Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μαρκόπουλος: «Βγάλαμε ενέργεια μέσα στο γήπεδο»

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για την πολύ καλή άμυνα, μοίρασε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Νέας Κηφισιάς.

Μαρκόπουλος: «Βγάλαμε ενέργεια μέσα στο γήπεδο»
Απόλυτα ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία των παικτών του ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος, στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Νέας Κηφισιάς. Από την πλευρά του, ο Τζέι Αρ Μπρέμερ τόνισε πως αισθάνεται να είναι στο κλίμα της ομάδας, πλέκοντας το εγκώμιο των συμπαικτών του.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί βρήκαν τη δύναμη να βγάλουν ενέργεια μέσα στο γήπεδο και μέσα από τη δυνατή άμυνα, που μας οδήγησε στο να τελειώσουμε ένα παιχνίδι που ήταν δύσκολο πριν ξεκινήσει. Η άμυνά μας ήταν στο σημείο που έδωσε φτερά στους παίκτες στην επίθεση. Μετά το 0-5, η ομάδα βρήκε συνεργασίες και τρόπους στην επίθεση. Πήραμε διαφορά 10 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, τη χάσαμε στο τέλος ημιχρόνου, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ δυνατοί σε άμυνα κι επίθεση και το παιχνίδι ξέφυγε. Εμείς πρέπει σιγά-σιγά να δούμε πώς να βελτιωθούμε σαν ομάδα. Αλλάζουν τα σχέδια με τον καινούργιο παίκτη και οι ισορροπίες σε άμυνα και επίθεση. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Κηφισιά γιατί είναι καλή ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Για την απώλεια της διαφοράς στη τελευταία περίοδο: «Όταν παίζεις οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος για 40 αγωνιστικά λεπτά. Αν δεν κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις και χαλαρώσεις, βλέπεις τα αποτελέσματα. Η Κηφισιά δεν είναι ομάδα της σειράς, έχει καλούς κι έμπειρους παίκτες».

Για τον Τζέι Αρ Μπρέμερ: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε. Ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει. Άλλος παίκτης είναι ο Μπρέμερ κι άλλος ο Χαραλαμπίδης. Ο Μπρέμερ θέλει περισσότερο τη μπάλα στα χέρια του, ο Κώστας διακρίνεται κυρίως για το εκτελεστικό κομμάτι. Θα λειτουργήσουμε διαφορετικά, πρέπει να αλλάξουμε ορισμένα στοιχεία».

Από την πλευρά του, ο Τζέι Αρ Μπρέμερ είπε: «Το παιχνίδι εξελίχθηκε πολύ καλά για μας, διότι μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά. Παλέψαμε αρκετά και δώσαμε στον αντίπαλο να καταλάβει ότι δεν είχε πιθανότητα νίκης μέσα στο γήπεδό μας. Δεν θα έλεγα ότι παίξαμε άσχημα στο πρώτο δεκάλεπτο, απλά δεν μπήκαν τα ελεύθερα σουτ. Θεωρώ ότι δεν αλλάξαμε κάτι με την είσοδό μου στο παιχνίδι. Το στυλ της ομάδας παρέμεινε το ίδιο».

Για τη δική του προσαρμογή αλλά και για την αμυντική αποτελεσματικότητα της ομάδας του: «Παίξαμε καλή άμυνα, αλλά είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα. Όπως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ξεφύγαμε με διαφορά, ενώ χαλαρώσαμε στη τελευταία περίοδο γιατί χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Σε ό,τι αφορά τη δική μου προσαρμογή, αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι οι συμπαίκτες μου. Είναι φιλικοί και με βοηθούν πάρα πολύ. Ήδη νιώθω ότι είμαι στο κλίμα της ομάδας. Το 90% του μπάσκετ είναι το μυαλό. Προσωπικά το χρησιμοποιώ πολύ, έπειτα από τόσα χρόνια εμπειρίας. Χρειάζεται ασφαλώς και το σώμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: