Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ομάδα που δεν κερδίζει, αλλάζει…!!

Αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να βρει ενδεκάδα που θα παίρνει νίκες, ο Γιάννης Αναστασίου αποφασίζει να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού που θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά.

Ομάδα που δεν κερδίζει, αλλάζει…
Εντάξει, εντάξει… το σωστό ρήμα είναι «νικά» και όχι «κερδίζει», αλλά αυτό που ενδιαφέρει τον τεχνικό του «τριφυλλιού» δεν είναι οι κανόνες γραμματικής, αλλά οι νίκες και μόνο αυτές.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, αφού πέραν της βαθμολογικής συγκομιδής που δεν ήταν μεγάλη (μόλις 4 βαθμοί), πόνεσαν τόσο η ήττα από τον Πανιώνιο, όσο και η εντός έδρας ισοπαλία με τη Βέροια που ακολούθησε, ειδικά σε μια περίοδο μεταβατική που το «τριφύλλι» στηρίζει πολλά στη δύναμη της Λεωφόρου και του κόσμου του.

Στην τελευταία συνέντευξή του ο Αναστασίου μίλησε για το έλλειμμα εμπειρίας στην ομάδα, ενώ τόνισε πως δεν προτίθεται να αλλάξει το σύστημα, επιμένοντας στο 4-3-3 και ελπίζοντας πως ο χρόνος θα τον δικαιώσει.

Οπότε, τι αλλαγές είναι διατεθειμένος να κάνει ώστε να αλλάξει η εικόνα της ομάδας και να έρθουν οι νίκες;

Σε πρώτη φάση, σε πρόσωπα. Η τελευταία προπόνηση «φωτογράφισε» τη χρησιμοποίηση του νεαρού Ρισβάνη αντί του σαφώς πιο έμπειρου Κουτρουμπή, στον οποίο όμως «χρεώνονται» εκ των πραγμάτων λάθη που οδήγησαν σε γκολ εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο Κουτρουμπής λειτουργεί ως «αποδιοπομπαίος τράγος», αλλά περνά το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να πάρει την ευκαιρία του –κι εφόσον την αρπάξει- να βρει και θέση στο βασικό σχήμα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα άφησε να φανούν στο «Καλαφάτης», ο Αναστασίου σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και τους Μαρινάκη, Τριανταφυλλόπουλο, Ρισβάνη και Νάνο στην άμυνα. Στο κέντρο θα παίξει ο Λαγός, με τους Πράνιτς και Αμπεΐντ μπροστά του, ενώ ο Ζέκα μετατοπίζεται στο δεξί άκρο, ο Ντίνας στο αριστερό και ο Μπεργκ παραμένει στην κορυφή της επίθεσης.

Είναι φανερό πως ο Έλληνας τεχνικός στηρίζει πολλά σε ορισμένους ποδοσφαιριστές και τους περιβάλλει με εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και παραμένουν στην ενδεκάδα.

Καιρός είναι, αρχής γενομένης από το ματς με τον Πλατανιά, να του το ανταποδώσουν προφέροντας στον ίδιο, τους εαυτούς τους και τον κόσμο της ομάδας τους τρεις βαθμούς της νίκης στην Κρήτη απέναντι σε μια ομάδα που –μην ξεχνάμε- πέρυσι νίκησε δύο φορές στο πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό και τον απέκλεισε από το Κύπελλο… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: