Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Συνεπείς στα μεγάλα ραντεβού»

Η τακτική παρουσία στα μεγάλα ποδοσφαιρικά τουρνουά πρέπει να είναι ο στόχος της Εθνικής σύμφωνα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM.

«Συνεπείς στα μεγάλα ραντεβού»
Ο άσος του ΠΑΟΚ τόνισε πως καλό είναι τα αποτελέσματα να συνδυάζονται και με ωραίο θέαμα, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό και παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος για την πρόκριση στο Μουντιάλ και την επόμενη μέρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Κάποιες φορές δεν μπορεί να συμβαίνει και να μην έχεις και αποτέλεσμα και θέαμα. Πρώτα από όλα είναι η νίκη και καλό είναι να συνδυάζεται από καλό και θεματικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική συνήθως καταφέρνει να παίρνει το αποτέλεσμα.

Η κριτική θα υπάρχει πάντα. Θα ήμασταν υπερβολικοί αν ζητούσαμε από όλους να κάνουν την κριτική που πρέπει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, οι δημοσιογράφοι και οι Έλληνες. Πολλές φορές είμαστε των άκρων. Τέτοιος λαός είμαστε και αυτή είναι η κουλτούρα μας. Κι έμενα κατά καιρούς με ενοχλήσει κάποια σχόλια, αλλά έτσι είναι η ζωή. Συμβαίνει με όλα τα επαγγέλματα.

Γενικά είναι πολύ όμορφα όταν παίζει η Εθνική Ίσως στο τελευταίο ματς ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα στο γήπεδο. Είναι ελκυστική η ομάδα. Δεν έχουμε παράπονο από τον κόσμο και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που τους έχουμε κοντά μας.

Όλα τα σκεφτόμαστε. Είναι δύσκολο να έρθουμε πρώτοι στον όμιλο. Όλα μπορούν να συμβούν αφού δεν εξαρτάται από εμάς. Θέλουμε να κάνουμε δύο νίκες και ένα δώρο από τη Λιθουανία θα είναι καλοδεχούμενο. Απόλυτα ικανοποιημένος θα έμενα αν είχαμε προκριθεί ήδη ή αν ήμασταν πρώτοι στον όμιλο. Όμως η εικόνα μας ήταν καλή, ίσως θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος από όσα βγάλαμε στο γήπεδο.

Στόχος είναι να είμαστε συνεπείς στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού. Αυτό δείχνει πως έχει ανέβει επίπεδο.

Πριν από δέκα χρόνια δεν θα σκεφτόμασταν πως σήμερα θα γινόταν αυτό. Όμως συνέβη. Θα ήθελα μετά από πολλά χρόνια να συνεχίσω να βλέπω Έλληνες να αγωνίζονται στα μεγάλα ποδοσφαιρικά τουρνουά. Αν δούμε και μεγάλα αστέρια, θα είναι ακόμη καλύτερο. Μην μπερδεύουμε το πρωτάθλημα με την Εθνική.

Στην Ελλάδα δίνεται ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να βγουν μπροστά λόγω της κρίσης. Όταν ξεκινούσα εγώ ήμασταν πολλά παιδιά που θα μπορούσαμε να κάνουμε καριέρα, λίγα όμως πήραμε ευκαιρίες. Σήμερα αυτό έχεις αλλάξει και βλέπεις νεαρά παιδιά να παίζουν στη Σούπερ Λίγκα. Υπάρχει νέο αίμα και ταλέντο. Αυτό δείχνουν και οι μικρές Εθνικές ομάδες. Σταδιακά θα γίνουν αλλαγές στην ομάδα, άρα η ταυτότητα παραμένει η ίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: