Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πού ξέπεσες βρε Αϊμάρ…!!

Μετά από μια καριέρα σε μεγάλες ομάδες, γεμάτη τίτλους, διακρίσεις και 52 συμμετοχές στην εθνική Αργεντινής, ένας από τους «επόμενους Μαραντόνα», ο Πάμπλο Αϊμάρ επιλέγει να αγωνιστεί στη Μαλαισία…

Πού ξέπεσες βρε Αϊμάρ…
Ταλέντο από τα λίγα, με ποδοσφαιρικές αρετές που έκαναν ακόμη και τον ίδιο τον «Ντιεγκίτο» να δηλώσει πως είναι ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές για τους οποίους θα πλήρωνε εισιτήριο, ο Πάμπλο Αϊμάρ ξεδίπλωσε τις ικανότητές του για χρόνια στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης.

Πλέον, θα δοκιμάσει να κάνει το ίδιο και σε εκείνα της Ασίας αφού συμφώνησε μετά από συζητήσεις που κράτησαν σχεδόν όλο το καλοκαίρι με την Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ.

Εκεί θα γίνει συμπαίκτης του συμπατριώτη του και παλιού μας γνώριμου από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, Λιονέλ Νούνιες.

Ενδεικτικά του πώς εξελίχθηκε η καριέρα εκείνου του παιδιού που μάγεψε στο πλάι του Ρικέλμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων του 1997, είναι τα ποσά που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του.

Το 2001 η Βαλένθια έδωσε 24 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρίβερ Πλέιτ, με τον Αργεντινό βιρτουόζο να περνά στον ισπανικό σύλλογο μερικά από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια, πριν έρθουν μηνιγγίτιδα και οι πρώτοι τραυματισμοί να φέρουν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα.

Πέντε χρόνια αργότερα η Σαραγόσα θα τον κάνει δικό της για 12 εκατ. ευρώ και το 2008 –ήδη- η τιμή του στο ιδιότυπο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είχε πέσει ξανά στο μισό. Μετακόμισε στην Μπενφίκα έναντι 6,5 εκατομμυρίων και σε όλο αυτό το διάστημα μέχρι και σήμερα οι τραυματισμοί έγιναν μόνιμος σύντροφός του κάνοντας τις εμφανίσεις του ολοένα και πιο αραιές και παράλληλα λιγότερο αντιπροσωπευτικές των δυνατοτήτων του.

Έτσι, μετά από μια περίοδο που ακούστηκε έντονα το σενάριο επιστροφής στην πατρίδα προκειμένου να σταματήσει την μπάλα όπως ίσως θα του ταίριαζε περισσότερο, προτίμησε τα χρήματα του ιδιόρρυθμου Τουνκού Ισμαήλ Σουλτάν Ιμπραΐμ κι επόμενος στόχος του θα είναι το τρεμπλ στη Μαλαισία.

Χαλάλι του, εμείς πάντως τον ευχαριστούμε για όλες τις μαγικές στιγμές που μας χάρισε που θα ήταν πολύ περισσότερες αν...





Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: