Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Αυτή ήταν η πιο μεγάλη μαγκιά του Διαμαντίδη!!

«Ντου από Παντού» για την κίνηση που έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης κι έδειξε τι σημαίνει να είναι κάποιος μεγάλος παίκτης.Πολλοί θα πούνε για το μεγάλο παιχνίδι που έκανε κι απόψε ο Διαμαντίδης. Δεν διαφωνώ. Σούπερ ήταν. Πρωταγωνιστής. Κινητήριος μοχλός και σήμερα, αλλά και στο ΣΕΦ την Κυριακή για να κάνει ο Παναθηναϊκός το 1-2, 3-2.

Εκεί, όμως, που νομίζω ότι έκλεψε την παράσταση περισσότερο ακόμα κι από το παρκέ ήταν με τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς.

Με μπαρούτι
Είχε προηγηθεί, λοιπόν, μια πολύ δύσκολη περίοδος με εκατέρωθεν κατηγορίες, χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και όλοι φοβόντουσαν ότι μπορεί να μην πάνε καλά οι τελικοί. Το κλίμα ήταν πολύ τεταμένο και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Απεριόριστο σεβασμό…
Τελειώνει το ματς, λοιπόν, και ο Διαμαντίδης δηλώνει: «Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχει χαρακτήρα, μεγάλους παίκτες και ποιότητα. Σαφώς και είναι δύσκολη ομάδα. Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στον Ολυμπιακό».

… Εχθρός
Υπάρχουν και οι οπαδοί που είναι τυφλωμένοι. Που στο πρόσωπο του Διαμαντίδη βλέπουν έναν «εχθρό» ό,τι κι αν γίνει. Που στο πρόσωπο του Σπανούλη βλέπουν έναν «εχθρό» ό,τι κι αν γίνει. Που ίσως να προτιμούσαν να λέει το αντίθετο ο κάθε παίκτης τέτοιου επιπέδου.

Και η λογική
Ναι, αλλά δεν υπάρχουν μόνο αυτοί οι οπαδοί. Υπάρχουν κι άλλοι, που μπορεί κανείς να τους συναντήσει σ’ όλες τις ομάδες, και που ανεξάρτητα ποιόν σύλλογο υποστηρίζουν, είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Και νιώθουν ωραία όταν ακούν μια τέτοια κουβέντα. Διότι δεν είναι όλα φανατίλα σ’ αυτόν τον τόπο. Παίζει μπάλα και η λογική. Και η αγάπη προς τον αθλητισμό, όχι μόνο προς την κάθε ομάδα.

Αυτό χρειάζεται
Αυτές τις δηλώσεις χρειαζόμαστε στον ελληνικό αθλητισμό. Μόνο αυτές! Να χάνει ο Ολυμπιακός και να βγαίνει ο παίκτης του Παναθηναϊκού και να δείχνει σεβασμό στον αντίπαλο. Να χάνει ο Παναθηναϊκός και να ακούει από τον παίκτη του Ολυμπιακού ότι «κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα». Κι αυτό να ισχύει και στο ποδόσφαιρο και παντού. Μεταξύ ολυμπιακών, παναθηναϊκών, αεκτζήδων, παοκτσήδων, αρειανών.

Έχει ξαναγίνει
Θα πει κάποιος «είναι ουτοπικά αυτά». Ναι, αλλά ο Διαμαντίδης σήμερα εξύψωσε τον Ολυμπιακό, απογειώνοντας παράλληλα μ’ αυτόν τον τρόπο και την επιτυχία του Παναθηναϊκού. Όπως θυμάμαι στο πρόσφατο και λίγο πιο μακρινό παρελθόν ότι οι κορυφαίοι παίκτες των δυο αιωνίων, αλλά και οι προπονητές έχουν μιλήσει με αλληλοσεβασμό πολλές φορές πριν από μεγάλα ματς. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Άριστη συμπεριφορά
Και γενικά, οι μπασκετμπολίστες και των δυο ομάδων που αγωνίστηκαν σ’ αυτούς τους πέντε τελικούς αξίζουν χίλια συγχαρητήρια. Σε ένα τέτοιο κολασμένο σκηνικό όπως σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων, απέδειξαν πόσο ο ένας υπολογίζει τον άλλον. Ήταν άριστη η συμπεριφορά τους και δεν ξέφυγαν ούτε λεπτό. Ούτε δυναμίτισαν κι άλλο το κλίμα. Κι αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό σημάδι ότι κάτι, κάποτε, κάπως μπορεί να αλλάξει σ’ αυτόν τον τόπο. Να μάθουμε να χάνουμε και να κερδίζουμε, δηλαδή. Όλοι. Στον αθλητισμό, στην πολιτική, στην ζωή, παντού.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: