Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η συμμορία των έντεκα!!

Ένας στρατιώτης έπεσε στη μάχη, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Χωρίς τον λαβωμένο Μαυροκεφαλίδη η Εθνική θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τους «8» απόψε (22:00) κόντρα στην οικοδέσποινα Σλοβενία.

Η συμμορία των έντεκα
Ένας πόλεμος έχει κι απώλειες. Όμως ακόμη κι όταν «χάνεται» ένας στρατιώτης, οι υπόλοιποι οφείλουν να συνεχίσουν. Πληγωμένη από την απώλεια του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο του Ευρωμπάσκετ με θλάση δευτέρου βαθμού στους οπίσθιους μηριαίους, με χαμηλούς τόνους αλλά υψηλή αυτοπεποίθηση μετά το θρίαμβο επί της Ισπανίας, η Εθνική συνεχίζει απόψε (22:00, ΑΝΤ1) τον αγώνα της για την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Απέναντί της, η οικοδέσποινα Σλοβενία, που έρχεται με φόρα από τη νίκη επί της αήττητης ως τότε Ιταλίας. Οι οικοδεσπότες, με σύμμαχο 12.000 θεατές, συχνά τη διαιτησία και τον ενθουσιασμό, δεν είναι αντίπαλοι που τρομοκρατούν την Εθνική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εύκολη λεία.

Το πλάνο αντιμετώπισης και ο αντι-Λουκάς

Το πλάνο του Αντρέα Τρινκιέρι έχει εστιάσει στον περιορισμό των Γκόραν Ντράγκιτς και Μπόστιαν Νάχμπαρ, που αποτελούν τα σημεία αναφοράς στην επίθεση της Σλοβενίας. Πιθανώς η Εθνική να ρισκάρει «δίνοντας» κάποια τρίποντα στους γηπεδούχους βασιζόμενη στα χαμηλά ποσοστά τους από τα 6,75μ. Όσον αφορά στην επίθεση, η ελληνική ομάδα θέλει να αξιοποιήσει την κακή άμυνα των γκαρντ των αντιπάλων, αλλά και να εξουδετερώσει τους ψηλούς της-Μπέγκιτς και Βίντμαρ-που συχνά μετατρέπουν τη ρακέτα σε ναρκοπέδιο.

Μπουρούσης κατά κύριο λόγο και Καββαδάς κατά δεύτερο θα μοιραστούν τα καθήκοντα στη θέση «5» ελλείψει-πλέον-του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, δίχως να αποκλείεται η χρησιμοποίηση στη θέση αυτή του Φώτση, που μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι με το καλό μακρινό του σουτ.

Δύο νίκες, ίσως και μία

Με δύο νίκες, η Εθνική θα είναι σίγουρα στους «8». Αυτό θέλουν όλοι στις τάξεις της ομάδας και αρνούνται να μπουν στη διαδικασία να εξαρτηθούν από άλλα αποτελέσματα. Όμως ακόμη και με ήττα το βράδυ του Σαββάτου από τη Σλοβενία η Ελλάδα υπό προϋποθέσεις προκρίνεται στα προημιτελικά.

Αν η Ιταλία κερδίσει την Κροατία στο πρώτο ματς του Σαββάτου (15:30), η Εθνική ακόμη και με ήττα από τη Σλοβενία θα προκρίνεται εφόσον κερδίσει τη «χρβάτσκα» το μεσημέρι της Δευτέρας κι εφόσον η Φινλανδία δεν… σκαρώσει κανένα θαύμα με Ισπανία (που τότε θα μπλέξει κι αυτή σε σενάρια αποκλεισμού όμως) ή Σλοβενία.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: