Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Το ντέρμπι…κρίθηκε στην Πόλη!!

Το ντέρμπι…κρίθηκε στην Πόλη
Όσο απρόβλεπτο ήταν το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της νέας σεζόν πριν την έναρξή του, άλλο τόσο απλή είναι θεωρητικά και ουσιαστικά η ανάγνωσή, μετά την τέλεσή του. Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι είναι πλέον νέα ομάδα, ανέτοιμη και χωρίς αυτοματισμούς και ο Ολυμπιακός, ευεργετήθηκε στον μέγιστο βαθμό από το «χαστούκι» που δέχθηκε την Παρασκευή από την Εφές. Μπήκε σοβαρά και «καμικάζι» στο ΟΑΚΑ και έκανε μεγάλο βήμα για το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, οι δύο ομάδες έχουν ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσουν για να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν και μπορούν. Σύμφωνοι, οι «πράσινοι» έχουν περισσότερο και ίσως πιο δύσβατο, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν ισχυρούς συμμάχους τη «χημεία» και την ομοιογένεια. Όμως, το ότι το «διπλό» ήρθε στο τέλος με άγχος και με διαφορά μικρότερη της εικόνας του αγώνα, δείχνει το πόσο πιο ανταγωνιστικός μπορεί να γίνει ο Παναθηναϊκός όταν θα είναι έτοιμος και ίσως με μία προσθαφαίρεση στο ρόστερ. Από την πλευρά του, ο μεγάλος και δίκαιος νικητής, Ολυμπιακός, σίγουρα μπορεί να παίξει καλύτερα. Ίσως μάλιστα θα πρέπει να τον προβληματίσει το γεγονός ότι παραλίγο να την…πατήσει για ένα ακόμα ματς στο ΟΑΚΑ. Δεν ήθελε και πολλά. Ένα εύστοχο σουτ και μία-δύο βολές παραπάνω…

Η ουσία είναι ότι οι πρωταθλητές έδειξαν να «πατάνε» καλύτερα και να είναι πιο «διαβασμένοι». Δεν είναι μόνο η άρτια αμυντική συμπεριφορά και ο περιορισμός του Σχορτσανίτη, αλλά και το ότι είχαν λύσεις και απαντήσεις σε ο,τι και αν εφήρμοσε ο αντίπαλος πάγκος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έβαλε το πρώτο «βαρύ» γαλόνι στο πέτο του, διότι όχι μόνο κατάφερε να αλλάξει το «τσιπ» της ομάδας του μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, αλλά ήταν απόλυτα ψύχραιμος και έκανε καλό κοουτσάρισμα στο παρθενικό πραγματικά δύσκολο τεστ της καριέρας του στο υψηλό επίπεδο. Όταν ο Παναθηναϊκός επιχείρησε, σε κάποιο βαθμό με επιτυχία, να αλλάξει τη ροή με τη «ζώνη», ο Ολυμπιακός μπερδεύτηκε αρχικά, όμως οι χειρισμοί από τον πάγκο ήταν τέτοιοι που έφεραν τις λύσεις.

Ο Σπανούλης έκανε το καλύτερο και ουσιαστικότερο παιχνίδι του με τα «ερυθρόλευκα» στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Περπέρογλου ήταν καταπληκτικός, εκπλήσσοντας τους πάντες από το ότι δεν επηρεάστηκε από το εχθρικό κλίμα. Καλό βαθμό πήραν και οι Χάινς, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μάντζαρης, ενώ Λο και Άντιτς –κυρίως στα ριμπάουντ- έδωσαν πολλές βοήθειες. Γενικότερα ο Ολυμπιακός είχε ψυχραιμία και διαχειρίστηκε άρτια το -26 στην Πόλη, που λειτούργησε ευεργετικά και στον εγωισμό του συνόλου. Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός είχε σε καλή κατάσταση τους Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή, αλλά όπως σωστά τόνισε ο Σχορτσανίτης, οι υπόλοιποι δεν ακολούθησαν. Ο «Σόφο» αντιμετωπίστηκε καλά, αλλά είχε και λάθος διαχείριση –λίγα τα έντεκα λεπτά συμμετοχής- , ενώ οι Πάνκο, Ματσίουλις, Κίτσεν και Μπράμος έμειναν σε πολύ ρηχά νερά.

Ο Λάσμε δείχνει να μπαίνει σιγά-σιγά στο κλίμα και να δίνει λύσεις στην εναέρια κυκλοφορία, αλλά ήταν μοιραίος στις βολές, ενώ ο Ούκιτς περισσότερο μπερδεύει τη κυκλοφορία και τη δημιουργία του παιχνιδιού, παρά βοηθάει. Όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουν μέσα από την προπόνηση και την «τριβή» με τέτοια μεγάλα ματς. Το πρώτο…αίμα της σεζόν, βρίσκει τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει για τη νίκη και για το ότι έχει κάνει τη μισή δουλειά ενόψει τελικών και τον Παναθηναϊκό να κρατά το θερμό χειροκρότημα των 16 χιλιάδων φίλων του, που είναι διατεθειμένοι να κάνουν υπομονή. Η συνέχεια θα δείξει το αν και πως θα εξαργυρώσουν τα κέρδη τους. Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου είναι μόνο το ορεκτικό…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: