Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Έχει τον τρόπο του!!

Τον δρόμο τον ξέρει… Ο ΠΑΟΚ έμεινε σε τροχιά κορυφής με την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στη Βέροια (2-1) και συνεχίζει να έχει από… κοντά τον Ολυμπιακό.

Έχει τον τρόπο του
Με τον Μιγκέλ Βίτορ (18’) και τον Μίροσλαβ Στοχ (66’) να του ανοίγουν το δρόμο, ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας της Βέροιας με σκορ 2-1. Έτσι η ομάδα του Χουμπ Στέφενς, που είχε στο πλευρό περισσότερους από 3.000 οπαδούς, έφτασε τους 9 βαθμούς και παρέμεινε σε επαφή με την πρώτη θέση και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Αρκετά καλά δείγματα άφησε η Βέροια, που σημείωσε το μοναδικό της τέρμα με τον Μρντάκοβιτς, στο ντεμπούτο του Τον Κάανεν στον πάγκο της. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για την ομάδα της Ημαθίας που έμεινε στους 5βαθμούς.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, που ταλαιπωρήθηκε πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι Σωτήρης Νίνης και Γιώργος Τζαβέλλας που αγωνίστηκαν και στα 90λεπτά της αναμέτρησης.

Το ματς:



Στην… κόντρα
Με πολύ όρεξη μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες της Βέροιας. Οι γηπεδούχοι ταλαιπώρησαν πάρα πολύ την άμυνα του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας φάσεις κυρίως με σέντρες από τα άκρα. Η αδυναμία των παικτών του Χουμπ Στέφενς στο ανασταλτικό κομμάτι άφησε εκτεθειμένα τα μετόπισθεν και λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να προηγηθούν.

Όσο οι φάσεις από πλευράς Βέροιας δεν γίνονταν… γκολ, ο ΠΑΟΚ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και έβρισκε τα πατήματά του. Το δίδυμο του Τζιόλη με τον Νίνη στον άξονα άρχισε να λειτουργεί καλύτερα και ο ρυθμός των γηπεδούχων «πάγωσε». Έτσι, η ομάδα του Στέφενς βρήκε την ευκαιρία να… χτυπήσει με τον Βίτορ στο 18’ να παραβιάζει την εστία του Αναστασόπουλου. Μετά το 30ο λεπτό το παιχνίδι «χάλασε» και ο ΠΑΟΚ, που είχε και τη βοήθεια του εξαιρετικού Χακόμπο, πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 στην… τσέπη του.

Με το ίδιο… κόλπο

Ίδια εικόνα με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου είχε και το δεύτερο 45λεπτο. Η Βέροια είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ωστόσο, στην σημαντικότερή της στο 56’ ο Μρντάκοβιτς δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το πέρασμα των λεπτών με το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ να διατηρείται, ευνοούσε την ομάδα του Στέφενς, που έφερνε το παιχνίδι στα μέτρα της «μπλοκάροντας» την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας της Ημαθίας. Κάπου εκεί, ήταν η ώρα του Μίροσλαβ Στοχ να μιλήσει και με το τέρμα που σημείωσε στο 66’ να κλειδώσει το πρώτο «διπλό» του «δικέφαλου του Βορρά» στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Το μόνο που κατάφερε η Βέροια, ήταν να πετύχει το γκολ που της έλειψε από τις προηγούμενες ευκαιρίες της με τον Μρντάκοβιτς στο 83ο λεπτό.



Οι συνθέσεις:



Βέροια (Τον Κάανεν): Αναστασόπουλος, Τραπ (74’ Σεγκούντο), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ζεζίνιο (84’ Όστοϊτς), Καλτσάς (84’ Μάνος), Μπαργκάν, Μπεν, Μρντάκοβιτς

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Σεντεμέντες, Σιόντης, Οικονόμου

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας (81’ Ολίσε), Στοχ (90+3’ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (90+2’ Βούκιτς), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Γκαρσία

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο ΒέροιαςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: