κάνει, καθώς λειτούργησε ακριβώς ανάποδα, πετώντας στα σκουπίδια το σπάσιμο της έδρας που είχε πετύχει στο ΟΑΚΑ.
Κι αυτό είναι εν κατακλείδι που εξακολουθεί ακόμα να κάνει την διαφορά για τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ. Αυτή την απίστευτη ομάδα, την μακράν μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.
Το ότι ακόμα και σε συνθήκες μη ευνοϊκές, ακόμα και σε περιόδους αναδιάρθρωσης ή μεταβατικές όπως η φετινή, ακόμα και όταν αντικειμενικά δεν μπορεί να πιάσει απόδοση τέτοιων στάνταρ σαν κι αυτά που έχει συνηθίσει τον κόσμο του, βρίσκει τελικά τον τρόπο είτε έτσι είτε αλλιώς, να παίρνει αυτό που θέλει και να εξακολουθεί αυτή την ασταμάτητη συλλογή πρωταθλημάτων, κυπέλλων και διακρίσεων.
Σήμερα δεν είναι για περαιτέρω αναλύσεις.
Σήμερα για όλο τον Παναθηναϊκό, είναι μια ακόμα μέρα πανηγυριών και συγχαρητηρίων. Καθώς είναι πολλοί αυτοί που πρέπει να σταθούν στην... ουρά για να πάρουν τα δικαιολογημένα μπράβο και ευχαριστώ από τον κόσμο του Παναθηναίκού.
Με πρώτους τους δημιουργούς αυτού του οικοδομήματος τον Παύλο και τον Θαννάση Γιαννακόπουλο δηλαδή, δεύτερο τον διάδοχο αυτής της κατάστασης τον Δημήτρη που εξακολουθεί σε πείσμα μιας σειράς προβλέψεων να κερδίζει ένα-ένα τα προσωπικά και γενικότερα στοιχήματα που βάζει και στην συνέχεια τον Αλβέρτη που πήρε το ρίσκο να αποδεχθεί μια πολύ δύσκολη ευθύνη στην μέση της σεζόν βουτώντας κατ' ευθείαν στα βαθιά ρισκάροντας ακόμα και το μέλλον του στο χώρο για χατήρι της ομάδας του, τους παίκτες και τέλος στο τιμ της ομάδας, καθώς σε ένα τέτοιο οργανισμό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ρόλο σε κάθε επιτυχία παίζει ακόμα και το πιο μικρό γρανάζι της μηχανής.
Συμπερασματικά. Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός ανάγκασε φίλους και εχθρούς να κάνουν το αυτονόητο πλέον στο ελληνικό μπάασκετ.
Το καθιερωμένο δηλαδή... προσκύνημα στα αστέρια.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: