Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο gazzetta για το Μουντιάλ!!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, μίλησε στο gazzetta.gr για την παρουσία και τους στόχους της Εθνικής στα γήπεδα της Βραζιλίας, αλλά και για το ποιες ομάδες θεωρεί φαβορί για κούπα! 
Ο διεθνής φορ του ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος Έλληνας παίκτης που σκόραρε σε Παγκόσμιο Κύπελλο (σ.σ το είχε πετύχει στο 2-1 επί της Νιγηρίας στο Μουντιάλ του 2010) και πλέον θέλει να το ξανακάνει στην Βραζιλία. Να βοηθήσει κι αυτός με τα γκολ του ώστε η Ελλάδα να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην φάση των «16». Ο Σαλπιγγίδης, ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ με την φανέλα της Ελλάδας, μερικά 24ωρα πριν από την μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη μιλάει στο gazzetta για τους δικούς του στόχους, αλλά φυσικά και για το τι περιμένει από την εθνική!
-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος με την εθνική;
«Δεν έχω κάποιο στόχο προσωπικό ως Σαλπιγγίδης. Αυτό που θέλω είναι να κάνουμε ένα καλό τουρνουά και να το ευχαριστηθούμε εμείς σαν ποδοσφαιριστές και φυσικά ο κόσμος που θα βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας, αλλά και εκατομμύρια που θα μας δουν από την τηλεόρασή. Θέλω να κάνουμε τους Έλληνες περήφανους. Το αξίζει αυτή η χώρα. Μια μεγάλη χαρά. Άλλωστε ως Έθνος έχουμε περάσει πολλά».
-Πόσο επιπλέον κίνητρο σας δίνει εσάς τους ποδοσφαιριστές το γεγονός ότι το Μουντιάλ γίνεται στην Βραζιλία όπου ο κόσμος ζει για την μπάλα;
«Δεν είναι ένα έξτρα κίνητρο. Όπου κι αν γινόταν αυτό το μεγάλο τουρνουά μας δίνει έξτρα κίνητρο, γιατί είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον πλανήτη. Το κάνει όμως ιδιαίτερο γιατί η Βραζιλία είναι η χώρα που βοήθησε ν’ ανέβει το ποδόσφαιρο καθώς πολύ παίκτες αγωνίζονται σε Πρωταθλήματα της Ευρώπης».
-Πως βλέπεις τους τρεις αντιπάλους στον όμιλο;
«Και οι τρεις ομάδες έχουν τα δικά τους χαρακτηρίστηκα και την δική τους δυναμική, αλλά και τους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Δεν ξέρω σε ποια κατάσταση είναι αυτή την στιγμή».
-Παίζει ρόλο για εσάς τους παίκτες ότι είναι τα τελευταία ματς με τον Φερνάντο Σάντος;
«Δεν παίζει ρόλο σε αγωνιστικό επίπεδο, όπως κι αν έμενε ο κ. Σάντος στην ομάδα. Εξωαγωνιστικά όμως θα υπάρξει μια συγκίνηση ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι που θα κληθούμε να δώσουμε στην Βραζιλία. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια ως συγκρότημα για να πάρουμε το εισιτήριο για το Μουντιάλ και ο προπονητής έχει μεγάλο μερίδιο σ’ αυτή την επιτυχία».
-Έγινε πολύς λόγος για τα γεγονότα μεταξύ των παικτών στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Πιστεύεις ότι αυτά θα επηρεάσουν το καλό κλίμα στην Εθνική;
«Δεν εκφράζει την ταυτότητα της Εθνικής. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα μεταξύ των παικτών. Οι προσωπικοί εγωισμοί δεν χωράνε στην Εθνική. Όλοι είμαστε ενωμένοι και μ’ ένα στόχο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε σ’ αυτό το Μουντιάλ».
-Ποιο Μουντιάλ θυμάσαι πιο έντονα και ποια ομάδα υποστηρίζεις πλην εθνικής;
«Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν το 1998. Ο τελικός ανάμεσα σε Γαλλία και Βραζιλία όπου οι διοργανωτές κέρδισαν με 3-0. Δεν υποστηρίζω καμία ομάδα πλην της Εθνικής. Υπάρχουν όμως κάποιες ομάδες που είναι τοπ».
-Στο Μουντιάλ της Αφρικής θέλαμε την πρώτη μας νίκη και την πετύχαμε. Ο στόχος μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ποιος είναι;
«Να κάνουμε ένα καλό τουρνουά στη Βραζιλία και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Εγώ προσωπικά θέλω να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η τύχη, αλλά και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε εμείς, αλλά και οι αντίπαλοί μας».
-Ποιο θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι των ομίλων;
«Το πρώτο, επειδή είναι η Κολομβία, το δεύτερο επειδή είναι η άγνωστη Ιαπωνία ή το τρίτο επειδή είναι η Ακτή του Ντρογκμπά και των άλλων μεγάλων ονομάτων; «Δεν υπάρχουν δύσκολα και εύκολα παιχνίδια. Και τα τρία παιχνίδια έχουν για εμάς τον ίδιο βαθμό δυσκολία. Δεν ήμαστε από τις ομάδες που κοιτάμε ποιους παίκτες έχει ο κάθε αντίπαλος. Κοιτάμε πάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με την ίδια σοβαρότητα».
-Υπάρχει μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου; Τι θεωρείς εσύ;
«Αυτή την στιγμή η Βραζιλία ως οικοδέσποινα, η Ισπανία, αλλά και η Γερμανία».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: