Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«Μπορεί να συνεχίσει στην Β’ με το 106»

1380006_10202453423756238_462281354_n (1)
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Κυριάκος Κόκκινος. Τόνισε πως μπορεί να μπει ο Άρης στο άρθρο 106 ΙΑ εφόσον κάνει συμφωνία με τους πιστωτές. Παράλληλα, ανέφερε πως με αυτό το άρθρο η ομάδα μπορεί να συνεχίσει στην Β’ εθνική.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Κόκκινος:
Για το τι είναι το άρθρο 106 ΙΑ:
“Είναι η συνέχεια του παλιού 99 δηλαδή ο πτωχευτικός κώδικας έχει προβλέψει κάποιες διαδικασίες εξυγίανσης των εταιρειών που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και τις υποχρεώσεις τους. Εξαρτάται η πρόοδος της διαδικασίας από μια διαπραγμάτευση της εταιρείας και των δανειστών της. Υπάρχει μια πολύ ευρεία δυνατότητα εξεύρεσης συμβιβαστικών λύσεων γιατί απαιτείται μια συμφωνία από την πλειοψηφία. Είναι εξαιρετικά ευρεία η ικανότητα και μπορούν να συμφωνήσουν οι πιστωτές πλειοψηφικά. Αρκεί αυτό να οδηγεί σε μια δυνατότητα διάσωσης και συνέχισης της εταιρείας. Αυτή είναι η προϋπόθεση, η εταιρεία να μπορεί να ανακάμψει”.
Για το συγκεκριμένο ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί για να λειτουργήσει το άρθρο:
“Έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες. Δεν προβλέπεται συγκεκριμένο ποσό. Θα μπορούσαν να αποφασίσουν οι πιστωτές να μειώσουν σε οποιοδήποτε ποσό. Έχουν συνήθως το έλεγχο οι μεγάλες τράπεζες. Τώρα είναι παίκτες άρα αυτοί έχουν τον έλεγχο της διαδικασίας. Τον έλεγχο τον έχουν αυτοί που έχουν την πλειοψηφία. Όλοι συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία και το Δημόσιο. Γίνεται μια συμφωνία έγγραφη πάντα που επικυρώνεται από το δικαστήριο το οποίο ελέγχει την δυνατότητα υλοποίησης της διαδικασίας. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα όπου οι έχοντες πλειοψηφία πιστωτές συνήθως παραβιάζουν τα δικαιώματα των μη εχόντων πλειοψηφία. Μειώνουν πολύ τις απαιτήσεις που δεν τους αφορούν και δημιουργούνται προβλήματα. Αυτό βέβαια, δεν αφορά τον Άρη ή τις ομάδες, έχει να κάνει πιο πολύ με τις τράπεζες. Είναι διαφορετικά γιατί αν έχει πιστωτές που είναι έμποροι χονδρικής, πάντα χαμένοι είναι οι ιδιώτες. Οι τράπεζες έχουν προεξασφαλισμένες απαιτήσεις και είναι διαφορετικά τα πράγματα”.
Για το αν μπορεί ο Άρης να συνεχίσει στην Φούτμπολ Λιγκ εφόσον υπαχθεί στο συγκεκριμένο άρθρο:
“Θεωρώ ναι, βεβαίως. Εφόσον επιτευχθεί αυτή η συμφωνία και επικυρωθεί από το δικαστήριο μπορεί να λειτουργήσει  χωρίς προβλήματα στην Β’. Χωρίς πρόβλημα και η διοίκηση του που κρέμονται αυτή την στιγμή εις βάρος τους αποφάσεις, ενδεχόμενα και ποινικά θέματα που έχουν να κάνουν με τις οφειλές της ομάδας έναντι δημοσίου. Αυτά επιλύονται μόνο με την επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης. Υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει αυτή η συμφωνία και η επικύρωση από το δικαστήριο. Εφόσον υπάρξει και τηρηθεί παύει η αξίωση του δημοσίου, η έγερση ποινικών διώξεων και ηρεμούν όλες οι διοικήσεις που αφορούν τα συγκεκριμένα χρέη”.
Για το αν τον έχει ρωτήσει ο Άρης για το άρθρο:
“Όχι δεν το έχουμε συζητήσει”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: