Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός 78-87

Μόνο την νίκη θα θέλουν να θυμούνται στον Ολυμπιακό μετά την δεύτερη επίσκεψη τους στην Πυλαία με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική της Α1! Οι "ερυθρόλευκοι ναι μεν κέρδισαν με 87-78, αλλά στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Θοδωρή Παπαλουκά την τελευταία στιγμή λόγω... γρίπης, έχασαν τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ελέω της αποβολής του και κατέβαλαν με μεγάλη δυσκολία την σθεναρή αντίσταση του "δικέφαλου του Βορρά". Συγκλονιστικός ο Μίλος Τεόντοσιτς με 15 πόντους και 13 ασίστ!

Στο ίδιο έργο θεατές

Ο ΠΑΟΚ όπως και στο παιχνίδι του Κυπέλλου μπήκε φουριόζος στο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 7-1 χάρη σε τρίποντο του Κρις Μονρό. Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού δεν καθυστέρησε να έρθει με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά είχε την πολύτιμη αρωγή της περιφερειακής του γραμμής. Ο Ουέιφερ βγήκε από την ναφθαλίνη και όντας βασικός για πρώτη φορά φέτος οδήγησε με τρίποντο τη διαφορά στο +5 για τους φιλοξενούμενους (13-8).

"Λάζος" από τα παλιά!

Η είσοδος του Λάζαρου Παπαδόπουλου προκάλεσε "πονοκέφαλους" στην αμυντική διάταξη της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος άλλαξε στο πρώτο δεκάλεπτο τρεις σέντερ (Σχορτσιανίτη, Γλυνιαδάκη και Μπουρούση)! Ο τελευταίος έμελε να αποδειχτεί ένας... Ολυμπιακός μόνος του, καθώς πέτυχε ούτε λίγο ούτε πολύ 9 διαδοχικούς πόντους διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου (25-21).

Πρόβλημα στην... "αεροπορία"

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι έφεραν στα μέτρα τους το παιχνίδι και άρχισαν να αποσπώνται από τον ΠΑΟΚ. Ο Τεόντοσιτς πέτυχε με το "καλημέρα τρίποντο (28-21), ενώ η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε στο +15 με καλάθι του Τσίλντρες και τον Ολυμπιακό να τρέχει σερί 11-0 (39-24). Χαμένα ριμπάουντ (15-22) και 5 λεπτά χωρίς κάποια επιθετική ανάσα αποδείχτηκαν τα βασικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, που με σπασμωδικές κινήσεις πάραυτα μείωσε με το τέλος του ημιχρόνου στους 6 (42-48).

Εκρηξη του "Σόφο" και... διακοπή!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα από τα αποδυτήρια (55-44), όμως τα γνωστά συμπτώματα του ελληνικού αθλητισμού έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Ο Σχορτσιανίτης υπέπεσε σε δύο διαδοχικά φάουλ, υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς των οπαδών του ΠΑΟΚ και του ίδιου, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας για λίγα λεπτά. Η αποβολή του "Σόφο" ελέω των άσεμνων χειρονομιών του, οι οποίες έλαβαν προς απάντηση τους... αντικείμενα εντός του αγωνιστικού χώρου, αποσυντόνισαν τους φιλοξενούμενους.

Ο Ντρόμπνιακ συνετέλεσε στα θεμέλια της ανατροπής ο Γκρέγκορι ισοφάρισε (60-60) και ο Μονρό χάρισε το προβάδισμα στον "δικέφαλο του Βορρά" (63-62), για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο συνήθης ύποπτος, Κλέιζα (65-63).

Είχε τον έλεγχο

Χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύ σχήμα (Χαλπερίν, Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Βασιλόπουλος και Μπουρούσης), ο Ολυμπιακός έραβε μπροστά, αλλά... έμπαζε πίσω. Χεράκι-χεράκι όδευαν οι δύο ομάδες με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος να διατηρούν... διακρτικά το πάνω χέρι, έχοντας μία διαφορά της τάξεως των 5 και 6 πόντων.

Τρίποντο-μαχαιριά

Η κακή περιφερειακή άμυνα του ΠΑΟΚ, έδωσε την ευκαιρία στον Τεόντοσιτς να επιχειρήσει σουτ ελεύθερος έξω από τη γραμμή των 6.25 και να σκορπίσεις τις ελπίδες των γηπεδούχων για το ροζ φύλλο. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το αήττητο σερί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: