Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Την άνοιξη του 2015 στο νέο μας σπίτι»

«Την άνοιξη του 2015 στο νέο μας σπίτι»
Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει σύντομα το γήπεδο στο Βοτανικό, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Αλαφούζος, που εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

«Ευελπιστώ πως την άνοιξη του 2015 θα μπούμε στο νέο μας σπίτι» είπε ο πρόεδρος των «πράσινων» που στήριξε για άλλη μία φορά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

-Διαβάστε τα σημαντικότερα που ειπώθηκαν:

«Εάν βρούμε χρηματοδότη για το γήπεδο, αλλάζει όλο το κλίμα. Δεν πρέπει να μπλοκάρουμε το προεδρικό διάταγμα αλλά να το τροποποιήσουμε, αφού αν το μπλοκάρουμε θα πάμε πολύ πίσω».

«Η αναδιάρθωση είναι εντελώς παράνομη. Ξέρουμε ότι όποιος πάει στα πολιτικά δικαστήρια τιμωρείται με υποβιβασμό, εμείς όμως θα φτάσουμε οπουδήποτε επειδή θα κερδίσουμε την δίκη και θα δούμε ένα θα μας επιβάλλουν τον υποβιβασμό»

«Με νομοθετική ρύθμιση μπορούμε να παίξουμε από τον Ιανούαριο στην Λεωφόρο. Ήδη κάνουμε εργασίες εκεί».

Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν οι Γιάννης Αλαφούζος και Γιώργος Καμίνης στην «Δίκη του ΣΚΑΪ».

Για τον Φερέιρα:

Γιάννης Αλαφούζος: «Προσπαθούμε από τον Μάρτιο, όταν και συμφωνήσαμε, να δημιουργήσουμε με τον κύριο Φερέιρα, μια ομάδα καινούργια και ηθική. Να παίξουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο απ’ ότι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Θέλει επιμονή και υπομονή. Οι οπαδοί δικαιούνται να αποδοκιμάζουν την ομάδα, όταν αυτό που βλέπουν, δεν τους αρέσει. Εγώ, προσωπικά, όμως, δεν το θεωρώ πρέπον και σε καμία περίπτωση δεν είναι δημιουργικό».

Για το γηπεδικό:

Γιώργος Καμίνης: Πρέπει να καταλάβουν όλοι τι είναι διπλή ανάπλαση. Αυτό που έχει σημασία, για εμάς, είναι να υπάρξει αναζωογόνηση στον Βοτανικό επειδή πρόκειται για σκουπιδότοπο αλλά και να αποκτήσει γήπεδο ο Παναθηναϊκός, που είναι η ομάδα των Αθηνών. Και μόλις γίνει αυτό, θα ελευθερωθεί και η Λεωφόρος για να δημιουργηθεί πράσινο και στο κέντρο των Αθηνών. Από εκεί και πέρα, επειδή έχουν ακουστεί διάφορα, δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας. Το 1924 το οικόπεδο που βρίσκεται το Απόστολος Νικολαίδης παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό για να το χρησιμοποιεί εσαεί.

Γιάννης Αλαφούζος: Από την άνοιξη που μιλάμε με τον Δήμαρχο, εμμένει στην άποψη να μας βοηθήσει. Θεωρώ απαράδεκτο τον νόμο Μπιρμπιλη που αποσύνδεσε την κατασκευή του γηπέδου με την κατεδάφιση της Λεωφόρου. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή την Λεωφόρο, επειδή έχει χαρακτηριστεί από την Πολιτεία ως χώρος για πράσινο! Άρα, πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση για να αγωνιστούμε εκεί. Εμείς, θα πάμε το αίτημά μας στην Πολιτεία. Από τον Ιανουάριο θα μπορούσαμε να παίζουμε εκεί. Ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες εργασίες που δεν χρειάζονται οικοδομική άδεια, όπως χλοοτάπητα και άλλα παρεμφερή.

Γιώργος Καμίνης: Το προεδρικό διάταγμα, δημιουργεί προβλήματα. Ήρθε για να εξειδικεύσει τον νόμο. Η άποψή μου, είναι να βρούμε μια λύση με ένα συμφωνητικό, όλοι οι εμπλεκόμενοι μαζί, ώστε να αποσοβήσουμε την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος. Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να ξεκινήσουμε από την αρχή, διότι έτσι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα και δεν θα βρούμε χρηματοδότη. Θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω. Την τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος ζητάμε και θεωρώ ότι θα προχωρήσει γρήγορα ο Βοτανικός.

Γιάννης Αλαφούζος: Να πω, ότι το ΟΑΚΑ είναι πολύ ακριβό γήπεδο. Σκεφτείτε πως στο ματς με την Μάλαγα που είχε περίπου 35.000 κόσμο και περίσσεψαν στον ΠΑΟ 17.000€! Όχι μόνο δεν μένουν λεφτά, αλλά είναι και ζημιογόνο. Όπως είπε ο δήμαρχος, οι εποχές άλλαξαν και ψάχνουμε να βρούμε μια φθηνή λύση. Θα ήθελα το νέο μας γήπεδο να γίνει σε δύο στάδια, αρχικά με 20-25.000 θέσεις και μετά να μπορεί να μεγαλώσει. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι να κάνουμε ένα γήπεδο μονομιάς με 30-35.000 θέσεις. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο τελικός κατασκευαστής, υπάρχει ήδη μια πρόταση από τον Άκτωρ του οποίου του ζητήσαμε να μας κάνει ένα πιο φθηνό γήπεδο. Θεωρώ πως θα κοστίσει 40-50 εκατομμύρια. Ο Άκτωρας έχει προβάδισμα επειδή έχει κάνει τις μελέτες του.

Γιώργος Καμίνης: Να διαψεύσω κάτι θέλω. Όποτε μου ζητήσει ο Ερασιτέχνης, θα συναντηθώ μαζί του. Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Είναι ψέματα αυτά που γράφτηκαν πως ζήτησε ο Ερασιτέχνης να με συναντήσει και εγώ είπα όχι. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν.

Γιάννης Αλαφούζος: Ο Μακρόπουλος αγωνίζεται για τον εραστιέχνη και έχουμε αποφασίσει για κοινή πορεία σε όλα τα ζητήματα.

Γιώργος Καμίνης: Να συμπληρώσω κάτι ακόμη σημαντικό. Είχαν παραμείνει στον Βοτανικό κάποια τμήματα γης που δεν απαλλοτριώθηκαν και τα εξασφαλίσαμε, τα εντάξαμε στο πράσινο ταμείο και πλέον όλη η έκταση είναι διαθέσιμη για να γίνει πράσινο και χώρος αναψυχής.

Γιάννης Αλαφούζος: Να πω και για την αναδιάρθρωση. Εάν χαθεί η προσφυγή που κάναμε, θα πάμε και δευτεροβάθμια που θα κερδίσουμε την δίκη, αφού θα έχουμε να κάνουμε με κανονικούς δικαστές και όχι αυτούς της ΕΠΟ. Η αναδιάρθωση είναι εντελώς παράνομη. Ξέρουμε ότι όποιος πάει στα πολιτικά δικαστήρια τιμωρείται με υποβιβασμό, αλλά εδώ θα είμαστε και θα δούμε εάν μας το επιβάλλουν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: