Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ηρακλής Ατρόμητος 2-2

Μέσα από τα χέρια του έχασε τη νίκη ο Ατρόμητος, με αποτέλεσμα να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Καυτανζόγλειο. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν με 2-0 του Ηρακλή μέσα σε τέσσερα λεπτά, χάρη σε δύο όμορφα γκολ των Μπρίτο (18’) και Περόνε (22’), εκμεταλλευόμενοι την άσχημη εμφάνιση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο «γηραιός» δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη...

Οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη και κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 55ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Ιάκομπ! Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έριξε το ρυθμό της, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να πιέσουν και να κάνουν τη μία φάση μετά την άλλη…

Για ακόμη μία φορά, λυτρωτής για τον Ηρακλή ήταν ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος εκτέλεσε τον Μιχαηλίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα, όπως είχε κάνει και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, αφήνοντας τον Ατρόμητο στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Εκδίκηση Μπρίτο…

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις... διαθέσεις τους να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, με τους Μιλάνο, Επστάιν και Ντίκα, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μιχαηλίδη. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να «απαντήσει» στο 11’, ωστόσο η κεφαλιά του Αναστασάκου, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του σημείου του πέναλτι, ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Κοβαλέφσκι.

Στο 17’ η συνεργασία Φαβάλι, Αναστασάκου και Μπρίτο έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής, ωστόσο το σουτ του δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Ηρακλή. Ο Μπρίτο, όμως, πήρε «εκδίκηση» ένα λεπτό αργότερα, όταν η γρήγορη αντεπίθεση των παικτών του Ατρομήτου τον έβγαλε μόνο του απέναντι στον Κοβαλέφσκι και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο, αλλά ο Ατρόμητος σημείωσε αμέσως το δεύτερο γκολ του! Ο Μπρίτο εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Γιαννούλη και «τροφοδότησε» τον Περόνε, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή παραβίασε εκ νέου την εστία του Κοβαλέφσκι. Ένα λεπτό μετά ο Ατρόμητος βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ, ωστόσο το σουτ του Αποστολόπουλου έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

«Ηρωας» ο Βέλλιος

Στο ημίχρονο οι φίλαθλοι του Ηρακλή αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς την εστία του Ατρομήτου στο 54’. Ο Ιάκομπ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Νάστου και πλάσαρε εύστοχα τον Μιχαηλίδη για να «γράψει» το 1-2. Από εκεί και πέρα, ο «γηραιός» δεν σταμάτησε να πιέζει τους Περιστεριώτες με τους Επστάιν και Κονέ, αλλά τη λύτρωση στην ομάδα του Σάββα Κωφίδη χάρισε για ακόμη μία φορά ο Βέλλιος…

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μιχαηλίδης έκανε λάθος, καθώς έκανε κεφαλιά-πάσα στον Βέλλιο και αυτός με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, χαρίζοντας για δεύτερη συνεχή αγωνιστική έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του, όπως άλλωστε είχε κάνει και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη…

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες: Μπόσνιακ, Παπαστεριανός - Περόνε

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Μάρτος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Γιαννούλης (86' Βέλλιος), Παπαστεριανός, Ντιέ, Επστάιν, Μιλάνο, Ντίκα (35' Μπόσνιακ), Γιάκομπ.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Αποστολόπουλος, Νάστος, Μελισσάς (87' Ολιβέιρα), Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Φαβάλι, Μπρίτο (89' Σφακιαννάκης), Περόνε (74' Κάμπας), Αναστασάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: