Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟ Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ο Παναθηναϊκός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ κι έχασε ευκαιρία να πάει με μεγάλο βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ στο ντέρμπι του "Καραϊσκάκη" με τον Ολυμπιακό, μετά την γκέλα των ερυθρολεύκων με τον ΠΑΣ. Οι πράσινοι αφού πέταξαν πάλι ένα ημίχρονο έπρεπε να μείνει ο Αστέρας με 10, λόγω της αποβολής του Λαδάκη, και να δεχτούν νωρίτερα γκολ για να πάρουν μπρος. Ακόμα κι έτσι, έσωσαν κάπως την παρτίδα με το 1-1 από τον Σισέ, ενώ στο τέλος είχαν φοβερή γκίνια και δεν μπόρεσαν να πάρουν την πολύτιμη αυτή νίκη...

Χαλαρά και με λάθη
Το απρόοπτο πρόβλημα με τον Ζιλμπέρτο ανάγκασε τον Τεν Κάτε να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του, ξεκινώντας στη βασική 11άδα τον Σιμάο. Πρόβλημα ανασταλτικά δεν είχε πάντως ο Παναθηναϊκός, αλλά στην ανάπτυξη. Οι πράσινοι στο ξεκίνημα έκαναν λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση, με εξαίρεση την κεφαλιά του Κατσουράνη στο 20` από την ενέργεια του Νίνη, δείχνοντας μπλοκαρισμένοι από το αμυντικογενές παιχνίδι του Αστέρα.

Βρήκε φάσεις
Η καλύτερη φάση του Παναθηναϊκού, με την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 31`, προήλθε από στημένο του Νίνη, με τους δύο παίκτες μαζί με τον Σισέ και τις προσωπικές ενέργειες τους να είναι ο,τι καλύτερο είχαν να αντιπαρατάξουν οι πράσινοι στο αμυντικό "μπλόκο" των φιλοξενούμενων. Η πίεση γινόταν όλο και πιο έντονη, αλλά τελικά στην ουσία ο Παναθηναϊκός "πέταξε" ένα ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι σε όλο το πρώτο μέρος, αλλά το κακό γι` αυτούς ήταν οτι και τις λίγες φάσεις που δημιούργησαν δεν μπόρεσαν να τις κάνουν γκολ, ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα.

Ψυχρολουσία...
Ασχημο ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού και στο δεύτερο μέρος, με βεβιασμένες και λάθος επιλογές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι πράσινοι το πλήρωσαν και ο Ουντότζι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζόρβα κάνοντας το 1-0 στο 61`, φορτώνοντας με ακόμα περισσότερο άγχος τους γηπεδούχους...

Η είσοδος του Ρουκάβινα και κυρίως η -αυστηρή- αποβολή του Λαδάκη μετά το γκολ δημιούργησαν νέα δεδομένα στο ματς, που πήρε την αναμενόμενη μορφή. Η πίεση των γηπεδούχων είχε γίνει ακόμα πιο έντονη ενώ οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου ήταν συνέχεια πίσω από την μπάλα.

Αλά... Σισέ και γκίνια!
Το υπέροχο προσωπικό γκολ του Σισέ στο 75` έφερε το ματς στα ίσα και δημιούργησε ενθουσιασμό, αλλά ο Ρουκάβινα, που είχε μπει αντί του Νίνη στο 79` έχασε αυτό που δεν... χάνεται! Το τελευταίο 10λεπτο ήταν φυσικά μονόλογος του Παναθηναϊκού αλλά χωρίς ουσία εξαιτίας των αρκετών λαθών που έγιναν, αλλα έστω κι έτσι ο Πετρόπουλος έγινε μοιραίος χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 87`, ενώ ο Σαριέγκι είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: